• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Senior podle mého gusta
    Senior v Anglii chtěl poděkovat zdravotním sestrám a přinesl dort. Byl plný marihuany – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-chtel-podekovat-zdravotnim-sestram-a-prinesl-dort-byl-plny-marihuany.html
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    BERNIE: já právě jedu taky tu dentistickou konev, podle tvýho vzoru. Ale byl jsem překvapenej, protože jsem "ztratil" docela dost rozpouštědla a nevím kam, protože venku ethanol cítit nebyl. To byl dost slabej bod celýho procesu a nemám v to úplně taky důvěru.

Zbytek (posledních asi 30 ml) jsem dočistil ve vodní lázni. Výtěžek byl tak 10% odhadem.

PRDELOID: já tohle koupil v americe s cartridgí, kde byl velmi hutný materiál a fungovalo to skvěle do poslední kapky. Na jedno nabití.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    BOB_GALLOWS: super, mit tu profika :)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    FARFELOO: Akt. uhlí kanabinoidy moc neadsorbuje, ztráty by neměly být velké a určitě by měly vyvážit úpravu barvy (zachycení chlorofylů aj. bordelu). To je na fotkách i vidět. Jestli se kanabinoidy na něco silně vážou (v závislosti na prostředí / rozpouštědle), tak je to silikagel (SiO2), na tom je obecně založená třeba chromatografie. Křemelina (hrubý SiO2) má malý povrch a používá se pro zlepšení filtrace, pokud to jde špatně nebo pomalu (pomůže s hodně jemným uhlím, viskózním roztokem...).

Varianty jsou granulované aktivní uhlí (vlastnostmi křemelina / jemný uhlí - 2 v 1, používá se třeba jako náplň pro vodní filtry). Nebo si pohrát s florisilem (silika modifikovaná MgO), to je přímo designovaný na odstraňování chlorofylu z fytoextraktů, ale pracuje se tam s nepolárními rozpouštědly (hexan atd.), to je pro domácí použití na hovno. Taky je to drahá sranda.

Pokud se ti takhle pracuje dobře a nejsou v tý metodě velký vopruzy a pokud vidím výsledek na prostřední fotce, vlastně bych to nechal. Jen pro info zmiňuju varianty :)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    FARFELOO: ja jsem ted "extrahoval" tak, ze jsem do par ml pg/vg/EJmixu cekem najemno nakatroval Candidu a nechal to dve hodky v troube pri teplote kolem 75 stupnu. Samozrejme jsem hodne michal. Vysledek jsem obohatil par kapkami terpenu a na takovy to normalni koureni pro radost je to moc fajn:).

Cim odparujes ten lih? Ja mel nedavno neblahou zkusenost s moji destilacni konvi na vodu, lih se odparil velmi rychle, spusta nezkapalnila, utekla, extrakt se spalil, byt a okoli desne smrdel. Tak uz ji nechci pouzivat a hledam neco lepsiho.
    Kdybyste mi nekdo byl schpny poradit jednoduchou a hlavne snadno sehnatelnou destilacni kolonu, nebo jine zarizeni, budu vdecny:)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    FARFELOO: to vypadá jako dobrej produkt. podej recenzi. Jak se v tom vapujou ty hutný extrakty, jak dlouho atomiztér vydrží atd. Jinak tady koukám jejich řada:
    CCell Cartridge Vaporizer Review | Palm, Silo, M3, TH2 Cartridge | Sneaky Pete's Vaporizer Reviews
    https://www.youtube.com/watch?v=6OCPkO1zMec
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    PRDELOID: používám CCell Palm od stejné firmy jako cartridge. Moc sympatická věcička.

BERNIE: nad tím jsem taky přemýšlel, ale zase mám pocit, že tenhle postup nabývá docela na popularitě. Čerpal jsem hlavně z redditu a z Future4200. Nebyl jsem spokojenej s výsledkem z mýho mrazáku a moc se mi nechtělo srát se suchým ledem, protože to vyžaduje víc přípravy a plánování.

Jinak díky všem za pochvalu! Musím zkusit nějakou sativu, abych mohl líp posoudit kvalitu, tenhle CBd model je pro mě novinka, tak jsem byl vlastně z prvního dojmu zklamanej...
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    PRDELOID: Vyrobeno v daný rok. To mě nenapadlo, šlo by si to vyložit i tak, že CBD časem zbělá... :)

Je to vše 98+ % hemp izolát (HPLC / LC-MS). Různá velikost krystalů (různé krystalizační postupy), ale ani to nemá vliv, zdá se. Obecně větší krystal by měl být stabilnější, protože povrch styku se vzduchem je menší, než u velejmenýho mikrokrystalickýho prášku. Časem ale zežloutne každý CBD.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BOB_GALLOWS: ze stejné výrobní šarže, nebože vyrobeno v daný rok?
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    CBD izolát v čase.

PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    FARFELOO: ještě se zeptaám, na jaký baterii to vapuješ? vidim nějakej keramickej atomizer, mám něco podobnýho, ale dostupný baterie jsou moc silný na to
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    FARFELOO: V cartridgích tmavne drtivá většina konopných náplní, je to výsledek oxidace a jiné degradace, kanabinoidy jsou fenoly (často resorcinoly), které jsou fakt náchylné na oxidaci. Tmavne časem i CBD izolát nebo třeba kosmetika s CBD (často do růžova :). Vznikají chinony, polyfenoly, chino-fenoly...? (Kdo ví co, ale maká se na tom... https://www.waters.com/webassets/cms/library/docs/720005766en.pdf )

Pro účely vapingu by možná stálo za to zkusit dekarboxylovat část extraktu před naplněním a koukat, co to dělá (mmj. s barvou, ale taky s nežádoucím odpařováním terpenů a tak, dá se to dělat pod refluxem). V cigáru to na plotýnce stejně dekarboxylovat bude a bůh ví jak nedefinovaně, třeba to kvůli tomu tmavne víc, než nutný...

Jinak barvu uprostřed máš fakt nádhernou, na kuchyň fakt respekt. ☯
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    FARFELOO: jinak dobra prace :)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    FARFELOO: cectl jsem, ze to uhli vaze hodne kanabinoidu
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    PALEONTOLOG: jakože ne v mrazu. Prostě pokojová teplota. Vezme to hodně chlorofylu a vosků, ale to by se právě mělo odstranit v tom filtru.

Je to pořád dost lowcost. Koupil jsem buchnerovu nálevku, ruční pumpu na podtlak, celite 545 (zajímalo by mě, jestli funguje stejně i prostě obyčejná křemelina, kvůli ceně) a to uhlí.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FARFELOO: co je to "za tepla" ?
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    FARFELOO: moc pěkný
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    * ticha zavist chlapci*
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Tak jsem zkoušel poprvé dělat extrakt ethanolem za tepla. Vlevo je to před filtrací, uprostřed po filtraci přes Aktivní uhlí a křemelinu, vpravo pak výsledná cartridge. Myslím, že ta tmavá barva je výsledkem dost rapidního odpařování rozpouštědla a tím pádem i dekarboxylace. Bohužel, pokud chci zachránit něco z toho alkoholu, tak mi v mých kuchyňských podmínkách asi nic jinýho nezbývá. Dal jsem tam kapku MCT a kapku terpenů, ale mohl jsem asi přidat víc, na chuti to úplně moc nepoznám.

Odrůda je outdoor Dutch Passion auto-cbd. Myslel jsem, že to není moc silné, ale vlastně pozoruju stejný efekt jako
    BERNIE: taky mám problémy se sciaticou a normální hulení mi to spíš rozbouří, ale tohle je velkej relax bez head high. Asi poprvé co jsem podobnou věc zažil...

MTO
    MTO --- ---
    Léčebné konopí budou z 90 procent hradit pojišťovny, rozhodla Sněmovna – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...lecebne-konopi-budou-z-90-procent-hradit-pojistovny-rozhodla-snemovna.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam