• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    XCIDER: Tak otřes mozku se nijak moc léčit nedá, takže nehledám “lék”. Ale kannabinoidy mají protizánětlivý a neuroprotektivní účinky a jsou i studie, který ukazují, že to pomáhá v dlouhodobé rekonvalescenci. Zajímá se o to NFL i NHL, kde hráči otřesy zažívají pravidelně a mají zájem o to, aby byli co nejrychleji zpátky na hřišti.

I kdyby to mělo jenom pomoct s nauseou a spánkem, tak pokud to nemá negativní vliv na rekonvalescenci, tak není důvod to k režimu nepřidat. Proto se ptám, jestli se o to někdo víc nezajímal…
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    FARFELOO: jj, jednou jsme hulili na schodech pred jednim klubem, kamarad si stoupnul a jak se mu zamotala hlava, svihnul sebou o ty schody a skoncil KO, volali jsme mu sanitku...
    ne, vazne, co jako resis? jestli je dobry lecit otres mozku travou?? proc proboha?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Tráva a otřes mozku? Nemáte prosím nějaký zkušenosti nebo zdroje?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    za 30 let jsem nepoznal na afty a opary nic lepsiho nez tea tree oil
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LOGO: zkusím to ještě jednou.
    i když je možná konopí jako dezinficiens účinné, je stále asi 5x dražší než propolis. pro mě je ale taková schopnost konopí novinkou.
    LOGO
    LOGO --- ---
    PALEONTOLOG: :b já nic nevymýšlím. Hledám cesty a informuju se o věcech, kterým nerozumím. Máma teď bere ráno večer cbd kapky, něco málo FS na noc, aby nebyka našrot přes den. Břicho po chemě ji bolet přestalo, má radost z toho. Jestli je to tím či oním je v podstatě jedno. Hlavní je výsledek. Informoval jsem se i jinde, a bylo mně porazeno, že lze i ten cbd olej vmasírovat do aftu, takže na tinkturu dlabu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LOGO: proč probůh vymýšlet takovou kravinu, když je na to lacinna konzervativní léčba tinkturou ?
    HAAALA: absolutně bych přeskočil léčbu aftu konopím a sáhl třeba po propolis, kdo má rád chemii sáhne po jakékoliv ústní vodě s chlorhexidinem
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    LOGO: přímo FS na afty, sliznici prve osušit, nanést FS, nechat působit. Asi nic příjemnýho, nicméně nejsilnější řešení. Tinktura by taky mohla jít, ale tam je otázka, nakolik si chceš na aft kapat silnej líh a jak dlouho ho tam udržíš...
    KORALIN
    KORALIN --- ---
    Prosím máte někdo k dispozici řízky? Predem Moc dekuju za nabídky příp.doporuceni kde sehnat. DIKY K.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    LOGO: na afty v ustach skvelo zaberala tinktura - mix konopi, salvie a levandule. ale kdeto kupis netusim, toto sa ku mne dostalo davno a nahodou od niekoho kto to vyrobil doma..
    LOGO
    LOGO --- ---
    HAAALA: no ale myslíš jen "obyčejně" FS? Neboť ty teď bere lehce na noc, a asi ji po tom nebolí břicho. Ale problém s afty přetrvává. Měl jsem na mysli třeba nějakou mast apod..?
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    LOGO: rozhodně full version.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    KOPRETKA: jak píše PRDELOID, proti bolesti a na nechutenství ty "dostupný" CBD / CBG / CBN (...) zázraky nepomůžou. Pokud to mají být "kapky" (tinktura? olej?), určitě je dokážeš z vlastního materiálu vyrobit sama. Rad se najde dost tady nebo na internetech.

Pokud chceš něco méně zatěžujícího na žaludek a účinnějšího bez toho, aby byla babička hodně zmaštěná, zkus čípky.
    LOGO
    LOGO --- ---
    Zdar. Taky přiložím polínko do ohně. Máte někdo zkušenost či radu jak by mohl produkt pomoci s léčbou/potlačením aftů v ústech po chemoterapii? Spíš už tedy full version než cbd...?
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    KOPRETKA: já ti nerozumim, chceš kapky s THC nebo nějaký doplněk stravy s CBD? Jestli CBD, je toho všude mrtě, jestli THC, tak si vyrob třeba dle [PRDELOID @ Marihuana jako lék - léčivé konopí]
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    PRDELOID: materiál mám dobrý sama.. ale ona se nezvedne už ani na záchod... takže kapky jediná možnost.. a měla jsem na mysli z toho co je tady dostupný.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    KOPRETKA: zahnaly bolest, chuť k jídlu, to chceš ale plnotučný. Tady široko daleko žádná značka nic prodávat nesmí, je to nelegální. Pořiď babce vaporizer. Je to nejjednodušší a nejbezpečnější. S materiálem ti někdo pomůže.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Ahojda,
    prosím nemáte někdo zkušenost s kapkami.. Mám 86 letou babičku, která i když se dost dlouho držela, tak ted lehla.. Špatnej tlak, srce, cukrovka.., ted je z ní už ležák... Bohužel furt si stěžuje, že jí něco bolí a ty léky co jí dali, nemůže brát jako lentilky...
    Tak jsem si říkala, koupit jí nějaký kapky, co by zahnaly bolest popřípadě i podpořily chut k jídlu.
    nemáte někdo doporučení, která značka je třeba fajn a víte že funguje?
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    PRDELOID: pro účely léčby je podstatné, aby ji pacient snášel. Jak stojí v článku z Legalizace, koncentrace metabolitů v krvi po pokusu byla nízká, ale účinky se dostavily - a to je to, o co v tomhle případě jde.
    Jde taky o to, že se FS dají podávat různými způsoby: ústně, vaporizérem, jako tinktura... pokud někdo nevěří na čípky, může užívat jinak (i přesvědčení o účinnosti léku hraje při léčbě roli).

Lidi, co s FS pracují podstatně déle než kdokoli z nás, považují čípky ze jeden z nejlepších způsobů podání FS, jsou na to kazuistiky, viz odkaz níže.

LOGO: při absorbci přes sliznice to jde do krve, ne do jater (velmi zjednodušeně řečeno), takže nenastává tzv. first pass effect. V případě tinktur pod jazyk / přípravků typu Sativex je to někde na půl cesty, protože toho člověk beztak část spolkne.
    LOGO
    LOGO --- ---
    PRDELOID: děkuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam