PRDELOID: Současná vlna "terps are the new CBD" mě očividně nezasáhla.
Z toho, co píšeš, mi ale vychází, že z pro tebe přijatelných metod extrakce (tj. metody za studena) vyjde vždycky výtažek nedekarboxylovaný (pokud tedy nebude z dlouho a pozvolna sušené a školené zeleniny - tahle dekarboxylace by trvala spíš roky než měsíce a dost z THC by zároveň už degradovalo na CBN). Jak ho teda dekarboxylovat kromě zahřátí a nepřijít o terpeny? leda při vaporizaci / dabbingu, přijde mi.
V současný době módní
terp sauces (Nectar Collective, objem mezi 18-37 procent) nebo
diamond mining (rekrystalizaci výtažků) vidím především jako posouvání laťky a vítaný, nicméně ze zdravotního hlediska nevýznamný posun vpřed.
FARFELOO: THCa, CBDa mají taky léčebný význam, jen holt ne takový jako THC nebo CBD - pokud jde o spektrum a sílu léčebného účinku. Každému, co jeho jest - v Americe teď už nějakou dobu hodně jede live rosin a taky příprava šťávy z čerstvých rostlin... Dekarboxylovaný RSO už lidem pomohl navrátit zdraví nebo dokonce zachránit život (terminální stádium rakoviny) - na to je dost kazuistik. Až budou k dispozici kazuistiky, že podobné věci umějí i nedekarboxylované výtažky stojící na terpenech, rád se s nimi seznámím.
BRKODLAK: nasucho se doporučuje síto mezi 100 a 150 mikrony. Síta z nerezu (zaujaly mě druhy vazby sít, "pancéřová keprová" zvlášť) mají třeba tady:
http://www.eurositex.cz/...BAB2A8F6F-D658-4863-84FF-31412A86A9E5%7D_filta%C4%8Dn%C3%AD%20tkaniny.pdf