• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    taky jsem cetl, ze pri rektalnim podani se do krve vstreba jen minimum aktivnich latek.
    Jine to je, pokud je ucinna latka podana ve forme hemisukcinatu, pak byla zmerena biodostupnost 13.5%.
    Rectal bioavailability of delta-9-tetrahydrocannabinol from the hemisuccinate ester in monkeys. - PubMed - NCBI
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1664466
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    RESOLUT: vyfoť článek na mobil pls a prdni ho sem.
    Já doufám udělám to samý s tím z Legalizace
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    KUATO: to je prekérka tedy :) Nezbývá než narvat si stříkačku RSO v řiť a čekat, jak se to vyvrbí

VYHULENY_UFO: To je mi líto. Zároveň nikdo netvrdí, že tráva je mocný všelék. Pokud je rak v takovýhle fázi progrese, tak už s tim asi neudělá nikdo nic. Někdy to jde sakra rychle.
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    V novém čísle časopisu Konopí je rozhovor s Anežkou Janatovou, kde píše o aplikaci čípku (údajně White Russian) : " ... a myslela jsem, že se zblázním..A pak že čípky nic nedělají"..
    KUATO
    KUATO --- ---
    PRDELOID: zajimave cteni, ktere ale vlastne nic o tom zda to ucinkuje nebo ne nedoresilo, pac zkoncilo vetou "Jak dopadl experiment s konopnými čípky najdete v celém článku z magazínu Legalizace č. 51, který je právě v trafikách."
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    já teda po čípku hučel ještě druhej den..

Jednalo se o kokosovej olej, kterej většinou používám na ruce
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    KUATO: Hezky je to popsáno v tomto článku. imho jeden z nejpřínosnějších článků v Legalizaci za poslední dobu :)
    V zásadě asi když budou čípky připraveny laboratorně za použití správnýho media, tak OK, ale v domácích podmínkách to nefunguje.

Sonda do světa konopných čípků - Magazín Legalizace
    http://www.magazin-legalizace.cz/cs/articles/detail/3451-sonda-do-sveta-konopnych-cipku
    KUATO
    KUATO --- ---
    PRDELOID: k tem cipkum to vis jiste? ja ziju v domeni, ze extrakt pres stenu konecniku prostoupi bez problemu a ze cipky jsou zpusob jak dostat do tela spoustu vytazku, aniz bys byl zmasteny k nepoznani..
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    HAAALA: Dovolím si nesouhlasit. Vlastně si protiřečíš, když říkáš, že CBD neuškodí, ale druhou větou dodáváš, že je to ředění. To je nepochopení. Ty můžeš do těla dopravit úplně stejný množství THC i s extraktem, kterej bude mít THC 1:10 CBD, aplikuješ ho zkrátka víc (místo zrnka rýže si dáš kapsli), jedinej rozdíl bude, že do těla dostaneš zároveň daleko víc CBD + ostatních konabinoidů +terpenů. Pacient prostě aplikuje přesně tolik, kolik mu psychoaktivita dovolí a postupně si zvyká a získává toleranci, tím se nic nemění.
    Dále tvrdíš, že CBD na rakovinu nepomůže. To mi přijde velice troufalé tvrzení, uvážíme-li, že o synergii kanabinoidů a jejich účincích víme žalostně málo. Ikdyby nakrásně CBD nepomohlo přímo v boji s rakovinou, určitě pomůže v celkovém zdravotnim stavu, kondici těla, psychice - což je v případě léčení rakoviny stejně důležité.

ad podávání čípků per rectum. Zde opět velmi kontroverzní tvrzení. Při této aplikaci se THC nedostává do krevního řečiště, respective jen minimálně. Extrakt sám o sobě nedokáže prostoupi stěnou konečníku takže doma vyráběné čípky na základě olejů jsou nefunkční.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Tady je článek o tom, že se začínají objevovat nemoci z vapů:

https://www.nytimes.com/2019/08/31/health/vaping-marijuana-ecigarettes-sickness.html

A tady je k tomu velmi zajímavá diskuze, kde poukazují hlavně na “terpeny” a MCT oleje jako možné příčiny...

A Vaping Illness That’s ‘Becoming an Epidemic’ | Hacker News
    https://news.ycombinator.com/item?id=20854484
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    ANGIOLETTO: tady je to všechno popsané: http://donate.hempcures.work/

Obecně: CBD neuškodí, ale proti rakovině nepomůže. Nápad podávat jako lék proti rakovině 1:1 THC:CBD chápu jako zbytečný ředění účinný látky, nicméně pokud se lidi jako PRDELOID bojí zmaštěnosti, je na místě si položit otázku, jestli je lepší se do vytvoření tolerance organismu párkrát zmastit a přežít, nebo jít na jistotu, nezmastit se a zakukat. Nehledě na to, že pokud se někdo mocí mermo nechce zmastit ani trochu, prostě a jednoduše místo podání per os nebo vaporizace výtažek dá do čípků a podává per rectum. Rozhodně nesouhlasím s argumenty, že konopí / výtažek funguje jen jako doplňková léčba při chemoterapii nebo ozařování.

A jak říká dr. Hanuš - konopí léčí, ale ne všechny lidi, ne všechny diagnózy, ne všechny stádia nemocí a ne vždycky.
    I tak to stojí za to zkusit. Držím palce!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO:
    RAVNOS: kto pil - umreu, kto nepil - umrel tiež
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    VYHULENY_UFO: slovami stareho skeptika “je to na hovno a bude hůř”
    :-)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: hele já měl migrény asi tak od sedmé třídy, a to jsem neužíval absolutně nic. ani nic na alergie, nebo tak něco. s postupem času se interval migrén snižoval a teď si troufám říct, že už jsem z toho venku, protože poslední záchvat jsem měl tak před třema rokama.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: tak "doktoři", žejo. vedle v auditku se občas ukáže, že dva na stejnou věc jeden názor nemají. v tom odkazu jsou reference na studie. nějaký preventivní účinky proti r.bujení jsou dokázaný, aniž by bylo potřeba konopí démonizovat magickou a léčící silou.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: prostudujte si základní literaturu, kolego :)
    Jak konopí pomáhá při rakovině | Legalizace.cz
    https://www.legalizace.cz/jak-konopi-pomaha-pri-rakovine/
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    VYHULENY_UFO: casto mavam migrenu ked si nedam pozor na to co a kedy zjem. pomaha mi lapacho pripadne zasadite potraviny pripadne na predpis emanera a kinito :-)
    tymto zdravim munchies ktoru som sa naucil dlhodobo potlacit :-)))

/ot
    KUATO
    KUATO --- ---
    VYHULENY_UFO: sou lidi, co zadny fet v zivote neuzivali a maji migreny, ze musi do nemocnice.. a ted babo rad :o)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: no, jako nemít slzy, asi bych to nepřerazil, ale naložil jsem si tak 0,5ml. na migrénu je fakt zázrak lsd a lysohlávky. i na tu nejsilnější migrénu stačila čtvrka papíru
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN: otázka je, zda to není kontraproduktivní pro léčbu. když jsem jednou chtěl vyřešit migrénu slzama, protože jsem zrovna neměl ani kousíček lsd a ani jednu houbu, musel jsem si naložit tak moc, že mi z té zhulenosti bylo až špatně, ale ve srovnání s migrénou to bylo v klidu. tak nějak si představuju, že by k tomu mohli přistupovat i pacienti tohohle typu, brát tu extrémní zkouřenost jako nutnej vedlejší účinek jinak super léku. každopádně já neměl žádné cbd rich slzy, a jak jsem si teď mohl ověřit, když se i do sativy, která téměř vyvolává psýchozy u zdravých jedinců přidá cbd hašiš, zmoduluje to účinek na daleko klidnější.
    a pokud má id angioletto přístup k terpenům a cbd co hrdlo ráčí má obrovskou výhodu, stačí jí vyrobit/sehnat slzy z klasické trávy a doplnit to těmito produkty.
    ale nepopírám, že je lepší si na thc postupně zvykat, to zase vůbec, s ním bych začal zlehka, ale cbd a terpeny bych fakt nešetřil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam