• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    PRDELOID: Např CBD / karcinom žaludku. Info též ofoceno v odkazu
    RESOLUT:
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    HAAALA: Potenciálně nepříjemné projevy THC musí řešit každý rozumný člověk, co chce cpát výtažek do vážně nemocných lidí.
    Stále nechápu, kde bereš tu jistotu, že CBD není účinné v boji s určitými typy rakoviny. Kazuistiky Dušana Dvořáka jsou sice hezký,ale počítaj se jen validní dobře zvládnutý lékařský studie na vysokym vzorku pacientů. Ukaž mi nějakou, která řiká, že CBD je kontraproduktivní.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    PRDELOID: Každému, co jeho jest. Řeč tu byla o léčbě agresivní rakoviny a na tu je podle mě zbytečné, ne-li přímo kontraproduktivní nasazovat prostředky jiné než účinné. V současné situaci v ČR je člověk odkázán na to, co si je schopen vypěstovat a vyrobit sám, co v lepším případě dostane či koupí z ověřených zdrojů nebo v horším případě dostane či spíše koupí ze zdrojů neověřených.

Takže znova - pokud prosazuješ model 1:1 THC:CBD, Tvoje volba. Podle toho, jak často píšeš o "nepříjemných projevech THC" jde o něco, co se Tě nejspíš týká nebo to přinejmenším řešíš. Já s THC při tomto způsobu podání žádné nepříjemné projevy nezaznamenal, ani per os, ani při vaporizaci, natož při podání per rectum.

Pokud máš osobní problém s D. Dvořákem (vím, že je vás v Čechách víc), je to Tvůj problém. Já ho beru jako někoho, kdo mj. rozjel první český "dispensary", pomohl dost lidem a byl za to náležitě vyfakován.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    RESOLUT: kupoval jsem ted znovu od lady mary, konopi 17% CBD, se slevou a premiovou dopravou 7,8 EUR/g a to jsem bral jen 10 g, brat vic, je ta cena lepsi. Platit 5 EUR za gram konopi, co ma max 7% CBD mi neprijde vyhodne.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    HAAALA: Dušanu Dvořákovi,hmm.
    Můžeš mi jen vysvětlit to ředění? V tvým případě pacient aplikuje třeba 1mg THC a v mým případě si dá 1mg THC +1mg cbd. Účinné látky THC si dali tedy oba stejně, ten můj navíc profituje ze synergie a cbd navíc mírní nepříjemné projevy THC. Který z nich má lepší šanci na zlepšení stavu? Tvl to je fakt raketová věda.
    Píšeš, že sis dal od Dušana čípek a cítils minimální opojení. Oh wait. Čím to asi bude.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    PRDELOID: neuškodí, ale ředí. Co je na tom k nepochopení? Ředí se účinná látka látkou jinou, také obecně prospěšnou, jen holt ne účinnou na danou diagnózu. Terpeny a rakovina? Věřím empirii, kazuistikám a víc jak deseti letům zkušeností a kazuistik od lidí jako je Rick Simpson, Jindřich Bayer, Dušan Dvořák nebo Robert Melamede...

Za mě: čípky s výtažkem (od Dušana Dvořáka) jsem zkoušel a fungujou. Silné tělesné i duševní uvolnění, minimální opojení. Tvrzení "v domácích podmínkách to nefunguje" nutno brát se zrnkem soli - on je jednu dobu nechával připravovat v lékárně, i tak silně pochybuju o tom, že by mu tam výtažek transmutovali do vodou rozpustný formy a pak z něj dělali čípky.
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Flowry Field budou prodávat CBD květy za celkem dobrou cenu :
    http://prntscr.com/p1d0jf
    Jezdíte tam někdo?
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Rajče – místo pro vaše fotky
    https://resolut.rajce.idnes.cz/nyxkono
    jmeno : cipky
    heslo : thccbd
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    taky jsem cetl, ze pri rektalnim podani se do krve vstreba jen minimum aktivnich latek.
    Jine to je, pokud je ucinna latka podana ve forme hemisukcinatu, pak byla zmerena biodostupnost 13.5%.
    Rectal bioavailability of delta-9-tetrahydrocannabinol from the hemisuccinate ester in monkeys. - PubMed - NCBI
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1664466
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    RESOLUT: vyfoť článek na mobil pls a prdni ho sem.
    Já doufám udělám to samý s tím z Legalizace
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    KUATO: to je prekérka tedy :) Nezbývá než narvat si stříkačku RSO v řiť a čekat, jak se to vyvrbí

VYHULENY_UFO: To je mi líto. Zároveň nikdo netvrdí, že tráva je mocný všelék. Pokud je rak v takovýhle fázi progrese, tak už s tim asi neudělá nikdo nic. Někdy to jde sakra rychle.
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    V novém čísle časopisu Konopí je rozhovor s Anežkou Janatovou, kde píše o aplikaci čípku (údajně White Russian) : " ... a myslela jsem, že se zblázním..A pak že čípky nic nedělají"..
    KUATO
    KUATO --- ---
    PRDELOID: zajimave cteni, ktere ale vlastne nic o tom zda to ucinkuje nebo ne nedoresilo, pac zkoncilo vetou "Jak dopadl experiment s konopnými čípky najdete v celém článku z magazínu Legalizace č. 51, který je právě v trafikách."
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    já teda po čípku hučel ještě druhej den..

Jednalo se o kokosovej olej, kterej většinou používám na ruce
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    KUATO: Hezky je to popsáno v tomto článku. imho jeden z nejpřínosnějších článků v Legalizaci za poslední dobu :)
    V zásadě asi když budou čípky připraveny laboratorně za použití správnýho media, tak OK, ale v domácích podmínkách to nefunguje.

Sonda do světa konopných čípků - Magazín Legalizace
    http://www.magazin-legalizace.cz/cs/articles/detail/3451-sonda-do-sveta-konopnych-cipku
    KUATO
    KUATO --- ---
    PRDELOID: k tem cipkum to vis jiste? ja ziju v domeni, ze extrakt pres stenu konecniku prostoupi bez problemu a ze cipky jsou zpusob jak dostat do tela spoustu vytazku, aniz bys byl zmasteny k nepoznani..
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    HAAALA: Dovolím si nesouhlasit. Vlastně si protiřečíš, když říkáš, že CBD neuškodí, ale druhou větou dodáváš, že je to ředění. To je nepochopení. Ty můžeš do těla dopravit úplně stejný množství THC i s extraktem, kterej bude mít THC 1:10 CBD, aplikuješ ho zkrátka víc (místo zrnka rýže si dáš kapsli), jedinej rozdíl bude, že do těla dostaneš zároveň daleko víc CBD + ostatních konabinoidů +terpenů. Pacient prostě aplikuje přesně tolik, kolik mu psychoaktivita dovolí a postupně si zvyká a získává toleranci, tím se nic nemění.
    Dále tvrdíš, že CBD na rakovinu nepomůže. To mi přijde velice troufalé tvrzení, uvážíme-li, že o synergii kanabinoidů a jejich účincích víme žalostně málo. Ikdyby nakrásně CBD nepomohlo přímo v boji s rakovinou, určitě pomůže v celkovém zdravotnim stavu, kondici těla, psychice - což je v případě léčení rakoviny stejně důležité.

ad podávání čípků per rectum. Zde opět velmi kontroverzní tvrzení. Při této aplikaci se THC nedostává do krevního řečiště, respective jen minimálně. Extrakt sám o sobě nedokáže prostoupi stěnou konečníku takže doma vyráběné čípky na základě olejů jsou nefunkční.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Tady je článek o tom, že se začínají objevovat nemoci z vapů:

https://www.nytimes.com/2019/08/31/health/vaping-marijuana-ecigarettes-sickness.html

A tady je k tomu velmi zajímavá diskuze, kde poukazují hlavně na “terpeny” a MCT oleje jako možné příčiny...

A Vaping Illness That’s ‘Becoming an Epidemic’ | Hacker News
    https://news.ycombinator.com/item?id=20854484
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    ANGIOLETTO: tady je to všechno popsané: http://donate.hempcures.work/

Obecně: CBD neuškodí, ale proti rakovině nepomůže. Nápad podávat jako lék proti rakovině 1:1 THC:CBD chápu jako zbytečný ředění účinný látky, nicméně pokud se lidi jako PRDELOID bojí zmaštěnosti, je na místě si položit otázku, jestli je lepší se do vytvoření tolerance organismu párkrát zmastit a přežít, nebo jít na jistotu, nezmastit se a zakukat. Nehledě na to, že pokud se někdo mocí mermo nechce zmastit ani trochu, prostě a jednoduše místo podání per os nebo vaporizace výtažek dá do čípků a podává per rectum. Rozhodně nesouhlasím s argumenty, že konopí / výtažek funguje jen jako doplňková léčba při chemoterapii nebo ozařování.

A jak říká dr. Hanuš - konopí léčí, ale ne všechny lidi, ne všechny diagnózy, ne všechny stádia nemocí a ne vždycky.
    I tak to stojí za to zkusit. Držím palce!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO:
    RAVNOS: kto pil - umreu, kto nepil - umrel tiež
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    VYHULENY_UFO: slovami stareho skeptika “je to na hovno a bude hůř”
    :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam