Delta-8 THC želéNa loňském CF jsem od jednoho Amíka dostal na ochutnání želatinovou kostičku se 100 mg delta-8 THC. Že prý to není delta-9 a tím pádem je to legální, navíc se to prý dělá z CBD… dočetl jsem se, že prý účinky jsou podobné, ale údajně o polovinu slabší než u klasiky:
„it’s approximately one-third to half as potent (…) users describe the feelings of hemp-derived delta 8 THC gummies as being clear-headed, relaxed, and energized“. Kamarád celou 100 mg kostku hned na místě požil a nestačil se divit – byl do hodiny úplně na kaši a vzpamatovával se z toho ještě druhý den. Já jsem tedy před pár požil pouhou třetinu želé kostičky – tedy odhadem 30 mg delta-8 = ekvivalent 15 mg delta-9 THC. Účinek se dostavil rychleji, než jsem čekal (cca za půl hodiny, čekal jsem spíš hodinu) a narůstal na intenzitě. Bylo to intenzivní, nikoli příjemné: lehká úzkost, pocit disociace, nízký tlak a s ním spojený chlad v rukou a nohou. Zvláštní byl hlavně pocit silného opojení a zároveň chybějící radost / euforie, kterou u mě vyvolává klasika. Uvolnění se konalo (nebyl jsem schopen ničeho nad rámec prohlížení si publikace o architektuře, na text jsem se nedokázal soustředit) a žádnou energii navíc jsem nezaznamenal.
Shrnuto a podtrženo – jsem rád, že jsem to zkusil, vracet se k tomu nebudu.
Delta 8 Gummies | What Are They and How Can They Help?https://wayofleaf.com/delta-8/delta-8-gummies