Srovnání vape pens
No name kartuše a baterie (Čína) – náústek z kovu, kartuše = sklo, nejspíš vata + drát. Solidní zpracování, nic neteče ani se neviklá. Nabíjí se přes mikroUSB vstup na dně. Ovládá se knoflíkem s podsvícením, 3 mody (bílá – slabý, modrá – střední, červená – silný) jako většina klasických e-cigaret.
Kartuše obsahuje destilát z odrůdy Zkittlez s přidanými terpeny (přivezený z Kalifornie). Bohatý výpar i na nejnižší stupeň, mírně dráždí v jícnu a v plicích, je „navoněný“ terpeny. Táhne dobře, úplně stačí tahat málo (výparu je hodně).
Hodnocení 4/5.
Happease – univerzální tělo a kartuše Mountain River, připomíná trochu Pax Era. Elegantní, zpracování těla je kvalitní, kartuše spíše podprůměrné. Plastová kartuše teče (materiál dna kartuše propouští olej a silikonová zátka na kartuši taky moc netěsní – ovšem zase se dá snadno rozebrat a naplnit něčím zajímavějším). Ovládá se knoflíkem s podsvícením, 3 mody (bílá – slabý, modrá – střední, červená – silný) jako většina klasických e-cigaret nebo vape per. Nabíjí se přes USB (na dolní straně je pod krytkou USB konektor, stačí zastrčit do PC). Víc na
https://happease.me/cs/
Kartuše obsahuje 40 procent CBD destilátu, trochu terpenů a MCT z kokosu. Výpar voní a mírně i chutná po borovicové smůle. Táhne špatně, výrobce doporučuje netahat silně („jako když upíjíte čaje“), malý objem výparu (bílá / modrá, červená = průměr). Výpar je hladký a nedráždí.
Hodnocení 2/5.
Jupiter Liquid 6 – kartuši s baterií jsem dostal jako vzorek na loňském Cannafestu. Precizní zpracování, čistý materiály (keramika, nerez, sklo) a žádný knoflíky. Nabíjí se pomocí USB adaptéru přes závit (510), baterie má velkou výdrž. Všechno dokonale těsní. Kartuše má poměrně velké otvory na vstřebávání náplně: Liquid 6 je přímo navržený pro husté koncentráty. Aktivuje se potáhnutím, takže jednodušší to už být nemůže – dole na konci baterie se rozsvítí červená dioda. Velmi dobře táhne. Víc na
https://www.jupiterresearch.com/liquid-6/
Do kartuše jsem dal směs RSO z indik a bio MCT z kokosu (zhruba 2:1) – MCT jsem mohl dát klidně méně, hustota není problém. Výpar je bohatý, hebký a naprosto nedráždí v krku ani v plicích. Navzdory zde nedávno probírané údajné absenci terpenů v RSO tam nějaké jsou.
Hodnocení 5/5.