• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    THRASHER
    THRASHER 17:50:33 27.8.2026
    Uvidíme.. z těch jejich vyjádření by se člověk posral. Buď lžou, mlži nebo neví, co říkají. . V těch jejich hlavách je kdovíco. Ale ze je f zmrd, tím jsem si jistý..
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    THRASHER: ja je vubec nebranim, to fakt ne:) ale chtel jsem jen rict, ze na zacatku to fakt vypadalo hrozive, ze fakt budou chtit zakazovat CBD, ale imho se to nestane ...
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    ZAHRADKAR: ale Fridrichová bojoval i proti normal thx a i proti legalizaci, kterou ořezal na 200g sušiny z 300 navrhovaných. Já bych je moc nebránil. Babiš řekne vždycky, že to neudělá a vzápětí to udělá.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Při ty razii v odkazu níže píšou, že našli 22kg syntetika. Já to pochopil tak, že fakt 22kg čistý chemky. Ty látky jsou aktivní v řádu desítek mikrogramů, takže velká hromada.

[STICKYGREEN @ Drogy v tisku: co kde kdy kdo napsal...]
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    ZUZKAOU: Myslim, ze to nebude tak horke. Babis rika, ze nechce zakazat CBD jako takove. Fridrich chce nejak regulovat synteticke kanabinoidy a nizkopotentni travu (pro ne to je proste technika casto nastrikana syntetikou). A ja to ctu tak, ze jsou proste lini, takze nez aby dokazovali, ze je to nastrikany PINACou nebo necim podobnym, tak proste zakazou prodej kvetu a hotovo. Kazdopadne jak Fridrich, tak Babis rikaji, ze CBD jako takove neni nebezpecne. Fridrich rika, ze CBD slouzi jako prekurzor k vyrobe syntetiky, mozna je to pravda, nevim, ale pak asi dava vetsi smysl, kdyz proste nejak omezi nakladani s krystalickym CBD, ne s kapickama atp.

Hodne nejasnosti, pisu sem spis svoje spekulace, ale osobne si myslim proste, ze tinktury atp s CBD nezakazou. Narazili by i na legislativu EU pravdepodobne (takto se to myslim stalo na Slovensku).

Blby je, ze napinaji svoje sily na takovouhle blbost, misto, aby zatocili fakt se srackama typu PINACA. Mimochodem oni to mohou udelat uz ted, nepotrebujou k tomu zadny zakony, PINACA je nelegalni, to, ze to benga celou dobu neresi, je jen jejich lenost. Naposledy nejaka majitelka vecerky dostala za jeji prodej pokutu. A to je to smrtelne nebezpecne. Za obyc travu byli driv schopni popotahovat i treba duchodce po soudech ... Proste lenost a debilita, no.
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    Ona si policie omotá kazdyho ministra vnitra. Co za tím stojí, že vždy prosadí svou? Ztipuju, ze za tím je prachsprostý obchod. “Ty nás budeš poslouchat, nebo si na tebe něco najdeme.”
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    To totiž není ani nápad Bureše nebo toho kkta metnara. Tenhle nápad přišel ze strany pomahacu a chráničů..
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    ZUZKAOU:
    Metnar: Zakážeme prodej obohaceného technického konopí nebo výrobu z CBD
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZAHRADKAR: viděl jste někdo konkrétní návrh? Jak moc velký špatný to je?
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Velký zásah: Babišova vláda má na mušce konopí, které užívají statisíce lidí – Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/babisova-valka-s-drogami-bobtna-na-musce-je-konopi-po-kterem-sahaji-hlavne-seniori/r~aaa292e54dd1a46f1b99fc7d67420229/
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    Co říkáte na indican- island sweet skunk?
    Kříženec skunkur #1 a pink grape?
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    Nevím, jestli to patří sem, ale..
    Pavel Bě byl odejit z drogového koordinátora a tak ( jsem slyšel) bude otevírat soukromou kliniku pro pacienty se zájmem o psylocibinovou terapii. Zatím jde o plán pro střední Čechy.

Také vzniká seznam lékáren předepisujíce LK.
    Sukl sice podobný seznam má, nicméně je dost neaktuální.

Někteří lékaři se vymlouvají, že předepíšou jen něco. Třeba jen extrakt apod. To podle mě trochu stigmatizuje konopné pacienty. Řešení je hledat jinde.

Dal je v plánu zvýšit obsah thx nad 25, podobnější v Německu atd.
    S návaznosti na zvýšení limitu pro řidiče. Též i způsoby hodnocení výsledku šetření tohotopripadu, kdy vás zastaví policie jako konopného pacienta. Otázka ovšem je, jak tohle dopadne při aktuální vládní koalici.
    XARGH
    XARGH --- ---
    What we got wrong about weed
    https://www.youtube.com/watch?v=ZSOD6oAZvMc

Kvalitni video i komentare pod nim. Diskutujme...
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    PRDELOID: to neni pravda (ze by CBD bylo placebo - jeho ucinnost je v mnoha pripadech i klinicky overena), ja mam naopak na ekzem lepsi zkusenosti s cca 1% CBD masti (tj nemela by byt moc silna, pak muze naopak drazdit) - bylo mi i doporuceno farmaceutem, ktery se tim zabyva (rikal, ze v kuzi jsou receptory, na ktere se CBD vaze)

THC je vyborne na bolesti, treba kloubu. Podobne CBG. Prej nekdo pouziva i fenixovky treba na rakovinu kuze, ale do toho fakt nevidim - ale to uz stejne neni mast.

MORPHLER: od Goldsteinove je k dispozici v cestine prave https://www.prah.cz/zdravi/konopi-je-lek/ a jak pises, zalezi na indikaci
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    ADETYX: Jestli chceš placebo, tak klidně CBD, jestli to má něco dělat, tak THC
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ADETYX: k tomu kde sehnat: growshopy a seed banky, npr: https://www.semena-ostrava.com/vyhledavani/?string=cbd%20seeds a pokud bysd byl nekde u Ostravy zbyly mi tu seminka Red pure CBD od sweet seeds, cimz se dostavame k tomu obsahu. Pestoval jsem tu BCD kytku nekomu na mast na ulevu pri rakovine, kdo mel obavy z THC a nechtel ho tam. Imho je faktorem co od toho chces (na bolest je mozna THC ucinejsi, na neco staci CBD a na neco asi pusobi dalsi ze stovek canaboidu co z toho do te masti vytahnes.) Existuji studie kde zkoumaji konkretni canaboidy na konkretni poruchy a nemoci, ale je toho docela malo. (hledej Dr. Bonni Goldstein) No a taky se zkoumaji ucinky ruznych terpenovych profilu, aby to nebylo tak jednoduche.
    ADETYX
    ADETYX --- ---
    Ahoj, předem se omlouvám pokud tu již bylo probíráno, nedaří se mi to vyfiltrovat.

Jaká je podstatná látka pro konopnou mast? CBD, THC, nebo je to jedno? Rád bych vyrobil mast, ale nejsem si jistý jakou odrůdu na to použít. Věděli byste případně, prosím, kde sehnat semínka s CBD?

Děkuji
    XARGH
    XARGH --- ---
    VRINDAVAN: extremne smradlavy. ale co, jednou jsem hulil i travu smichanou s libeckem :DD
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    Díky. Tak extraktory na plyn jsou více méně k ničemu a plyn Dimethylether 99,9% na extakci škodlivý?
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    Mno :)
    Brněnské ANO si po rebelii zvolilo vedení. Šéfem bude vedoucí pěstírny konopí - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-brnenske-ano-si-po-rebelii-zvolilo-vedeni-sefem-bude-vedouci-pestirny-konopi-40556939
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam