REFLEX: kokosovej olej a voda a konopí do hrnce, na max 110 stupňů do trouby, pustit na tři čtyři hodiny, vypnout, nechat, pak opakovat jednou nebo dvakrát. Nakonec přecedit přes plátno, vymačkat, dát vychladnout a strčit do lednice (vodu i tuk na jejím povrchu). Po ztuhnutí vyloupnout koláč tuku, seškrábat z dolní strany šlem (je v něm voda a bordel, může se použít hned, ale do masti na uskladnění by přijít neměl), tuk rozpustit a slít do kelímků nebo sklenic.
Proč kokos - nejlepší tuk na extrakci (sádlo se kazí / vegetariáni a vegani, vazelína je z ropy).
Proč 110 stupňů - protože dekarboxylace.
Proč opakovat - protože to údajně vezme víc účinných látek.
Osvědčila se mi kombinace takto obohaceného kokosového oleje s bambuckým máslem a kakaovým máslem. Nevýhoda kokosového oleje je nízký bod tání (hlavně teď v létě) a to, že může vysušovat kůži. Někdo radí přidat včelí vosk (řádově jednotky procent celkového objemu), aby to bylo hutnější a víc drželo, nezkoušel jsem, ale vyzkouším.
Další level je výtažek v bambuckém másle.