• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN: ale díky za rozšíření názvosloví, teď už vím, že čaras je to nejlepší
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN: myslím kif, ale všichni tomu tady říkají čaras. kif jsem slyšel poprvé v nějakým vtipným filmu s banánem v hlavním roli.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BRKODLAK: nope
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN: eee považoval jsem to za synonyma
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PRDELOID: i tahle možnost je ve hře, ale když tady kolega říká, že to má už roky, zní to, že mají nějakou výdrž. navíc to vypadá na českou výrobu.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BRKODLAK: čaras ani náhodou, ale kif uděláš v pohodě, čím větší oka, tím méně potentní, ale víc množství
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BRKODLAK: nebvo vzít jeden 220 micron nebo 190 micron nebo 160 micron za 7 doláčů tuhle z Číny?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    STICKYGREEN: a děláš přes to čaras? myslíš, že by mi stačilo si koupit jeden ten pytel na suchou separaci?
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    BRKODLAK: já mám už roky tyhle a jsem nadmíru spokojen http://funnybags.cz/
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    Scientists brew cannabis using hacked beer yeast
    https://www.nature.com/articles/d41586-019-00714-9
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    JESTEDMAN: myslím si, že Simpson, Bayer, Dvořák, Malamede a další jsou staří praktici a spíš než nějaké dvojitě zaslepené testy je zajímají lidské životy, které se jim podaří zbavit utrpení, prodloužit nebo zachránit. A jak říká prof. Hanuš - konopí neléčí vše, neléčí vždy, neléčí každého a neléčí každé stádium. NENÍ to všelék, i když ho výše uvedení mají sklon jako takový předkládat.

Vzhledem k tomu, jakým tempem se v současnosti šíří dostupnost léčebného konopí se nějakých těch testů, studií včetně "validních a všeobecně akceptovatelných metod", určitě dožijeme.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    HAAALA: hele nic proti, ted nemám čas to studovat dopodrobna, ale nepřijde ti zvláštní, že o tom referuje jen R.S. a to vlastně jen formou nějakých krátkých zpráv pod nic neříkajícími přezdívkami autorů (pokud tedy není v knížce něco víc než příklady podobné těm na webu pod záložkou "Testimonials"). Přeci jenom to je celkem důležitý "objev" a odvážné tvrzení. Myslíš si, že mu ve vypracování nějaké studie, z prokázaných případů a pomocí validních a všeobecně akceptovatelných metod, brání farmalobby?

jiné zdroje (ne od něj), potvrzující toto tvrzení, nemáš? Toto mi nepřijde jako dostatečně průkazné.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    JESTEDMAN: "Cure for Cancer" (protokol Ricka Simpsona) ke stažení zde: http://donate.hempcures.work/ + asi vše, co napsal Rick Simpson.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    HAAALA: "Dekarboxylovaný RSO už lidem pomohl navrátit zdraví nebo dokonce zachránit život (terminální stádium rakoviny) - na to je dost kazuistik" - mohl bys prosím poslat odkaz na nějakou validní a podloženou kazuistiku
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE: to bych neměl, ale vzpomínám si, že to na zdejší grower kdysi někdo linknul v rámci nějaký studie o dekarboxylaci
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    PRDELOID: nemel bys odkaz na nejaky relevantni zdroj, kde je tabulka s rychlosti prirozene dekarboxylace v zavislosti na case a skladovaci teplote? Nemusu nic takoveho najit.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    HAAALA: já říkám, že pokud herbu řádně usušíš přes zimu, máš materiál již přirozeně dekarboxylovanej. Nic nenamítám proti následnýmu prohřívání do 60°, například když chceš extrakt rozpustit v tukovym médiu třeba. To je imho Ok, ale pečení na 120 je imho krok zpět. zkus si z takovýho matra udělat přesnídávku s máslem a uvidíš jak je to dekarboxylovaný
    A je to přesně jak řikáš, zatim nejsi zasažen terpenovou mánií. No já bych taky takhle nemluvil rok nazpátek, ale poznání nezastavíš.

mimochodem zmiňuješ live rosin, no vždyť to je právě úžasnej příklad extrémní honby za terpenama, kdo ví, možná jednou ukáže, že je to nejúčinější, možná ne.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    PRDELOID: Současná vlna "terps are the new CBD" mě očividně nezasáhla.
    Z toho, co píšeš, mi ale vychází, že z pro tebe přijatelných metod extrakce (tj. metody za studena) vyjde vždycky výtažek nedekarboxylovaný (pokud tedy nebude z dlouho a pozvolna sušené a školené zeleniny - tahle dekarboxylace by trvala spíš roky než měsíce a dost z THC by zároveň už degradovalo na CBN). Jak ho teda dekarboxylovat kromě zahřátí a nepřijít o terpeny? leda při vaporizaci / dabbingu, přijde mi.

V současný době módní terp sauces (Nectar Collective, objem mezi 18-37 procent) nebo diamond mining (rekrystalizaci výtažků) vidím především jako posouvání laťky a vítaný, nicméně ze zdravotního hlediska nevýznamný posun vpřed.

FARFELOO: THCa, CBDa mají taky léčebný význam, jen holt ne takový jako THC nebo CBD - pokud jde o spektrum a sílu léčebného účinku. Každému, co jeho jest - v Americe teď už nějakou dobu hodně jede live rosin a taky příprava šťávy z čerstvých rostlin... Dekarboxylovaný RSO už lidem pomohl navrátit zdraví nebo dokonce zachránit život (terminální stádium rakoviny) - na to je dost kazuistik. Až budou k dispozici kazuistiky, že podobné věci umějí i nedekarboxylované výtažky stojící na terpenech, rád se s nimi seznámím.

BRKODLAK: nasucho se doporučuje síto mezi 100 a 150 mikrony. Síta z nerezu (zaujaly mě druhy vazby sít, "pancéřová keprová" zvlášť) mají třeba tady:

http://www.eurositex.cz/...BAB2A8F6F-D658-4863-84FF-31412A86A9E5%7D_filta%C4%8Dn%C3%AD%20tkaniny.pdf
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    hele ani nevím, tuším že naposled jsem to dělal přes 120 mikronů, mám podobnou sadu https://www.aliexpress.com/...9e8-8d0c-ebe98f6a3582-0&algo_pvid=02e99070-443d-49e8-8d0c-ebe98f6a3582
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN: jaké hrubosti používáš? můžeš hodit přímo odkaz? já vím, že by mi stačilo jedno, stejné jako minule :D
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    často se to používá v tiskařství, hledej polygrafická síta nebo tiskařská apod. tuším že nějaká firma ve východních Čechách to prodávala po metráži. Jinak já mám čínu a na takové to domácí třepání to je plně dostačující
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PRDELOID: omrknu to. každopádně daleko víc by mi vyhovovalo jednom jedno "plátynko" se správnou hrubostí, pokud byste někdo věděli, dejte tip pls. dík
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam