• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    ZAHRADKAR: proto vsem rikam, ze trava neni pro kazdyho - spatnou hlavu /telo nici jeste vic. Zdravou hlavu/nemocny telo leci… zjednodusene receno. Rikam to, protoze znam plno lidi, kteri se v tom utopili, mne to vzdy pomohlo s mnohym.. doktorka ze me taha informace ohledne toho lecebnyho konopi, ale ja ji furt rikam, ze nejsem lakmusovej papirek spolecnosti.
    Je treba zkouset… to je jediny, co se mi potvrdilo.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    THRASHER: jj, kazdy ma ten EKS jinej a casto jeho spatny fungovani zpusobuje zdravotni problemy - autoimunitni choroby, deprese, ... a me prijde fakt fascinujici, jak ta trava umi tohle resit, kdyz se pouzije spravne (a jak je muze zhorsovat/zpusobovat, pokud se pouzije spatne). Clovek si muze i EKS travou rozhodit a pak muze mit prave treba i problemy se spanim - a zabira mu trava, protoze uz proste to telo je na ni zvykle (proste "zakrni" CB1 receptory). mam lidi v okoli, kteri si prosli i tou "kocovinou" a prestali hulit, par tydnu nespali, aby pak zacali spat o to lepe a bez travy.

Presne tak, jak pises, na me pusobi THC - nespim po nem dobre nebo vubec. V literature jsou popsany pripady, kdy lidi maji treba priliz malo CB1 receptoru ale hodne endokanabinoidu, nebo naopak hodne receptoru a malo endokanabinoidu. Muze na to mit treba vliv i nejake prozite trauma a je to trvalee - daval jsem sem nedavno clanek. Muze to byt i vrozene...
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    ZAHRADKAR: dulezita veta z toho je, ze kazdej to ma jinak. Ja usnu a spim v pohode i bez travy, ale s cbd a i cbg bych neusnul a navic bych byl jak nastrelenej a dokonce bez klasickych nasledku po poziti marihuany. Mam rychlej metabolismus. Po thc, kdyz ho nevyvapuju tesne pred, tak mam tuhej spanek az do rana a rano bez negativnich dusledku, jako treba tuhost a unava. Zkusil jsem desitky lk, a nakonec si to radsi vyrobim sam, pac to funguje diametralne jinak.
    Taky je fakt, ze mam jistou rezistenci, suma sumarum nizsich 15-18% thc optimum. A nemam zadny psychonemoci(coz mam lekarsky potvrzeny, protoze jsem neustale pod lekarskym dohledem z jinyho duvodu)
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    MICHELLEDANIELS: jo, to znam - a ono se do toho namotava i ten tabak a tak ... znam lidi, kteri "prestali kourit" ale o to vic hulej jointy ...
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ZAHRADKAR: CBD mi funguje celkem dobre jako nahrada. Nemam problem i nehulit, ale stve me, ze se k tomu stale vracim a nikdy ne na chvili nebo narazove. Uvazuji nad perem. Vule nehulit je. Potrebuji spis postupne narusovat ten svuj ritual, az si jednoho dne reknu ,,to uz nema smysl", neco jalo u iqosky.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    MICHELLEDANIELS: Nemam, jen s THC gumidky, kdysi v Kalifornii, slapaly dobre, ale tyhle veci se delavaji z izolatu, takze tam nemas tu synergii s mnozstvim dalsich latek, ktere v trave jsou.

Pokud ti jde o to nahradit jointy necim jinym, po cem se ti bude dobre spat, tak doporucuju vapovani. Super vaporizery dela Storz & Bickel, jsou sice drazsi, ale chutove i ucinkem jsou prvni liga.

Pokud jde o ucinek CBD na spani, tak tam je to komplikovanejsi. Mensi mnozstvi CBD muze nektere lidi nabuzovat, vyssi, treba kolem 50-100mg uz muze utlumovat, ale popravde ja si klidne dam CBD v noci a zadny nabuzeni necitim. CBD samo o sobe ale neni uspavaci. Spanek podporuje spis neprimo: ucinkuje velmi dobre pri uzkostech a depresich, zarovnen se uvadi, ze CBD pomaha pri odvykani treba pri zavislosti na tabaku, takze tam pak muze pomahat usnout. Dobre je najit nejakou odrudu s vyssim obsahem myrcenu (byvaji casto fialove).

Na spani vyborne funguje i CBG - ten mechanismus je tam jiny a da se rict, ze primeji (ovlivnuje GABA a alpha2 receptory, ktere se primo podileji na regulaci unavy a stresovych hormonu / noradrenalinu). Ale stejne jako u CBD je ten efekt pozvolny, nedostavi se hned, ale az pri delsim uzivani. IMHO nejlepsi jsou olejove tinktury pod jazyk - snadne davkovani a pozvolny/dlouhodoby ucinek.

THC a spani je komplikovany - jestli mas problemy se spanim, tak spis doporucuju THC na chvili vynechat a zkusit CBD/CBG. THC, zejmena v tech omamnych davkach, narusuje spanek, zejmena REM. To muze byt zadouci u lidi s PTSD, ale jinak je to spis blby. Ale kazdymu funguje neco jineho. Ja drive hulil, ale zacal jsem prave pozorovat, ze mi to kazi spanek a tim to pak vede k dalsim problemum jako spatna nalada a tak. Zajimavy ale je, ze THC ve velmi malem mnozstvi podporuje ty dalsi kanabinoidy, proto jsou dobre i ty celospektralni vytazky, ktere treba obsahujou 0.3-1% THC. To je dost, aby to potenciovalo ten ucinek, ale muzes v pohode do prace a nebude to mit ten blby ucinek na spanek. Pokud chces ale THC pouzivat k usnuti, tak jsem cetl, ze doporucena davka je asi 1-2mg, coz je asi hlavicka od sirky do vapiku. Ale je to individualni - jsou lidi, co se bez THC nevyspi z ruznych duvodu a nechci rict, ze je to spatny - pokud to nekomu funguje, tak super.
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    V mari klubu - permanent marker uspi kazdyho, muj orangebad jsem dal kamosovi na spani, po hereru od mecannu se taky lehce usina.
    Nezazil jsem cbd, ktery by me uspalo. Nahrazky synteticky nejedu, nejsem sebesikanator
    MEI
    MEI --- ---
    Sorry Misel, ale v tech 4 reply jsi ukázala, ze ani nedokážeš srozumitelně formulovat otázku, se pak nediv, ze se konverzace takhle zvrtne.
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    Tvl zas ty jabka s hruskama. Tos vycetla kde? Na googlu? Jak dlouho “hulis”? Zbytek jsem ti napsa, ale nejvic by ti asi pomohlo makat rukama nebo behat dvacku… tenhle styl komunikace ale odmitam, tak si porid jinyho vola
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    THRASHER: ano, CBD ma uklidnujici ucinky, THC psychoaktivni a ja chci spat. Takze si mam narvat vapo necim s vysim obsahem THC... Hele v trave se vyznam dost dobre uz od dob, co jsem jela jak venek tak indoor. Ja se do prdele neptam na to, co mam hulit, ale jak nehulit.
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    MICHELLEDANIELS: uvozovkuy mas jen v jedny vete. Nemel …. Mas blbej den
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    Medunka
    Prasky na spani
    Cbd ma uplne opacnej ucinek, mas si poridit poradnou indiku s vysokym obsahem thc
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    THRASHER: vidis ty uvozovky? Tvoje demence to fakt musi zasrat vsude.
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    MICHELLEDANIELS: si to po sobe precti:
    “ rada bych sekla s kourenim uplne”
    “nebudu popirat, ze se mi bez "brka" blbe”
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    THRASHER: nepisu jakym zpusobem uzivam, ale pisu, ze nechci nic palit. Takze diky za nic.
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    MICHELLEDANIELS: 1) prestan hulit, zacni vapovat2) na spani mas tisic lepsich veci nez syntetiku
    3) gumidek je jed
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Mate nekdo zlusenost s temi CBD gumidky? Hodne to potkavam u Mahuleny a rada bych sekla s kourenim uplne, ale nebudu popirat, ze se mi bez "brka" blbe usina. Presna otazka tedy zni. Pomuze to jako nahrada?
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    1KA: ale no… dyt ja te znam jako veselou holku se sluncem v ocich 😉🌻

A jinak..
    I kdyz si to tu zaslouzi malokdo, davam vam sem jednu fotku…

BUCI
    BUCI --- ---
    1KA: Ok dík za rady
    1KA
    1KA --- ---
    BUCI: deprese mam, thc užívám, AD taky. Zelenina nejsem. Jde o léky, který tě můžou srovnat, ne všechno je "spatny". Doporučuji kombinaci psychiatr/psycholog, změnu léků a pak třeba to Cbd. Houby ne, ani mikrodavky, v akutní fázi deprese je to blbost. Je potřeba najít příčinu, srovnat chemickou disbalanci a pak, třeba pod dohledem experimentovat.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6816276/

Trauma trvale meni/disreguluje endokanabinoidni system.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam