Ahoj, měl bych takovej obecnej dotaz. Třeba budete mít někdo větší rozhled v týhle problematice. Mám dlouhý léta po nějakym drobnym úrazu problémy s ramenem. Trochu mi vyskakuje z kloubu a to je spojený s nepříjemným tlakem. Nějakým protažením jsem to vždycky dostal do správný polohy a bylo to fajn a nikdy to nebyl takovej problém, ale poslední dobou to zlobí trochu víc a tlak se mění v konstantní bolest. Neseru z toho, ale obtěžuje mě to, trochu to imezuje hybnost a někdy to bolí několik dnů v kuse, někdy zas jen chvílema.
Takže nejvyšší čas dojít si k doktorce. Mám obecně zvýšenou hybnost kloubů (to neni žádná anomálie, prej to má zhruba třetina? populace), takže trochu inklinuju k bolestem zad a kloubů obecně.
Zhruba 25 let jsem de facto denně kouřil trávu, poslední asi 3 roky jsem to tak nějak sám od sebe významě omezil a dneska už si zahulim jen sem tam. No a zkrátka napadlo mě, že bych mohl zkusit kontaktovat doktora, co by mi to mohl předepsat (teda nejdřív obvoďačku + příslušný vyšetření). Upřímě říkám, že by to z mojí strany byl spíš experiment, jak je tenhle mechanismus funkční (a je klidně možný, že bych to zkrátka ani předepsaný nedostal) ale na druhou stranu nemám pocit, že by se to mělo s přibývajícím věkem zlepšovat a št~stí přeje připraveným. . Nejedná se o to, že bych chtěl, ať mi stát platí za trávu. Za trávu jsem platil naposled jako adolescent. Další věc je, že jsem na to trochu koukal, a buďto se jedná o 30, nebo 180? Gramů měsíčně. Dneska by mi stačil gram na dva tejdny s mojí spotřebou. Ale říkám si, že tady tenhle mechanismus je a přišlo by mi zajímavý, když by mi odborník poradil určitej poměr thc/cbd..
Je mi jasný, že léčbu tohohle charakteru vyhledávaji často vážně invalidé, lidi s onko onemocními a podobně. Když jsem se o tom bavil se známejma, tak mi říkali, jestli by za tím nebyly nějaký další komplikace, který člověka třeba nenapadnou. Třeba aby člověk nebyl "ocejchovanej" a neměl komplikace při řízení vozidla nebo podobně.
Takže obecně by mě zajímalo, jestli někdo je schopnej specifikovat kopmlikace, který jsou adekvátní k tomu, abych o to zkoušel žádat - jestli to má vůbec cenu.
Jestli je případně možný nechat si předepsat třeba jen nějaký menší množství a přípedně to upravovat co do druhu apod.
Nějaký komplikace pro běžnej život člověka, který si třeba ani neuvědomuju.
Ale budu rád i za případný další podněty a vaše zkušenosti. Díky