• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    a kdyz uspesne sklidite, muzete treba vzit trochu techniky na veletrh a tam vam to mohou taky vzit a nakonec vas treba i odsoudit.. https://magazin-konopi.cz/mezinarodni-ostuda-ostravsky-soud-odsoudil-pestitele-technickeho-konopi/
    a nepomuze ani primluva Zabranskeho... https://www.legalizace.cz/...ci-psychotropniho-potencialu-palic-technickeho-konopi-s-obsahem-06-thc/
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    a podle toho co jsem slysel u soudu s growshopy, klidne budu verit i tomu, ze kdyz se bude chtit, muze se na pestovani techniky vztahnout paragraf sireni toxikomanie, pac ten je tak gumovy, jak se soudu chce a kdyz muze, nevim proc, byt sireni to ze prodavas kvetinace, muze byt i to, ze prestujes neco co vypada na prvni pohled stejne, protoze reklama asi... :(
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    BOB_GALLOWS: nedelam z toho ivoky zapad, popisuju realitu co se taky muze stat. jiste ze to je exces, ale je to taky i policeni praxe. a cajti nakonec osvobozeni, ze prej vpohode zakrok.
    Zásah proti sběračům legálního konopí nebyl trestným činem, potvrdil soud – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ah-proti-sberacum-legalniho-konopi-nebyl-trestnym-cinem-potvrdil-soud.html

BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    MORPHLER: Nemyslím si, že by jakákoliv instituce (snad kromě nadšených fanoušků Ortela) měla důvod tě mlátit na poli.

Bude to byrokraticko-soudně-právní vopruz, se spoustou jiných absurdních situací a možná horšími důsledky, než dostat na hubu, ale zas bych z toho nedělal divoký západ...
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    STICKYGREEN: Certifikované osivo - teoreticky neřešíš nic, protože máš ouřední certifikát, že odrůdy xy má do 0.3% (i kdyby neměla, máš na to papír s razítkem). Oplejtačky mohou vznikat při/po sklizni. Legislativa je trochu zamlžená, ale obecně pokud se chováš tak, že zámerně koncentruješ účinné látky z rostliny (mezi něž inherentně patří problematické THC), pouštíš se na tenký led. Původní koncept technického konopí je získání průmyslové biomasy (na vlákno, semínka pro ptáčky...). Málo se ví, že striktní výklad zákona těch 0.3% zmiňuje pouze jako výjimku pro zemědělské účely (pěstování tech. konopí), jakékoli další procesy se řídí obecně platnou OPL legislativou (0.0% resp. běžnými metodami nedetekovatelný obsah THC). Demagogicky vzato, extrakt z tech. konopí s 0.0% THC je také návykovou látkou, protože jde o extrakt a tinkturu z (nějakého, jedno jakého) konopí.

Konopí extrakt a tinktura spadají do přílohy č. 1 nařízení vlády č. 463/2013 Sb., o seznamech návykových látek. To znamená, že jakýkoliv extrakt z rostliny konopí je návykovou látkou ve smyslu zákona o návykových látkách. Obsah látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů není určující - tzn. i extrakt z tzv. technického konopí, který bude mít obsah pod 0,3 % látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů je návykovou látkou a subjekt, který zachází s takovýmto extraktem, musí splňovat povinnosti stanovené zákonem o návykových látkách.

Necertifikované osivo - odpovědnost certifikace bereš na sebe a tím, že pěstuješ, tak seš si skálopevně jistej, že THC nevylítne nad 0.3%. Ouřadové tento přístup obecně nemaj rádi a při odběru vzorků herby a ouřední analýze se může přihodit spoustu drobných událostí, které zajistí obsah nad 0.3%. Nehledě na to, že technické konopí z hlediska botaniky nebo genetiky není moc definováno, jen ouředně - seznam odrůd. Takže dohady vzniknou i u toho, že pěstuješ na zahrádce něco, co je rozhodně konopí, ale moc nemáš jak dokázat, že technické.

To že tuto rigidní a zastaralou legislativu vesměs ignorují jak producenti tak zákonodárci / represivní složky je věc druhá - celý byznys by šel rychle do kopru a PČR by neměla nic jiného na práci, než chytat zlotřilé mastičkáře. Že si s takovou banalitou zákonodárci v ČR, EU, USA, světě... Neví už několik let rady a akorát to vytváří prostor pro mafiánské praktiky, kdy lze konkurenci pohodlně likvidovat, jelikož úřady a PČR jsou povinny jednat na základě udání, je věc třetí. No a že se, kulantně řečeno, změnila politika vlády FARFELOO - já bych za sebe podotknul, že vidím jako problém jmenování paní magistry Vedralové na post protidrogové koordinátorky - je věc čtvrtá.

Srozumitelně shrnuto třeba tady:
    Konopí - drogy-info.cz
    https://www.drogy-info.cz/legislativa/konopi/

Závěr ať si každý vyvodí sám, jen se obávám, že po nejméně 10 letech řešení tohoto problému žádné konkrétní výstupy nebo posun vlastně nejsou.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    A taky přijde první komplet sezóna potom, co se politika vlády změnila, tak uvidíme jak se budou chovat
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    STICKYGREEN: v praxi to probiha tak, ze te prijdou i klidne zmlatit na pole certifikat necertifikat. imho po zkusenostech kolem kauz growshopu nelze u nas ani to co udela policie ani to jak pak rozhodne soud zcela nijak predjimat.
    B6K
    B6K --- ---
    STICKYGREEN: u nejakeho vetsiho mnozstvi nez 4 kytky bych si to radsi zjistil. Jedna vec je nepostihnutelnost, druha zdecimovana uroda, kterou jsi chtel pouzit na vyrobu nejakeho cbd produktu. Treba vi nekdo zdejsi?
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    B6K: pokud to dobře chápu, v případě oplítaček s PČR, stačí tento certifikát? a co když tam analýza potvrdí třeba 3,2% thc? a jakým způsobem probíhá kontrola hladiny thc u oficiálních pěstitelů technického konopí? mě by hrozně zajímalo, jak se toto řeší..
    B6K
    B6K --- ---
    RESOLUT: mam spoustu semen CBD Medik, ale regular kde uvadi do 3% s certifikatem.
    Pokud ti vyhovuje tak dej vedet.
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Tak něco jsem našel, ovšem trochu mě děsí odběr od 50 ks výše :) Zjistím..
    CBD flower - CBD řízky konopí již od 4 EUR
    http://cbdflower.eu/cs/cbd-konopi/
    KUATO
    KUATO --- ---
    STICKYGREEN: to bych chtel videt :o))..
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    RESOLUT: to by mě zajímalo, jak se to řeší v praxi, takhle ? [ BERNIE @ Marihuana jako lék - léčivé konopí ] neexistuje možnost, že by si fízl uřízl jen jednu větev na testy?
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    STRACENA: Tak někde je uvedeno 0,3, někde 0,4 a tady až 0,85% THC
    Livraison CBD Cannabis | Erdbeerli | Green Passion | CBD Shop Suisse | uWeed – Achat de CBD de Qualité en Ligne | CBD Shop | uweed.ch
    https://fr.uweed.ch/products/green-passion-erdbeerli-cbd-cannabis-indoor
    Škoda..
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    STRACENA: Díky moc, mrknu na to ;)
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    RESOLUT: Zkus erdbeerli. Nemuzu ted najit to spravny info o ni, ale myslim ze to splnuje.
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    BERNIE: Ano, i když to je naprd, tak by jsem se s tím dokázal "smířit", ale už ne s tím, aby jsem byl řešen kvůli přestupku, či trestnému činu. Na to mám už příliš starostí od kterých by jsem právě chtěl ulevit.. Proto stále hledám..Možnosti, řešení.. :)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    RESOLUT: https://mmgenetics.eu/en/product/candida-cd-1/
    ale i tady se stane, ze vyleze na tech 0.3, nebo kolik to je
    Imho takovou budes shanet tezko a navic, kdyz dojde na lamani chleba, stejne ti ji PCR zabavi a udela test, nikdo ti nebude verit, ze to je konopi bez THC
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Ahoj, máte prosím někdo tip na odrůdu s vysokým obsahem CBD a u nás legálním obsahem THC?Vždy, když si už myslím, že jsem našel (např. Suzy Q, či Swiss Dream CBD), tak najdu na jiném webu rozbor totožných odrůd a obsah THC je tam vyšší .. A ještě otázka začátečníka..Dal by se nějakým postupem v průběhu pěstování rostliny záměrně obsah THC snížit?Díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam