• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    RAGNAROK: Zkoušel jsem obojí, jak v pytlíku sous vide, tak ve sklenici a oboje fungovalo. Paradoxně na subredditu /r/sousweed je metoda ve sklenici oblibenější. Je to skvělý, protože to nesmrdí vůbec...
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    DYSTOPIK:
    spis bych udelal sous vide. Tak sklenice/susina bych rek ze hodne spatnej prestup tepla.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    chtěl bych dakarboxylovat hrst sušiny, kterou použiju na výrobu tinktury, mam ale plynovou troubu, ve který nejsem schopnej kontrolovat teplotu (dle informací výrobce je i ta nejnižší teplota pro moje účely zbytečně vysoká). Přemejšlim, jak bych to udělal a napadlo mě to dát do zavařovačky a hřát to v hrnci s vodou, jako když se zavařuje.
    můžu to takhle udělat, nebo je to hloupost?
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Vite, co se stane, kdyz chcete navazit 25 mg dekarboxylovane, v mozdiri na jemno podrcene susiny do jedne kapsle, jako mikrodavku, ktera bude odhadem obsahovat tak 2.5 az 3 mg THC, tedy z ni nebudete zhuleny, ale treba vas bude o neco mene bolet plotynka?
    Stane se to, ze davku o tak male hmotnosti vase vaha s rozlisenim 0.001g proste neda presne. Ukazuje 25 mg, ale mysli 60 mg :). Takze si s klidem vezmete prvni kapsli a o hodinu pozdeji sedite zpatky u vahy, prevazujete vsechny ostatni vyrobene kapsle, protoze jste zpukany jako hovado, ve vsedni den, kdy musite pracovat a chcete vedet, kde se stala chyba. Zjistil jsem, co jsem psal na zacatku. Vaha ukazovala 25mg, ale myslela 60 mg a nekdy i vice. Aspon vim, ze me staci fakt malo, 6-7 mg THC oralne. Na bolest zad mimochodem tato davka v mem pripade pomaha, subjektivni snizeni o dva, tri stupne.
    Zkousel tu nekdo ten microdosing? Cetl jsem o nem celkem pekne veci.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Čau kluci, chci prubnout ten suchý led, ale poraďte mi pls, jaké množství ledu na jaké množství sušiny?
    Předem dík!
    Jo a pokud máte k tomuhle postupu ještě nějaký tipy, sem s nima!
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Horká voda rozhodně ne. Zbavíš se pryskyřice zbytečně. Jsou to vlastně vosky tuky oleje, i když se ve vodě nerozpustí, začnou se tavit a spláchneš je.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: no proplach horkou vodou jsem delal vzdy, zvlast u susenyho, ale mam pocit ze problem je delsi var
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    JESTEDMAN: a tady chlorofyl dokonce prodavaji jako top latku! http://chlorella.rebelia.cz/chlorofyl-a-jeho-ucinky.html
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    JESTEDMAN: tak jasan, to je pro mlady psychicky odolny jedince;)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    JESTEDMAN: a to proplachování vodou mělo jeden pozitivní účinek - jídlo nemělo pak takovou tu intenzivní trávovou chuť, nevím jestli to bylo chutí nebo smradem, ale mě mlíko většinou natahovalo.

OT: pamatuju jak jsme s kámošem sklidili naše první kytky, sušili jsme je v jednom srubu v lese nad kamnama (doma by nás hnali). Do kastrolu jsme dali 2 litry mílka, a nasrali tam dva samce a všechno listí z oprcanejch samic (obsah chlorofylu je v čerstvých kytkách o dost větší), přilili litr vodky a vařili asi 4 hodiny, nakonec jsme z toho hrnce vylili 2 dcl divný hmoty hustotou připomínající brčálovej primalex, kterej na první přivonění přivodil extrémní nutkání k blití, přidali jsme hromadu granka, ucpali si nos a navzájem se donutili k tomu to do sebe dostat a udržet to v sobě.... HC... asi nikdy potom jsem nebyl z ganji takhle vyndanej, tohle už není pro mě :)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DA_ANDRACKA: no v době kdy jsem to ještě žral, tak jsem to zkoušel taky a zcela subjektivně to pak šlapalo mnohem méně. Teorie k tomu říká, že trichomy jsou uzavřeny ve voskovém obalu, horká voda způsobí narušení vosku a trichomy se mechanicky odplaví (ne rozpustí) do vody, tudíž jsem od toho zase upustil a koláče šlapaly, jak měly. Jistej vzdělanec na Groweru před pár lety popisoval extrakci (příspěvek už asi nebude existovat) a chlorofyl vychytával hlinkou, uvedl jako alternativu smectu, zkoušel jsem to, ale nic moc.

Tam je problém, že v tom oleji se ta extrakce dělá často velmi dlouho, takže tím chlorofylem to nadupeš, zatímco u ethylenu a jinejch rozpouštědel probíhá extrakce v řádu sekund/ minut a to stačí na to, abys z toho dostala většinu toho, co chceš.

Jinak chlorofyl jako takovej není nijak škodlivej, problém prý může být jen u citlivých jedinců, kterým to dráždí žaludek, ale pokud je extrakt dostatečně potentní, tak se domnívám, že přijmeš velmi málo chlorofylu.
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    JESTEDMAN: no, chlorofyl se nejaky da odstanit tim, ze se trava proleje par konvicema vrouci vody, nez se to da do oleje (mi nekdo tento postup radil)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    a do oleje se to dává kvůli stabilizaci
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DA_ANDRACKA: nijak velký, ale extrakce do ethanolu se vyhýbá tomu zahřívání a tudíž nepřijdeš třeba o ty terpeny, zároveň tam nepřejdou látky, který nepotřebuješ, třeba chlorofyl, tomu se u teplý extrakce do oleje nevyhneš
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    VYHULENY_UFO: jo to ja umim, udelat extrakt (pres ethanol ), jen premyslim,
    jaky je rozdil v účinkách z takhle ziskanyho extraktu a pak zamichany do oleje (prodava se vetsinou 10 procentni)
    vs. olej ziskanej tak, ze se v nem marihuana vyvaruje/maceruje
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: tak vždyť terpeny jsou vlastně vonné esence, ale jestli jsi někdy viděl jak se třeba destilují růžové květy, tak to je teda prácička a na konec ti vypadnou dvě kapky :D
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DA_ANDRACKA: terpeny dle všeho nevadí, naopak je teď snaha je zachovat, ale jsou to látky těkavé, teplotně nestálé, tudíž při vyšší teplotě se odpaří

komerčně nevím, ale předpokládám, že právě pomocí superkritickýho CO2 apod.
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    JESTEDMAN: a cemu ty terpeny vadi organismu pri leceni treba nemocnyho cloveka s alzheimrem ci autoimunitnim onemcnenim ci pri leceni psa s nadorem?

no a komercne ty CBD kytky zpracovavaji jak, aby ziskali CBD olej?
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DA_ANDRACKA: v semenech je olej, kterej je sám o sobě velmi prospěšný vzhledem ke složení a obsahu nenasycených mastných kyselin, ale kanabinoidy tam nehledej. Komerční CBD je děláno ze standardních odrůd s nízkým obsahem THC, kterých je dostatek a jsou legální.

když jsem extrahoval do oleje, tak jsem nakonec došel k tomu, že to hodím do trouby a jedu při 110-120C, jde o to aby to nekouřilo (záleží na použitém oleji). degradace imho mizivá, výtěžnost lepší než ve vodní lázni, kde nikdy není 100C. Sice do toho vyextrahuješ víc bordelu, ale konečná síla byla vždy vyšší.

pokud budeš chtít vychytávat terpeny, tak jsou vyšší teploty nežádoucí (cca nad 60C), proto se to extrahuje za studena - superkritický CO2, suchej led atd.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    PRDELOID: sel bych s tebou do objednavky, vzal bych lahvicku EJ Mix a lehvicku terpenu. Kdyztak se ozvi, pokud budes objednavat
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    V MCT se tyhle "hutnější oleje" rozpouštějí podstatně lépe a směs zůstává stabilní. Není tudíž potřeba se mořit se poměrem P(E)G a VG ani řešit případné alergické reakce... ovšem VG se dá koupit na každém rohu, kdežto P(E)G a MCT prakticky jen online.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam