• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    SQUATBOSS: mrkni treba sem, jestli se Ti chce cist slozity vedecky text
    Immunity - The Health Effects of Cannabis and Cannabinoids - NCBI Bookshelf
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK425755/
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    VYHULENY_UFO: zkus si přečíst kazuistiky z knihy Cure for Cancer (odkaz níže).
    Zkus si promluvit s lidmi, kteří doslova utekli hrobníkovi z lopaty (já předloni mluvil s Corrie G. Yelland).
    Třeba tě to přesvědčí, možná ne.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    BERNIE: souhlasím, není to pro každého... a taky ne pro všechny diagnózy, ne ve všech stádiích... nicméně v kontextu boje proti pokročilému či dokonce terminálnímu stádiu rakoviny, kdy už pacient má za sebou většinou operace, chemoterapii nebo ozařování je možná na místě to přinejmenším zkusit.
    Pokud má někdo RS a neuropatické bolesti a zjistí, že je mu i po 3mg THC strašně špatně, asi to nebude pro něj.
    A pak jsou tu lidi jako Martina Kafková, která by bez konopí v masivních dávkách (200+gr za měsíc) už byla několik let mrtvá... suum cuique.
    SQUATBOSS
    SQUATBOSS --- ---
    BERNIE: čoveče o tý poslední větě, máš nějaké zdroje prosím?
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    HAAALA: ja znám i dost lidí, kteří nesnesou THC, je jim po něm psychicky, nebo fyzicky zle, mají nepříjemné stavy, jak během, tak po intoxikaci. Právě pro to, že každý na ty látky reaguje jinak, se dívám velmi skepticky na výkřiky o tím, jak je konopí superlékem pro všechny a na všechno. Někomu sedí, jinému ne, někdo užívá léky, se kterými má konopí interakce (warfarin, beta-blokátory, chemoterapie, ...) a třeba starší lidé bez zkušeností jen velmi špatně snáší i mírnou intoxikaci. Myslím že CBD je moc fajn, mě osobně pomáhá, ale taky vůči němu mám respekt a trošku i strach, zvlášť když čtu o modulaci imunitního systému, resp. potlačení jeho reakce, které může u zdravých lidí vést bůhví kam.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    SQUATBOSS: jsme na tom podobně, já si THC taky neužívám, dám si jen velmi výjimečně a úplně málo. Naopak CBD konopí spotřebuju hodně. Je mi po něm moc fajn, po flower power navíc výborně spím.
    Ta moje kamarádka to měla předevčírem dost podobné, jak popisuješ ty. Měli jsme fajn večer, dobře pokecali, pak dali CBD z vaporizéru, přišla řeč na složitější téma a najednou byla jako vyměněná. Unavená, nálada se jí horšila každou minutou. Rozloučili jsme se, asi za hodinu mi psala, že má "brutální depku" a jde to raději zaspat, ráno ji nebylo lépe a naposledy jsem si s ní psal večer, cítila se stejně. Obecně je vyrovnaná, nemá žádné psychické problémy, netrpí úzkostí, depresemi, je to veskrze veselý a vyrovnaný člověk. Vaporizovali jsme směs First Lady a Flower Power, od Lady Mary.
    SQUATBOSS
    SQUATBOSS --- ---
    BERNIE: Díky za reakci, já už trávu nehulím, jednou za čas vaporizer, jelikož hodně sportuju a mlj oblibenec Nate Diaz pořád někde propaguje CBD, tak jsem to chtěl vyzkoušet, vape na liquid mi dělá velmi dobře, vůbec mě nebolí starý bolístky, líp regeneruju. No dneska jsem zkoušel poprvé dát brko z strawberry CBD od těch italů, bylo mi skvěle, vyloženě jsem si to užíval, až tak detinsky, pak jsme se trochu chytli s přítelkyní kvůli nějakým banalitám a mě chytla taková úzkost, že jsem si chtěl zalíst někam do nory.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    Vidím tu dost příspěvků o tom, že CBD není až taková zázračná panacea, jak nám už několik let tvrdí marketing firem, který se na něm pokoušejí vydělat. Minimálně ne pro všechny.

Já CBD snáším dobře, ale překvapila mě reakce kamaráda, který na destilované = z technického konopí získané a THC uměle zbavené CBD v oleji reagoval i ve velmi nízkých dávkách přetrvávající úzkostí a nepohodou. Byly to 'Fénixovy kapky' (https://www.growshop.cz/blog/detail/cbd-fenixovy-kapky-s-20%25-slevou/)

Po srovnání legálních olejů s CBD ("Fenixovy kapky", ENDOCA, Zelená země a jiné) a vlastnoručně vyrobeného výtažku z CBD René (House of the Great Gardener) a CBD Haze (Top Tao Seeds) jednoznačně dávám přednost plnému spektru kanabinoidů z posledně jmenovaných.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    JESTEDMAN: tam je myslim pomer CBD:THC 2:1, coz je porad hodne THC, ktere cloveka zmasti a CBD, ktere tu zmastenost prodlouzi...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BERNIE: měl jsem to podobně, sklidil jsem kilo Z7, která měla mít něco kolem 15% cbd a byly z toho jen špatný stavy, šlo to do masti
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    tady je takové snadné povídání o různých mutacích receptorů, které ovlivňují účinek kanabinoidů na jedince

How Your Genes Influence Your Interaction With Cannabis
    https://weedmaps.com/learn/cannabis-and-your-body/genes-influence-cannabis-response/
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    VYHULENY_UFO: mam zkusenost jak s komercnimi (Endoca), tak s doma vyrobenymi; z konopi, ktere jsem sam vypestoval, i z konopi koupeneho, ke kteremu mam protokol z laboratore, o obsahu aktivnich latek a souladu s normami pesticidu, atd.
    Vyborne zkusenost mam zatim s vlastnimi kytkami Candida CD-1 a a Dinamed a s koupenou FlowerPower od Lady Mary.
    Extrakty delam jiz jen lisovanim za nizkych teplot, drive podchlazenym ethanolem.

Kamaradi meli v jednom pripade problem pri uzivani full spectrum extractu Endoca, 10 mg denne, v druhem pri vaporizovani susiny
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    SQUATBOSS: hlava neboli :). Vaporizuju ji hodne, taky uzivam tinkturu z extraktu, kourim jointy. Uz jsem ale narazil na dva lidi, kterym CBD nedela dobre. Jednomu zhorsovalo zachvaty uzkosti, druhemu velmi prudce zhorsilo naladu a privodilo zadumcivost, ktera pretrvala i v druhem dni po vaporizovani (zkusenost ze vcerejska, kdy jsem kamaradce dal potahnout z vaporizeru, ona si dala tak 4, mozna 5 prdu a doted mi pise, jak ji je psychicky blbe. Pritom normalni konopi si cas od casu da a ma na ni bezne ucinky)
    SQUATBOSS
    SQUATBOSS --- ---
    Když tu řešíte tu cbd ganju, máte někdo zkušenost s testy při kontrole pčr?
    No a nebolít vás z toho hlava? :-)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Tak jsem jel znovu filtraci přes ten uhlík a asi je fakt něco na tom, že to filtruje THC. Efekt byl very heavy body high, ale hlava čistá. Ptal jsem se na to na redditu a někdo mi tam odpověděl, že zná firmu (folium biosciences), která přes kolony aktivního uhlí vyrábí THC-Free CBD produkty.

Vracím se tím pádem k mrazáku pro další pokus. Možná je to ale alternativa pro vás, co head highs naopak nemusíte. (Bernie et al. :-)) )
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    VYHULENY_UFO: Už se stalo.
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    PRDELOID: Např CBD / karcinom žaludku. Info též ofoceno v odkazu
    RESOLUT:
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    HAAALA: Potenciálně nepříjemné projevy THC musí řešit každý rozumný člověk, co chce cpát výtažek do vážně nemocných lidí.
    Stále nechápu, kde bereš tu jistotu, že CBD není účinné v boji s určitými typy rakoviny. Kazuistiky Dušana Dvořáka jsou sice hezký,ale počítaj se jen validní dobře zvládnutý lékařský studie na vysokym vzorku pacientů. Ukaž mi nějakou, která řiká, že CBD je kontraproduktivní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam