• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    B6K: Účinná dávka CBD může být i stovky mg denně v závislosti na typu diagnózy.

1 kapka 3% CBD je špatný homeopaticky vtip (těch 20 kapek může být threshold, to by odpovídalo). Vubec produkty tohoto typu nechápu.

U Full Spectra se to může lišit (synergie s terpeny), ale stále jsem viděl kapsle s ekvivalentem 60+ mg CBD, které opravdu přinášejí terapeutický efekt.
    B6K
    B6K --- ---
    Leta mam rekl bych extremne bolava zada, cvicim, sem tam to pomaha, fajn mi bylo na tramalu, ale...
    Tak 2x tydne si dam brcko. Zkousel jsem 3%CBD olej od Fenixovy kapky.
    Na radu jsem zacal s 1 kapkou a experiment koncil s 20, kde uz jsem zacal neco citit. Velice slabe.
    Skvele to bylo v kombinaci s brkem - naramne jsem si posedel :) ale cekal jsem daleko vic.
    Ma cenu jit do silnejsi koncentrace, respektive davek?
    Jde mi primarne o tlumeni bolesti.
    dik
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    NECROMAN: jo to bude poradna zatykacka letos :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Aby nezapadlo, již 4. května se koná Million Marihuana March 2019
    https://www.legalizace.cz/mmm/
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    TBC: ty v lekarne by meli byt takove vyslechtene, mozna staci obslehnout model z lekarny
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    velmi zdrave na hlavu, neni nic lepsiho na demenci

CBD (Cannabidiol) as Medication for Alzheimer’s & Dementia
    https://www.dementiacarecentral.com/aboutdementia/treating/cbd/
    TBC
    TBC --- ---
    Nemate nekdo nahodou v Pze a okoli rizky opravdu nejakyho "medical" modelu? Tedy vysoke CBD, a minimun THC?
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    BERNIE: I na tyhle nešťastníky (majitele vah viz XCIDER) myslí stará dobrá analytická chemie.

=> Je vyhodne zkombinovat gravimetrii (prace s hmotnosti) a volumetrii (prace s objemem). Navážíš větší množství (třeba 1g +/- 100mg - čím větší hromádka, tím přesnější), rozpustíš v objemu požad. média (MCT, olejíčky... Třeba 100 ml... Čím větší objem, tím přesnější). Pak odměřuješ jednotlivý mililitry a víš, že v každym je 1 mg +/- nějaký drobný, který tě ale nesestřelej :).

Když to přeženu, takhle se dá v punkových kuchyňských podmínkách pracovat s kuchyňskou váhou a odměrnym válcem...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    https://vtm.zive.cz/...equily-po-geneticke-uprave-produkuji-kanabinoidy/sc-870-a-197863/default.aspx a dalsi zprava ke kvasinkam.. "z genomu Zymomonas mobilis odstranili určité geny umožňující výrobu alkoholu a nahradili je genetickým materiálem z patogenu způsobujícího malárii a rostliny konopí. V důsledku toho vznikl nový druh, který dostal název Zymomonas cannabinoidis."
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    Microdosing s tinkturou? Určitě ano. Naprosto stejné přesnosti v dávkování lze dosáhnout i v oleji, jen je třeba pracovat přesně a začínat zlehka. Velmi zlehka.
    Tuky jsou stejně předvídatelné jako alkohol (a dovolím si tvrdit, že jsou navíc účinnější médium než líh). Tinktury působí rychleji a povrchněji, oleje a tuky jdou hlouběji, nastupují řádově pomaleji, jinak se metabolizují.

Dycky MCT!
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    RAGNAROK: Zkoušel jsem obojí, jak v pytlíku sous vide, tak ve sklenici a oboje fungovalo. Paradoxně na subredditu /r/sousweed je metoda ve sklenici oblibenější. Je to skvělý, protože to nesmrdí vůbec...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    BERNIE: Momentálně jsem taky v hajzlu se zádama a vím, že být zhulenej mi v tom moc nepomáhá, takže budu zkoušet malé dávky. Na microdosing je ale podle mě ideální tinktura. Uděláš jeden batch a titrací zjistíš, kolik kapek je hranice zhulenosti. Tinktura je narozdíl od tuků velmi předvídatelná
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    BERNIE: levne vahy mivaji velkou hysterezi - pokud se tam mala navazka nasypne pomalu a zlehka, vaha ukazuji min nez to ve skutecnosti je. zkus tu susinu pridavat na vytarovanou podlozku, ktera vazi aspon par gramu, napr. sklicko, vzdycky ji vezmi z vahy, pridej material a vrat zpet.
    druha moznost je samozrejme odvazit napr. 16 davek najednou, vysypat na podlozku a necim okometricky nadvakrat nacvrtit. napr. stylove kreditkou :)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    DYSTOPIK:
    spis bych udelal sous vide. Tak sklenice/susina bych rek ze hodne spatnej prestup tepla.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    chtěl bych dakarboxylovat hrst sušiny, kterou použiju na výrobu tinktury, mam ale plynovou troubu, ve který nejsem schopnej kontrolovat teplotu (dle informací výrobce je i ta nejnižší teplota pro moje účely zbytečně vysoká). Přemejšlim, jak bych to udělal a napadlo mě to dát do zavařovačky a hřát to v hrnci s vodou, jako když se zavařuje.
    můžu to takhle udělat, nebo je to hloupost?
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Vite, co se stane, kdyz chcete navazit 25 mg dekarboxylovane, v mozdiri na jemno podrcene susiny do jedne kapsle, jako mikrodavku, ktera bude odhadem obsahovat tak 2.5 az 3 mg THC, tedy z ni nebudete zhuleny, ale treba vas bude o neco mene bolet plotynka?
    Stane se to, ze davku o tak male hmotnosti vase vaha s rozlisenim 0.001g proste neda presne. Ukazuje 25 mg, ale mysli 60 mg :). Takze si s klidem vezmete prvni kapsli a o hodinu pozdeji sedite zpatky u vahy, prevazujete vsechny ostatni vyrobene kapsle, protoze jste zpukany jako hovado, ve vsedni den, kdy musite pracovat a chcete vedet, kde se stala chyba. Zjistil jsem, co jsem psal na zacatku. Vaha ukazovala 25mg, ale myslela 60 mg a nekdy i vice. Aspon vim, ze me staci fakt malo, 6-7 mg THC oralne. Na bolest zad mimochodem tato davka v mem pripade pomaha, subjektivni snizeni o dva, tri stupne.
    Zkousel tu nekdo ten microdosing? Cetl jsem o nem celkem pekne veci.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Čau kluci, chci prubnout ten suchý led, ale poraďte mi pls, jaké množství ledu na jaké množství sušiny?
    Předem dík!
    Jo a pokud máte k tomuhle postupu ještě nějaký tipy, sem s nima!
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Horká voda rozhodně ne. Zbavíš se pryskyřice zbytečně. Jsou to vlastně vosky tuky oleje, i když se ve vodě nerozpustí, začnou se tavit a spláchneš je.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: no proplach horkou vodou jsem delal vzdy, zvlast u susenyho, ale mam pocit ze problem je delsi var
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    JESTEDMAN: a tady chlorofyl dokonce prodavaji jako top latku! http://chlorella.rebelia.cz/chlorofyl-a-jeho-ucinky.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam