• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    HAAALA: je to zvláštní viď? Nicméně fakta hovoří právě tak, viz Bernieho studie o pár postů níž. Je to hrozně zajímavý. Je zkrátka třeba připustit, že máňa, ač bylina nesmírně zdraví prospěšná, tak zřejmě snižuje imunitní reakci vůči "některým" patogenům. Za pár let budeme vědět víc.

Taky je třeba si uvědomit, že při vážnějších onemocněních většinou tato nějakým zásadním způsobem paralyzují či omezují správné tělesné procesy a funkce. Pokud konopí v daném případě na danou chorobu pomůže, zlepšení zdravoního stavu je tak zásadní, že nějaká větší náchylnost k viróze je naprosto marginální problém.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    Kouření (vdechování směsi stovek potenciálně karcinogenních látek o vysoké teplotě) je zdravotně nejvíc zatěžující způsob užívání konopí. Někomu nemusí sedět ani vaporizace (ovšem když srovnám vaporizaci třeba z Arizeru, de Verdampeeru a Aromedu, už chápu proč). Já jsem býval daleko víc nemocný s všemožnými kašlíčky a bolestmi v krku v dobách, kdy jsem kouřil tabák a jointy, a i pak, když už jsem kouřil jen brka.

A výtažek (RSO)? zdráhám se uvěřit, že by při vnitřním užití jakkoli snižoval imunitu. Vzhledem k tomu, že RSO postavil (podle kazuistik, oficiální výzkumy nejsou) na nohy lidi, kteří už při/po chemoterapii, ozařování nebo v terminálním stádiu rakoviny doslova leželi hrobníkovi na lopatě, spíš mám sklon si myslet, že to bude trochu jinak.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    PRDELOID: ano, konopi by v pripade kolitidy melo vyzname pomoct omezit ty akutni stavy. Jenze se bojim, ze vyvola jine. Navic mati bere asi 5 ruznych leku, ktere se metabolizuji skrz P450, jako treba betablokatory. Z toho, co jsem precetl, mam pocit, ze CBD ma podobny vliv na potlaceni imunity, jako THC. Takze je to past vedle pasti :).
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE: a ještě bych chtěl dodat, že ta kolitida sama má tak svinsky devastující účinky na imunitu člověka, že pokud by konopí pomohlo, tak ten přínos daleko předčí případný mínusy. Tady bych se toho nebál.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE: zrovna tedy kolitida jenjedno onemocnění kde má konopí výborný účinky ne? Co minimum THC/hodně CBD extrakt?
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    VYHULENY_UFO: no vždyť o tom mluvim. neexistuje něco jako slabá či silná vrozená imunita. imunitní systém se skládá z různejch prvků. Jak správně píšeš, první bariéra imunity je ve sliznicích krku a nosu, kudy se do těla dostávají případný bakterie/viry. To zajišťujou mandle a celkově zdravá kondice sliznic krku a nosu. Když nemáš mandle, a do toho ještě alergie permanentně oslabuje sliznici, do toho onu sliznici oslabuje i reflux. Málo pohybu, málo zdravé stravy. Ve finále pak člověka skolí každá školkovská nemoc od dětí.
    Co chci říct je, že vzhledem k týhle skutečnosti jsem velmi citivej na ještě další snížení imunity z konopí. Znáte ten pocit, že na vás něco leze, nějaký nachlazení, tak jdete domů, dáte si čaj a ráno jste v pohodě. No a já kdybych si dal pálení tak na 100% ráno přijde nemoc.
    Prostě nahovno. Nicméně skutečně ta tráva imunitu oslabuje, co se týká tradičních viróz a angin
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    BERNIE: kolkokrat sa mi na treningu stalo, ze som sa tak prehrial ze som v sebe ten hlien/infekt “rozpustil” a bolo to hned lepsie...
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    PRDELOID: diky, to je presne ten smer, kterym ted uvazuju. Konkretne ve zvtahu ke sme mati, ktere bych chtel konopim pomoct od problemu, ktere ma (kolitida), ale pritom mam strach, ze ji zpusobim jine problemy, ve finale stejne spatne, protoze je diky veku a jinym faktorum nachylna k jinym neduhum, napriklad k chronickemu zanetu mocoveho mechyre.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    RAVNOS: ano, to je presne ono, rozdil v zivotnim stylu, ktery ve finale muze zvratit nepriznive ucinky na IS, pokud konopi nejake ma.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    PRDELOID: Doplňuji, že nevím, která z látek v konopí daný efekt způsobuje.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE: no ano, mám velký problémy s imunitou kvůli souhře několika okolností (absence krčních mandlí, alergie + další věci) který v synergickym efektu zapřičiňují to, že jsem pořád nakřáplej a skolí mě každá nemoc, tedy imunitně oslabený. Takže zjedodušeně řečeno jsem daleko citvější na všechno, co imunitu ještě víc oslabí, protože v tom okamžiku hned dostanu infekt. Mám dlouhodobě vypozorováno, že právě aplikace konopí je právě tím jazýčkem na vahách co překlopí nakřáplost/oslabenost do nemoci.
    Imuntně silný a zdravý jedinec to nepocití, protože si s tím tělo poradí.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    RAVNOS: ked to ale porovnam trebas s obdobim pred 5 rokmi tak som sice bol o 5 rokov mladsi ale..

1.) deti mali 5 a 3 roky = logicky menej spanku
    2.) nechodil som cvicit pravidelne
    3.) travil som o 8-16 hodin viac pri PC za tyzden

Teraz je ta situacia taka, ze

1.) deti maju 11 a 8 ergo sa vyspime v noci :-)
    2.) chodim cvicit pravidelne uz cca 3,5 roka 3x tyzdenne thajsky box, kt. mam 1:1 a trener mi dava slusne zabrat ergo sa zlepsila imunita a kardio
    3.) travim pri PC menej casu o cca 8-16 hodin denne (ubral som z porcie online pokru)
    4.) lepsie sa stravujem (menej mastneho a smazeneho a viac zelenej/cerstvej stravy)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    PRDELOID: dik. A potvrzujes z vlastni zkusenosti? Pokud ano, mohl bys to nejk rozvest, jestli teda chces?
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    PRDELOID: na okraj dikuze o full profilu terpenů u CBD oleje od CBD crew, posílám info od výrobce

BERNIE: Já mohu naprosto potvrdit, že užívání byliny oslabuje imunitu. Jakoukoliv aplikací.

RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    BERNIE: uzivam vlastnu (niekedy kupenu) dlhodobo, denne a povacsine sam alebo so zenou. max s dalsimi dvoma ludmi- kamaratmi. ziadnu spojitost s ochorenim hornych ci dolnych dc som si nevsimol. jedine co som si vsimol je ze odkedy som planovane zacal viac spat, nie som skoro vobec chory. ked si dam speka v noci, mam tendenciu ist spat neskor lebo je kopec veci na ktore som schopny sa namotat.. tak jedine takto to ma u mna spojitost.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    JESTEDMAN: ja uz vubec nekourim v tradicnimm slova smyslu, mam vaporizery a kdyz si "zahulim", tak z nich. Vetsinou je s nikym nesdilim.
    Z doby, kdy jsem kourival cigara si pamatuju, ze jsem byval mene nachlazeny. O tom, ze koureni nejak napomaha obrane proti nakazeni jsem taky neco cetl, detaily uz nevim.

Ja si to zjednodusene predstavuju tak, ze clovek, vystaveny bacilum, s normalni funkci imunitniho systemu, ma jakousi sanci ze neonemocni, i kdyz se vir, nebo bakterie dostane do tela, protoze reakce IS zabrani propuknuti nemoci - zlikviduje nakazu, nez se rozmnozi nad nejake kriticke mnozstvi. Kdezto clovek se zdravym imunitnim systemem, vystaveny bacilum, ktery si funkci sveho IS potlacil konzumaci cannabinoidu, ma vetsi sanci, ze u nej nemoc propukne. Detaily jsou prave treba v tom clanku.
    Dalsi level je, kdyz je clovek ve stresu, dlouhodobe vycerpany, nebo hodne pije, malo spi, prijde do styku s bacily a pak si zahuli.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BERNIE: ani ne, po zahulení mi většinou oteče nosní sliznice, takže mám pocit ucpaného nosu a nic necítím. z hulení bývám nemocný spíš když sharuju špeka s nějakým bacilonosičem.

Všeobecně vliv jakéhokoliv kouření na dýchací cesty je zajímavej. Nekuřák má dýchací cesty pokrytý hlenem, který působí jako ochrana před vniknutím cizorodých látek a dokáže částečně likvidovat bakterie a viry. Kuřákův hlen tuto vlastnost nemá, protože jeho "biotop" je otráven zplodinami z kouře. Na druhou stranu pravidelné kouření zajišťuje dostatečně toxické prostředí hlenu a poskytuje jedincovi částečnou imunitu právě díky kouření. Nejhůře z toho vycházejí příležitostní kuřáci, kteří si prostě jednou za tejden zlikvidujou svůj "hlenový biotop", ten se začne čistit, ale než se dokáže znovu nastartovat do potřebné úrovně, je snadno napadnutelný.
    (řečeno mými slovy, lékařskou terminologii nechci dohledávat, takto mi to utkvělo v paměti z nějakého článku)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Pokud se vam nekomu chce cist dlouhy a odborny text, tak tady jeden mam.
    V posledni dobe hledam informace o ucincich cannabinoidu na imunitni system, hlavne na imunitni system zdraveho cloveka. Neresim autoimunitni poruchy, HIV a podobne.

Zajima me, jestli jsem sam, kdo je obcas nemocny, po te co si "zahuli". Jde u me o rymu, nachlazeni, ktera propuka vetsinou do dvou dnu od konzumace. Ja hulim dost malo, takze asi nepujde o uplne nahody.

Zda se, ze cannabinoidy tim, ze potlacuji funkci imunitniho systemu, snizuji odolnost vuci infekcim bakteriemi a viry. Bohuzel, neexistuji zasadni a prukazne studie, presne zamerene na pravdepodobnost, ze propukne nemoc u kuraka vs. nekuraka, ale nejaky verohodny material k dispozici je.
    Dnes jsem dokonce narazil na tvrzeni, ze cannabinoidy potlacuji aktivitu casti imunitniho systemu, ktera se stara o udrzeni rakovinoveho bujeni v mezich, kdy u cloveka nepropukne rakovina a telo nezacne tvorit nadory. Coz by znamenalo, ze pravidelni a dlouhodobi kuraci mohou byt nachylnejsi k urcitym typum rakoviny.
    Spousta otazek a malo odpovedi. Chjo :)
    Mate nekdo, celkove zdravy, zkusenostmi s castejsim nachlazenim, pri konzumaci?
    Immunity - The Health Effects of Cannabis and Cannabinoids - NCBI Bookshelf
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK425755/
    MILIS
    MILIS --- ---
    BREAKING: President Trump just ended hemp prohibition across America, legalizing industrial hemp farming nationwide – NaturalNews.com
    https://www.naturalnews.com/...12-21-president-trump-just-ended-hemp-prohibition-across-america.html
    MTO
    MTO --- ---
    Český projekt léčebného konopí je jako drahé auto s jedinou chybou - Blog iDNES.cz
    https://kubalek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=694829

„Vše je v naprostém pořádku, Ústav dělá maximum pro zajištění léčebné látky pro české pacienty.“ Tak zní oficiální rétorika Státního ústavu pro kontrolu léčiv.

"Dovolím si s určitostí tvrdit, ze ne vše je v této oblasti v pořádku.

Už před léty museli zodpovědní manažeři SÚKLu nahlédnout marnost svého snažení. Zákon 167/1998, ze kterého vycházejí zadávací řízení pro výrobu léčebného konopí, má řadu faktických i koncepčních nedostatků. Místo toho, aby manažeři na situaci upozornili svůj nadřízený orgán (Ministerstvo zdravotnictví) a vyzvali jej ke změně zákona, nadále setrvávali v situaci legislativní nouze. Rozvíjeli neživotaschopný koncept a přesvědčovali sebe i veřejnost o upřímné a pilné snaze zajistit českým pacientům léčivou látku.

Celý projekt vypadá jako státem profinancovaný vývoj luxusního auta. Máme tedy drahé luxusní auto s jedinou chybou. Nejezdí."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam