• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HAAALA: Ta strategie se asi vyplácí:

Marijuana company TILT Holdings inks $210 Million deal to buy vape tech firm
    https://mjbizdaily.com/marijuana-company-tilt-holdings-deal-to-buy-vape-jupiter-research-vape/

Našel jsem ty díly jenom na jednom nebo dvou amerických webech
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    FARFELOO: Jupiter má (jako většina ostatních) závit 510, takže kompatibilní to je. Zdroj bych rád měl, ovšem už na Cannafestu mi řekli, že o maloobchod nemají zájem, že dodávají primárně výrobcům koncentrátů na bedny, ne na kusy. Následná korespondence to nikam neposunula, bohužel. Známej mi říkal, že nákup kartuše a baterie (Jupiter) je kolem 20 USD. Kvalita má svoji cenu.

PRDELOID: no právě že nečistí. Kartuše to spotřebák, není určená k tomu, aby se plnila znovu. Já to pochopitelně zkusím, takže pak budu moudřejší. Výtažek není vymrazenej a jsou v něm tím pádem všechny vosky a lipidy, takže se dá čekat, že se to zasírat bude (přinejmenším víc, než bez nich).
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    HAAALA: vapovat výtažek či jiný hutný extrakty je sen. Jak se to ale čistí? Není tam pak ale specenej asfalt? Nezanasi se to nějak?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HAAALA: Ten Jupiter vypadá dobře. Už se nějakou dobu po vape pen koukám, ale znervózňuje mě, že to jsou prostě různý části zvlášť a netuším který jsou kompatibilní. A ten Jupiter jsem našel jen přesně takhle rozebranej. Nemáš nějaký dobrý zdroj?
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    Srovnání vape pens
    No name kartuše a baterie (Čína) – náústek z kovu, kartuše = sklo, nejspíš vata + drát. Solidní zpracování, nic neteče ani se neviklá. Nabíjí se přes mikroUSB vstup na dně. Ovládá se knoflíkem s podsvícením, 3 mody (bílá – slabý, modrá – střední, červená – silný) jako většina klasických e-cigaret.
    Kartuše obsahuje destilát z odrůdy Zkittlez s přidanými terpeny (přivezený z Kalifornie). Bohatý výpar i na nejnižší stupeň, mírně dráždí v jícnu a v plicích, je „navoněný“ terpeny. Táhne dobře, úplně stačí tahat málo (výparu je hodně).
    Hodnocení 4/5.

Happease – univerzální tělo a kartuše Mountain River, připomíná trochu Pax Era. Elegantní, zpracování těla je kvalitní, kartuše spíše podprůměrné. Plastová kartuše teče (materiál dna kartuše propouští olej a silikonová zátka na kartuši taky moc netěsní – ovšem zase se dá snadno rozebrat a naplnit něčím zajímavějším). Ovládá se knoflíkem s podsvícením, 3 mody (bílá – slabý, modrá – střední, červená – silný) jako většina klasických e-cigaret nebo vape per. Nabíjí se přes USB (na dolní straně je pod krytkou USB konektor, stačí zastrčit do PC). Víc na https://happease.me/cs/
    Kartuše obsahuje 40 procent CBD destilátu, trochu terpenů a MCT z kokosu. Výpar voní a mírně i chutná po borovicové smůle. Táhne špatně, výrobce doporučuje netahat silně („jako když upíjíte čaje“), malý objem výparu (bílá / modrá, červená = průměr). Výpar je hladký a nedráždí.
    Hodnocení 2/5.

Jupiter Liquid 6 – kartuši s baterií jsem dostal jako vzorek na loňském Cannafestu. Precizní zpracování, čistý materiály (keramika, nerez, sklo) a žádný knoflíky. Nabíjí se pomocí USB adaptéru přes závit (510), baterie má velkou výdrž. Všechno dokonale těsní. Kartuše má poměrně velké otvory na vstřebávání náplně: Liquid 6 je přímo navržený pro husté koncentráty. Aktivuje se potáhnutím, takže jednodušší to už být nemůže – dole na konci baterie se rozsvítí červená dioda. Velmi dobře táhne. Víc na https://www.jupiterresearch.com/liquid-6/
    Do kartuše jsem dal směs RSO z indik a bio MCT z kokosu (zhruba 2:1) – MCT jsem mohl dát klidně méně, hustota není problém. Výpar je bohatý, hebký a naprosto nedráždí v krku ani v plicích. Navzdory zde nedávno probírané údajné absenci terpenů v RSO tam nějaké jsou.
    Hodnocení 5/5.

HAAALA
    HAAALA --- ---
    Akorát na výtřep se suchým ledem ideálně nepoužívat síta z plastu, protože se z něj působením nízký teploty a třením uvolňujou vlákna a končí v kifu. Pokud se to pak dál filtruje á la Jestedman, je to v klidu, nicméně kouřit bych to nechtěl - proto se na tyhle účely víc hodí nerezový síta. Dražší, zato prakticky nezničitelný a hlavně zcela inertní.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    JESTEDMAN: ano, ale i trichom se dá údajně rozbít a narušit
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: no hele pokud si pamatuju výpočty ze základky, tak hajzlík 1x2x2m má objem vzduchu 4000 litrů, tzn. 500 litrů by naplnilo hajzlík do výšky 25cm za předpokladu, že je hermeticky uzavřenej. Každopádně nikdo asi nebude klepat hash na hajzlu. A jako nezanedbatelný bych i bral rychlost tání suchýho ledu, která není nikterak závratná, přechovávám to v polystyrenový krabici, kde to při pokojé teplotě vydrží v pohodě i dva tři dny.. A úplně naposled, vyšší koncentraci CO2 ve vzduchu cejtíš, je to lehce nakyslé.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    PRDELOID: nevím jestli zlí jazykové, ale měl jsem zato, že to je podstata toho mrazení, že to zmrazíš a trychomy, který jsou obalený voskem se odlomí
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: jestli myslíš voskem ten tvůj lisovanej resin, tak to je asi v klidu, ale já to jedu přes líh proto, abych se zbavil hmotného matroše, kterej tam nechci, ten zůstane v tom filtru, s PG bych filtr dost zasral a bůh ví, jestli by to vůbec šlo
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: tho se neboj, je tezsi nez vzduch a neni jedovaty, jen nedychatelny. jednou jsme bombickovali a misto slehackovek dotah kamos sifonovy, nadechnes a cejtis sodovku :)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    VYHULENY_UFO: je to rychlý, elegantní a neni s tim sraní jak s ledem. celý to trvá 10 min. A ten nejvíc krutej pocit, když to stíráš škrabkou...
    Zlí jazykové tvrdí, že se mnohdy naruší struktura trichomů, že můžou být jakoby rozbitý, a že se do produktu uvolní víc částic herby. Ale za mně celkové výhody na mokrou metodou převažujou.
    Jako polotovar na tvůj Rosin je to značka ideál
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    JESTEDMAN: chápu. otázka je, jak to co nejlíp udělat, aby to právě ty e cigarety nezasiralo
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    PRDELOID: hele to je jen můj easy postup, řekl bych, že v tom 96% lihu se rozpustí canabioidy téměř ihned, v tom PG to jde asi taky, ale pomaleji, ještě jsem zapomněl, já to rozpustím a pak ještě přefiltruju přes čajový filtr, abych se zbavil zbytků jako jsou vosky apod. (a to by se mi s gelovou konzistencí PG dělalo blbě), až pak přidám PG a zahřívám nad sporákem, dokud nezačne stoupat kouř, což je známkou toho, že už se odpařuje PG (někde kolem 60C) a tudíž líh je už dávno pryč. Ikdyž to filtruju, tak to dost zasírá hlavy e-cig, ale funguje pěkně
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    JESTEDMAN: proč je tam ta mezifáze s lihem? proč to nejde rozpustit přímo v PG?
    s tou vlhkostí nevim, nikdy jsem nit takovýho nepozoroval
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PRDELOID: to ale používá podle tebe hodně šamponskej pytel :D
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    potvrzuju, suchej led je prdel, nedoporučuju v něm chladit pivo. jediná nevýhoda je, že při tom to do sebe táhne vlhkost ze vzduchu, takže produkt se musí dosušit, ale furt je sušší než bubble. případně výtřep do čistýho lihu, přidat PG, odpařit líh a máš snadno a rychle náplň do e-cig
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BRKODLAK: a jo už to čtu, jsem debil. sorry. pak to tu promažu, ať zůstanou jen informace a ne spam.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PRDELOID: tak to někdy zkusím, to video vypadá dobře. jde o to, že ten suchej led to zmrazí víc, než by mohl mrazák, nebo v čem je to kouzlo? jo a nevíš jakou hrubost používá v tom videu? furt si nejsem jistej k čemu se přiklonit...
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam