• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE: počkej, zrovna teda to co jsem linkoval pokud jde o strainy, tak mají všechny profily ke stažení od Fundacion Canna a co se týká oleje, tak je tam taky profil od fundacion Canna a někde bude ke stažení či určitě na požádání terpen profil

Jinak Candida super, jsem zvědav na report, já si myslim že už je to moc čistý CBD, tak uvidíš

Jinak samozřejmě konopí neni všelék to je jasný, je to fascinující mysterium, tajemná hra kanabinoidů a terpenů a kdejakejch jinejch zlejšků. Už o tom nemůžu psát, dal jsem si novoroční předsevzetí a už druhý den, slovy DRUHÝ neaplikuji :( Až se zítra probudím, bude ze mě bystrý člověk s city a motivací
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    PRDELOID: synergie je známá věc:). Proto kupuji od Endoca, jejich produkty obsahují full spektrum extrakty. Nic to ale nemění na tom, že i CBD + terpeny, flavonoidy, ... mohou na některé lidi působit nepříznivě a jejich problémy zhoršit. Ani konopí prostě není všelék pro každého. Naštěstí ale spoustě lidí velmi pomáhá:). Zkusím najít nějaká data k tomu, jaké jsou rozdíly v obsahu terpenů a spol. v industriálním konopí a ve vyšlechtěných odrůdách.
    Pořídil jsem od MM Genetsics Candida CD-1, uvidíme, jak se jí bude dařit. Před Vánoci jsem sklidil Dinamed (foto), budu dělat kapsle, cca 200 mg rostlinné hmoty, z toho 100 mg dekarboxylované, 100 mg ne, právě kvůli plnému spektru. Mimochodem, jedna rostlina voní po jahodách:).
    Díval jsem se na ty produkty, které jsi linkoval, nevidím u nich obsah aktivních látek, ani žádné výstupy testů, jak mám vědět, co v nich je a kolik brát?:)
    A k tomu ty ceny:)! Ale chápu.
    Každopádně dík za informace a linky.

XCIDER
    XCIDER --- ---
    EXCITE: uz si bohuzel nepamatuju kde to bylo, ale dost mozna v tomhle auditku :)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    PRDELOID: jen možná upřesnim co nemusí být na první pohled jasný, cílem dnešních šlechtitelů je vypěstovat odrůdu bohatou na CBD, s nízkym obsahem THC ale velkym obsahem mnoha terpenů.

Dnešní izoláty či extrakty se dělají z techniky (hemp), ty mívají okolo 8-10 druhů terpenů v nízký koncetraci, kdežto THC strainy maji kolem 40 terpenů ve vysokých koncetracích

a už víme, že (kanabinoidy+terpeny = VSLN ♥♥♥♥♥♥♥♥♥
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE:
    AOTEAROA:
    díky za příspěvky, vynikající! je vidět, že je tu ještě tolik otazníků!

Možná je na místě informovat, co mi řekl Shantibaba.
    - Ukazuje se, že CBD má potenciál jen v kombinaci s THC. Stačí úplně malinko THC, ale je tam důležitý pro aktivaci CBD. Tzn. kupříkladu extrakt z kytky 10% CBD/3% THC
    - Obrovsky narůstá globální povědomí o důležitosti terpenů. To co bylo před 4 lety CBD jsou dnes terpeny. CBD bez terpenů je opět prakticky k ničemu. Naopak CBD s tzv. full proflem terpenů má neskutečný výsledky. Dnes se obchoduje v 90% s CBD izoláty, tedy CBD je izolováno z převážně techniky. Takový CBD neni dobrý nehledě na koncetraci. Platí že čím více terpenů, tím blahodárnější efekt. Pokud kupujeme CBD produkt měli bychom vždy hledět na profil terpenů a pokud společnost neposkytuje, tak nasrat. Samozřejmě CBD extrahovat jen z palic, ne z celé hmoty kytky. (Ono těch společností co prodávaj extrakty z kytek a ne izoláty CBD je pomálu)
    -S tím souvisí další věc, Shantibaba tvrdí, že se současným stavem šlechtitelskýho poznání není nikdo schopen vyšlechtit CBD odrudu, která by měla nulové či minimální množství THC a zároveň plný profil terpenů. Vypadá to, že množství terpenů je přímo úměrné koncentraci THC. Takže i ty nejlepší extrakty CBD odrůd nedosahují plného potenciálu, co by mohly mít.

Shantibaba a jeho CBD crew samozřejmě prodává jedny z nejlepších CBD extraktů na světě, ale jak sám přiznává, mohli by jít mnohem dál, nebýt legislativního rámce, ve kterym se musí pohybovat (Tedy ve většině THC do 0,3 %) Sám nás však nabádá, jesti chceme opravdový lék, dělejme koncentráty z CBD odrůd alespoň s minimálním obsahem THC a co největším terpenovým profilem
    Ideálně tedy nějaká freshy juicy hazey odruda s poměrem CBD 2:1 THC

a kam jít pro produkty? Švýcarská preciznost, přátelé:
    https://www.shifa-shop.com/shop.html (vše od Shantibaby na jednom místě, olejíčkáři zkuste Shifa oil)
    https://mmgenetics.eu/en/homepage/ (velmi kvalitní strainy)

BERNIE
    BERNIE --- ---
    AOTEAROA: super, jsem rad, ze ti ten olej pomaha. Podle toho, co si kde ctu, tak pomaha vetsine lidi a jak jsem psal, netusil jsem, ze existuji vyjimky, ktere jen diky CBD maji naopak vazne komplikace.
    K Tvemu davkovani, chapu, hodne lidi popisuje, ze davkuje stejne, v jednotkach kapek za den a vyssi davky naopak snasi spatne.
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    EXCITE: Dost často tam být může, ale aby to bylo legálně prodejné, musí být pod 0.4% a v této koncentraci prakticky bez efektu. Ale těžko říct :)

Třeba české, volně prodejné CBD Fénixovy Kapky deklarují, že THC tam je maximálně 0.2%.

10% CBD olej Fénixovy kapky, bez aroma
    https://www.fenixovykapky.cz/produkt/10-cbd-olej-bez-aroma/
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    XCIDER: nemáš na to nějakej link?
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    VYHULENY_UFO: ta veta se tykala pribehu ostatich, pritelkyne nehuli a brala jen a pouze CBD. O tom, ze THC (huleni) u nekterych vyvolava paniku a stihu, jak pises, samozrejme vim a jak rikas, je to znama vec. Mas zajimave zpusoby diskuze, asi Ti zacnu rikat LOLek.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BERNIE: beru taky CBD na úzkosti a panický záchvaty. užívám ho asi 3 měsíce a zatím jsem neskutečně nadšená, protože od doby co ho užívám, mi z většiny ustoupily úzkosti v obávaných situacích (je to hodně blízké agorafobii a celkově mi velké potíže dělá cestování). záchvat paniky jsem za tu dobu měla jeden, doma v naprosto poklidném večeru, a to následkem kombinace dalších věcí co mě mají uklidnit (prostě jsem to překombinovala), od doby co užívám jen cbd je to dobrý. jelikož jsem trpěla úzkostma s panikou cca před 7 lety a rok a půl jsem se léčila AD a chodila na terapii, vím jaký mám spouštěče a co mi pomáhá, ale to CBD mi krásně nahradilo tu uklidňující složku antidepresiv, která zabránila příchodu paniky - že vím že beru něco co mě uklidní, to taky pomáhá (takovej placebo efekt).
    užívám český 3% olejíček, třikrát denně jednu kapku. místním to možná přijde jako nízká dávka, ale jakmile jsem ji zkoušela zvýšit, nebylo to dobrý, takže já si tohle našla jako svůj ideál.

další věc je jak to neskutečně pomohlo na moje chronický bolesti, i když je to samozřejmě nezamaskuje úplně. ale když si olej zapomenu celý jeden den vzít, tak to pak hned poznám, nemůžu se vyhrabat z postele a narovnat, jak mě bolí záda.

tolik moje prozatímní zkušenost, už jsem cbd dala třem členům rodiny, jednomu to pomohlo na některý chronický bolesti a další dva začnou užívat na depresivní stavy i bolesti tak jsem moc zvědavá, jak se jim to bude líbit :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BERNIE: jedu jen do New York City - a teď teda koukám, že se tam dá legálně koupit olej, i když to nebude zrovna na každým rohu. tak to je fajn :)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Zkusenost s uzivanim CBD proti uzkosti.
    Pritelkyne trpi uzkostnymi stavy, dlouhodobe, nekdy je ta uzkost silnejsi, jindy se dlouho (mesice) neozve. Nicmene ji to trapi a chtela zkusit CBD, od tereho ocekavala, ze ji ulevi.
    Koupil jsem ji kapsle s extraktem, od Endoca, jedna ma v sobe 15 mg.
    Zacala je brat v polovine prosince. Ze zacatku bylo vse super, pochvalovala si, ze je ji lepe, mela dobrou naladu, uzkost zmizela, dobre spala. Zhruba po dvou tydnech uzivani 1x denne 15 mg se ale dostavil panicky zachvat. Na nekoli dnu byla temer vyrazena ze zivota. Mela silne bolesti hlavy, lital ji tlak, zavrate, totalni nechutenstvi, atd.
    V zivote takove zachvaty zazila dva, jeden pred maturitou, druhy po tezke nemoci a totalnim vycerpani. Oba pred hodne lety. Poradil jsem ji tedy, at zkusi zvysit davku CBD na 30 mg za den.
    Bohuzel se behem tydne zachvat opakoval. Bez zjevnych pricin, v dobe, kdy jsme meli klid, nic nas netrapilo.
    Zacali jsme tedy hledat na Internetu a bohuzel nasli. Nekolik diskuzi, kde lide popisuji stejne zkusenosti. Zacali brat CBD na uzkost a skoncili se silnymi zachvaty paniky, ktere pomalu zmizely po vysazeni CBD. Tech pribehu nebylo malo, ani moc, do deseti, rekl bych (ktere jsem precetl, ne, ze by jich bylo jen tak malo celkove). Neslo jen o CBD, ale i kombinaci CBD a THC a THC samotne.
    Rozhodli jsme se tedy, ze CBD vysadit . Dnes je to ctvrty den. Doufam, ze se da pritelkyne nejak dohromady, akutni zachvaty uz nema, ale porad trpi docela slusnym nechutenstvim k jidlu, coz je v jejim pripade dost nezvykle. J etake dezorintovana, nema na nic silu, chut, energii.
    Pisu to, abych se podelil o zkusenost, kdyby se nekdo dostal do podobne situace. Ja jsem do ted cetl o CBD jen to nejlepsi (a ze toho mam nacteneho opravdu dost). Na tento "vedlejsi ucinek" jsem ale nikde nenarazil, dokud jsem nezacal cilene hledat "CBD causing panic attacks".
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    AOTEAROA: IMHO je CBD v USA na federální úrovni nelegální, dával bych si hodně pozor, rozhodně to nevozil přes hranice. Doporučuji pečlivě googlit. Myslím, že v "legálních" státech půjdou výrobky s CBD koupit.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Babišova vláda je dle očekávání proti návrhu Pirátů na legalizaci samopěstování konopí
    Vláda se postavila proti návrhu, aby si lidé mohli doma pěstovat konopí - iDNES.cz
    https://zpravy.idnes.cz/...pi-vlada-odmitave-stanovisko-fzv-/domaci.aspx?c=A181217_133307_domaci_kop
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VYHULENY_UFO: letím na týden do NY s kámošema, to asi úplně nenahradím :-) tak nevím, ono kdybych to nějak pečlivě balila aby to nikdo nenašel a zrovna by si na mě zasedli a prohlíželi vše, vypadalo by to divně.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    XCIDER: pak se nabízí otázka, co mám dělat, páč bez CBD budu trpět panikou z letadla, metra a každého věžáku :D
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    AOTEAROA: neriskoval bych to. ciste CBD by melo byt v pohode, ale jak nedavno vysly ty testy prodavanych CBD oleju, ve vetsine nejake THC bylo...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    užívám denně cbd olejíček české (komerční) výroby a hodně mi pomáhá, nemůžu bez něj být. měla bych ale za pár měsíců letět na skok do USA a napadlo mě, jestli s ním s sebou nemohou být nějaké potíže na letištích a tak? přecejen je to konopí, v dnešní době už fakt nevim co je v pohodě a co ne, když je všech informací tolik. víte prosím někdo?
    KOOXIK
    KOOXIK --- ---
    SKAL3NA: pokud si nic nesehnala tak napiš do pošty
    KUATO
    KUATO --- ---
    Thx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam