• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIHAJASárí, zaviňte se do krásy
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    chjo mě mrzí, že se mi ty dvě akční bavlnky srazily... a stejně i po čtyřech praních je v nich škrobu jak natento, ale až ho z nich dostanu... sice budou kratší, ale hezké...
    CNV
    CNV --- ---
    GRETKA: Mně přijde spíš tenčí. Je to jeden z těch bohatě potištěných bengálců z Gangy a je fakt, že ten tisk tomu asi trochu pomáhá držet formu. Ale ta nádherná vzdušnost nemá chybu, počkám si na další várku bavlněných sáríček a zase si nějaké vyberu, do horkého počasí jsou parádní.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    CNV: ok, dík. A je spíš z pevnější bavlny?
    A abych ti také odpověděla na tvoji otázku - tak myslím, že se dá najít hedvábné co se dá nosit ven, a i hedvábné co je do společnosti. To které jsem si koupila dnes je vyloženě na každodenní nošení.
    CNV
    CNV --- ---
    Já bavlněné mám a už ho ani nežehlím... do skříně ho dávám pečlivě složené, aby se nezmačkalo. Jistou pomačkanost beru jako nutnou daň za můj oblíbený materiál :)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    SKLIBA: no prostě dřív bych si koupila nějaké co se nepřehlídne :)), todle je taková námořnická modř, ono je ve skutečnosti trochu tmavší než co já ho vidím na monitoru. A unosím ho, to si myslím, že jo, ale že by sloužilo?! ;)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    GRETKA: usedlé? to mi zas tak nepřijde, ale je krásné, nádherná barva - ať dobře slouží
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    SKLIBA: děkuji :) mně se hlavně zdálo dostatečně usedlé na Paris :))
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    GRETKA: krása
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    Tak to svoje nové polosárí jsem našla i na netu! :)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    Tak já dnes taky, zlevněné hedvábko :) ani nebylo nafocené :) a polosárí... právě jsem si chtěla koupit bavlnu na zimu, ale nějaké dvě děvčata tam s Veronikou probíraly, že je třeba je furt žehlit, a ona sama řekla, že jich pár má, ale že si je hýčká... no prostě mně to tak rozviklalo, jsem totiž co se týče žehlení celého sárí hned unavená, už jen z představy, že jsem si šla pro polosárí :)
    Chlubící se fota snad budou :)
    A tedy se ptám těch co mají bavlněné sárí, zda je žehlí, jak často a jako mají bavlnu, měkkou nebo tuhou?
    CNV
    CNV --- ---
    Jestli se nemýlím, tak takovéhle věci se vyšívají tamburem - je to jehla s háčkem na konci, píchá se jen na jednu stranu a tím pádem je práce nepoměrně rychlejší než při vyšívání klasickou jehlou. Při tamburovém vyšívání vzniká na jedné straně řetízkový steh. Strojní výšivka řetízek nemá. Ale: některé stroje vyšívají s řetízkem, zvlášť když se našívají nějaké korálky nebo flitry, a vyšívač může pracovat klasickou jehlou. Při podezření je potřeba koukat, jak je zapošito, na pravidelnost stehů a motivu, sebelepší vyšívač sem tam udělá drobnou chybku, která je pak důkazem ruční práce ;)

    Mně se líbí to šedomodré hedvábko s oranžovými okraji... a ještě to lososové s Portugalcema. Ale nejradši mám stejně bavlnu. Ach jo, to jsou dilemata :)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    TRAMIN: a podle čeho paní usoudila, že není? nenašla tam krev od propíchaných prstíků vyšívače?
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    CNV: já jsem barbar, takže ani hedvábí nemá u mne nějaké extra výsady :o) zatím je v hájení jen svatební, které ale hlavně nesmí ženich vidět (to jsem zvědavá jak rok vydrží) a pak to nové modré, které je přepychové, takže si ho ušetřím na speciální příležitost, aby se neokoukalo...
    jinak mé oblíbené na nošení je právě hedvábí a to dokonce takového dalajlamovského vzezření :o)))) http://imb.lide.cz/photo/large/86/92/16212832-17548692.jpg
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    CNV: zahrávám si s myšlenkou nosit hedvábí běžně, ten komfort je nezaměnitelný... ale zase toho, co mám doma, je mi na to líto
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    CNV: mám jedno, které se chystám nosit jen tak, jen co ho zapošiju (fuj fuj líná macska, už půl roku se k tomu nemůžu dokopat).
    http://sari.cz/!obchod-old/h0001-0500/h094v.jpg (skoro stejné, ale v červeném)

    a tohle mám na zvláštní příležitosti:
    http://sari.cz/!obchod-old/h0001-0500/h016v.jpg
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    TRAMIN: Který černý? Takové to s červenými/růžovými (jsem barvoslepá) okraji a s Krišnou(?) na vlečce? Nebo tam byl nějaký černý brokát? Každopádně škoda stříhat :-)
    CNV
    CNV --- ---
    TRAMIN: V ruce jsem ho neměla, tak nebudu soudit. Dneska se s termínem "ruční práce" žongluje tak volně (zvlášť v některých regionech), že nedůvěra je pouze logickým vyústěním - určitě jsem to nemyslela jako obvinění ze lži, chraň bůh :)

    Napadlo mě, nosíte hedvábí jenom ke zvláštním příležitostem, nebo i jen tak?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    CNV: sari o kterem je rec je kupovano primo u vyrobce a je vysivane rucne. Puvodni cena za metr byla 2900,- Ted je potreba (jako kazde leto) uvolnit prostor nove zasilce, ktera bude v zari. Proto vyprodej vseho co zbylo.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    TRAMIN: že by tam chtělo to sárí počkat na mě? až jednou budu mít peníze? já bych si ho tedy vážila
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    TRAMIN: si už bohužel to sárí přesně nepamatuju, takže nemůžu soudit... každopádně se mohla podívat před koupí... a pokud nekupovala přes net, pak by musela reklamovat vadu, to nevím nakolik je fakt, že si myslela, že je to ruční výšivka...
    ale soudit můžu fakt, žew strojová výšivka je možná i skoro lepší, pokud chce sárí rozstříhat a sešít na šaty... stačí se podívat na indické výšivky "na jednu nit", které by po rozstříhání na díly zcela povolily...

    ale asi je to její boj... Veronika je dobrák, takže jí vrátí peníze a bude...
    koupit sárí za polovinu a pak chtít ještě slevu? protože jinak se neumím vysvětlit, proč se rozčiluje a prostě to nevrátí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam