• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    PRDELOID: Doplňuji, že nevím, která z látek v konopí daný efekt způsobuje.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE: no ano, mám velký problémy s imunitou kvůli souhře několika okolností (absence krčních mandlí, alergie + další věci) který v synergickym efektu zapřičiňují to, že jsem pořád nakřáplej a skolí mě každá nemoc, tedy imunitně oslabený. Takže zjedodušeně řečeno jsem daleko citvější na všechno, co imunitu ještě víc oslabí, protože v tom okamžiku hned dostanu infekt. Mám dlouhodobě vypozorováno, že právě aplikace konopí je právě tím jazýčkem na vahách co překlopí nakřáplost/oslabenost do nemoci.
    Imuntně silný a zdravý jedinec to nepocití, protože si s tím tělo poradí.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    RAVNOS: ked to ale porovnam trebas s obdobim pred 5 rokmi tak som sice bol o 5 rokov mladsi ale..

1.) deti mali 5 a 3 roky = logicky menej spanku
    2.) nechodil som cvicit pravidelne
    3.) travil som o 8-16 hodin viac pri PC za tyzden

Teraz je ta situacia taka, ze

1.) deti maju 11 a 8 ergo sa vyspime v noci :-)
    2.) chodim cvicit pravidelne uz cca 3,5 roka 3x tyzdenne thajsky box, kt. mam 1:1 a trener mi dava slusne zabrat ergo sa zlepsila imunita a kardio
    3.) travim pri PC menej casu o cca 8-16 hodin denne (ubral som z porcie online pokru)
    4.) lepsie sa stravujem (menej mastneho a smazeneho a viac zelenej/cerstvej stravy)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    PRDELOID: dik. A potvrzujes z vlastni zkusenosti? Pokud ano, mohl bys to nejk rozvest, jestli teda chces?
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    PRDELOID: na okraj dikuze o full profilu terpenů u CBD oleje od CBD crew, posílám info od výrobce

BERNIE: Já mohu naprosto potvrdit, že užívání byliny oslabuje imunitu. Jakoukoliv aplikací.

RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    BERNIE: uzivam vlastnu (niekedy kupenu) dlhodobo, denne a povacsine sam alebo so zenou. max s dalsimi dvoma ludmi- kamaratmi. ziadnu spojitost s ochorenim hornych ci dolnych dc som si nevsimol. jedine co som si vsimol je ze odkedy som planovane zacal viac spat, nie som skoro vobec chory. ked si dam speka v noci, mam tendenciu ist spat neskor lebo je kopec veci na ktore som schopny sa namotat.. tak jedine takto to ma u mna spojitost.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    JESTEDMAN: ja uz vubec nekourim v tradicnimm slova smyslu, mam vaporizery a kdyz si "zahulim", tak z nich. Vetsinou je s nikym nesdilim.
    Z doby, kdy jsem kourival cigara si pamatuju, ze jsem byval mene nachlazeny. O tom, ze koureni nejak napomaha obrane proti nakazeni jsem taky neco cetl, detaily uz nevim.

Ja si to zjednodusene predstavuju tak, ze clovek, vystaveny bacilum, s normalni funkci imunitniho systemu, ma jakousi sanci ze neonemocni, i kdyz se vir, nebo bakterie dostane do tela, protoze reakce IS zabrani propuknuti nemoci - zlikviduje nakazu, nez se rozmnozi nad nejake kriticke mnozstvi. Kdezto clovek se zdravym imunitnim systemem, vystaveny bacilum, ktery si funkci sveho IS potlacil konzumaci cannabinoidu, ma vetsi sanci, ze u nej nemoc propukne. Detaily jsou prave treba v tom clanku.
    Dalsi level je, kdyz je clovek ve stresu, dlouhodobe vycerpany, nebo hodne pije, malo spi, prijde do styku s bacily a pak si zahuli.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BERNIE: ani ne, po zahulení mi většinou oteče nosní sliznice, takže mám pocit ucpaného nosu a nic necítím. z hulení bývám nemocný spíš když sharuju špeka s nějakým bacilonosičem.

Všeobecně vliv jakéhokoliv kouření na dýchací cesty je zajímavej. Nekuřák má dýchací cesty pokrytý hlenem, který působí jako ochrana před vniknutím cizorodých látek a dokáže částečně likvidovat bakterie a viry. Kuřákův hlen tuto vlastnost nemá, protože jeho "biotop" je otráven zplodinami z kouře. Na druhou stranu pravidelné kouření zajišťuje dostatečně toxické prostředí hlenu a poskytuje jedincovi částečnou imunitu právě díky kouření. Nejhůře z toho vycházejí příležitostní kuřáci, kteří si prostě jednou za tejden zlikvidujou svůj "hlenový biotop", ten se začne čistit, ale než se dokáže znovu nastartovat do potřebné úrovně, je snadno napadnutelný.
    (řečeno mými slovy, lékařskou terminologii nechci dohledávat, takto mi to utkvělo v paměti z nějakého článku)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Pokud se vam nekomu chce cist dlouhy a odborny text, tak tady jeden mam.
    V posledni dobe hledam informace o ucincich cannabinoidu na imunitni system, hlavne na imunitni system zdraveho cloveka. Neresim autoimunitni poruchy, HIV a podobne.

Zajima me, jestli jsem sam, kdo je obcas nemocny, po te co si "zahuli". Jde u me o rymu, nachlazeni, ktera propuka vetsinou do dvou dnu od konzumace. Ja hulim dost malo, takze asi nepujde o uplne nahody.

Zda se, ze cannabinoidy tim, ze potlacuji funkci imunitniho systemu, snizuji odolnost vuci infekcim bakteriemi a viry. Bohuzel, neexistuji zasadni a prukazne studie, presne zamerene na pravdepodobnost, ze propukne nemoc u kuraka vs. nekuraka, ale nejaky verohodny material k dispozici je.
    Dnes jsem dokonce narazil na tvrzeni, ze cannabinoidy potlacuji aktivitu casti imunitniho systemu, ktera se stara o udrzeni rakovinoveho bujeni v mezich, kdy u cloveka nepropukne rakovina a telo nezacne tvorit nadory. Coz by znamenalo, ze pravidelni a dlouhodobi kuraci mohou byt nachylnejsi k urcitym typum rakoviny.
    Spousta otazek a malo odpovedi. Chjo :)
    Mate nekdo, celkove zdravy, zkusenostmi s castejsim nachlazenim, pri konzumaci?
    Immunity - The Health Effects of Cannabis and Cannabinoids - NCBI Bookshelf
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK425755/
    MILIS
    MILIS --- ---
    BREAKING: President Trump just ended hemp prohibition across America, legalizing industrial hemp farming nationwide – NaturalNews.com
    https://www.naturalnews.com/...12-21-president-trump-just-ended-hemp-prohibition-across-america.html
    MTO
    MTO --- ---
    Český projekt léčebného konopí je jako drahé auto s jedinou chybou - Blog iDNES.cz
    https://kubalek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=694829

„Vše je v naprostém pořádku, Ústav dělá maximum pro zajištění léčebné látky pro české pacienty.“ Tak zní oficiální rétorika Státního ústavu pro kontrolu léčiv.

"Dovolím si s určitostí tvrdit, ze ne vše je v této oblasti v pořádku.

Už před léty museli zodpovědní manažeři SÚKLu nahlédnout marnost svého snažení. Zákon 167/1998, ze kterého vycházejí zadávací řízení pro výrobu léčebného konopí, má řadu faktických i koncepčních nedostatků. Místo toho, aby manažeři na situaci upozornili svůj nadřízený orgán (Ministerstvo zdravotnictví) a vyzvali jej ke změně zákona, nadále setrvávali v situaci legislativní nouze. Rozvíjeli neživotaschopný koncept a přesvědčovali sebe i veřejnost o upřímné a pilné snaze zajistit českým pacientům léčivou látku.

Celý projekt vypadá jako státem profinancovaný vývoj luxusního auta. Máme tedy drahé luxusní auto s jedinou chybou. Nejezdí."
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    Terpeny jsou nový CBD... jak tu už zaznělo, izolace samotnýho CBD jde proti synergickýmu účinku konopí a já jsem přesvědčenej, že ani následný doživení izolátu terpenama není úplně optimální.
    Je to lepší než nic, ovšem když si projdu třeba tenhle proces: https://happease.me/cs/extrakt/, je mi jasný, že nás (přesněji: výrobce legálně prodejných výrobků z konopí tohohle typu) legislativa nutí přechcávat přírodu, abychom zachovali zdravotní přínos hodnýho CBD a terpenů, ale za každou cenu se zbavili zlýho, protože opojnýho THC.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE: počkej, zrovna teda to co jsem linkoval pokud jde o strainy, tak mají všechny profily ke stažení od Fundacion Canna a co se týká oleje, tak je tam taky profil od fundacion Canna a někde bude ke stažení či určitě na požádání terpen profil

Jinak Candida super, jsem zvědav na report, já si myslim že už je to moc čistý CBD, tak uvidíš

Jinak samozřejmě konopí neni všelék to je jasný, je to fascinující mysterium, tajemná hra kanabinoidů a terpenů a kdejakejch jinejch zlejšků. Už o tom nemůžu psát, dal jsem si novoroční předsevzetí a už druhý den, slovy DRUHÝ neaplikuji :( Až se zítra probudím, bude ze mě bystrý člověk s city a motivací
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    PRDELOID: synergie je známá věc:). Proto kupuji od Endoca, jejich produkty obsahují full spektrum extrakty. Nic to ale nemění na tom, že i CBD + terpeny, flavonoidy, ... mohou na některé lidi působit nepříznivě a jejich problémy zhoršit. Ani konopí prostě není všelék pro každého. Naštěstí ale spoustě lidí velmi pomáhá:). Zkusím najít nějaká data k tomu, jaké jsou rozdíly v obsahu terpenů a spol. v industriálním konopí a ve vyšlechtěných odrůdách.
    Pořídil jsem od MM Genetsics Candida CD-1, uvidíme, jak se jí bude dařit. Před Vánoci jsem sklidil Dinamed (foto), budu dělat kapsle, cca 200 mg rostlinné hmoty, z toho 100 mg dekarboxylované, 100 mg ne, právě kvůli plnému spektru. Mimochodem, jedna rostlina voní po jahodách:).
    Díval jsem se na ty produkty, které jsi linkoval, nevidím u nich obsah aktivních látek, ani žádné výstupy testů, jak mám vědět, co v nich je a kolik brát?:)
    A k tomu ty ceny:)! Ale chápu.
    Každopádně dík za informace a linky.

XCIDER
    XCIDER --- ---
    EXCITE: uz si bohuzel nepamatuju kde to bylo, ale dost mozna v tomhle auditku :)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    PRDELOID: jen možná upřesnim co nemusí být na první pohled jasný, cílem dnešních šlechtitelů je vypěstovat odrůdu bohatou na CBD, s nízkym obsahem THC ale velkym obsahem mnoha terpenů.

Dnešní izoláty či extrakty se dělají z techniky (hemp), ty mívají okolo 8-10 druhů terpenů v nízký koncetraci, kdežto THC strainy maji kolem 40 terpenů ve vysokých koncetracích

a už víme, že (kanabinoidy+terpeny = VSLN ♥♥♥♥♥♥♥♥♥
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE:
    AOTEAROA:
    díky za příspěvky, vynikající! je vidět, že je tu ještě tolik otazníků!

Možná je na místě informovat, co mi řekl Shantibaba.
    - Ukazuje se, že CBD má potenciál jen v kombinaci s THC. Stačí úplně malinko THC, ale je tam důležitý pro aktivaci CBD. Tzn. kupříkladu extrakt z kytky 10% CBD/3% THC
    - Obrovsky narůstá globální povědomí o důležitosti terpenů. To co bylo před 4 lety CBD jsou dnes terpeny. CBD bez terpenů je opět prakticky k ničemu. Naopak CBD s tzv. full proflem terpenů má neskutečný výsledky. Dnes se obchoduje v 90% s CBD izoláty, tedy CBD je izolováno z převážně techniky. Takový CBD neni dobrý nehledě na koncetraci. Platí že čím více terpenů, tím blahodárnější efekt. Pokud kupujeme CBD produkt měli bychom vždy hledět na profil terpenů a pokud společnost neposkytuje, tak nasrat. Samozřejmě CBD extrahovat jen z palic, ne z celé hmoty kytky. (Ono těch společností co prodávaj extrakty z kytek a ne izoláty CBD je pomálu)
    -S tím souvisí další věc, Shantibaba tvrdí, že se současným stavem šlechtitelskýho poznání není nikdo schopen vyšlechtit CBD odrudu, která by měla nulové či minimální množství THC a zároveň plný profil terpenů. Vypadá to, že množství terpenů je přímo úměrné koncentraci THC. Takže i ty nejlepší extrakty CBD odrůd nedosahují plného potenciálu, co by mohly mít.

Shantibaba a jeho CBD crew samozřejmě prodává jedny z nejlepších CBD extraktů na světě, ale jak sám přiznává, mohli by jít mnohem dál, nebýt legislativního rámce, ve kterym se musí pohybovat (Tedy ve většině THC do 0,3 %) Sám nás však nabádá, jesti chceme opravdový lék, dělejme koncentráty z CBD odrůd alespoň s minimálním obsahem THC a co největším terpenovým profilem
    Ideálně tedy nějaká freshy juicy hazey odruda s poměrem CBD 2:1 THC

a kam jít pro produkty? Švýcarská preciznost, přátelé:
    https://www.shifa-shop.com/shop.html (vše od Shantibaby na jednom místě, olejíčkáři zkuste Shifa oil)
    https://mmgenetics.eu/en/homepage/ (velmi kvalitní strainy)

BERNIE
    BERNIE --- ---
    AOTEAROA: super, jsem rad, ze ti ten olej pomaha. Podle toho, co si kde ctu, tak pomaha vetsine lidi a jak jsem psal, netusil jsem, ze existuji vyjimky, ktere jen diky CBD maji naopak vazne komplikace.
    K Tvemu davkovani, chapu, hodne lidi popisuje, ze davkuje stejne, v jednotkach kapek za den a vyssi davky naopak snasi spatne.
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    EXCITE: Dost často tam být může, ale aby to bylo legálně prodejné, musí být pod 0.4% a v této koncentraci prakticky bez efektu. Ale těžko říct :)

Třeba české, volně prodejné CBD Fénixovy Kapky deklarují, že THC tam je maximálně 0.2%.

10% CBD olej Fénixovy kapky, bez aroma
    https://www.fenixovykapky.cz/produkt/10-cbd-olej-bez-aroma/
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    XCIDER: nemáš na to nějakej link?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam