• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIHAJASárí, zaviňte se do krásy
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    MACSKA: taky už jsem nad nimi uvažovala, ale na mě jsou moc drahá :-( a s jedním bych si na zimu nevystačila... každopádně dík, punčochy jsou nutnost, dvě spodničky uvidíme co to udělá - víš co, můj problém je v tom, že mám nesymetrickou postavu - typická hruška a čím víc oblékám spodní partie, tím hůř to dopadá, tak se toho bojím no

    btw. co nosíte v zimě přes sárí? kabát? nějaké fígle? všechny tipy beru
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    SKLIBA: Bavlnka, spodnička, (druhá spodnička), punčochy, svetr... A o postavě pomlč, jako sněhulák budu vypadat já, ne ty :-))

    Nezkoušel někdo vlněná sárí z Govindy? Sice je to nekřesťansky drahé, ale na fotkách to vypadá docela lákavě. Jenže jsem líná tam zajít...
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    abych nebyla zase chvilku OT - co na zimu? jsem zimomřivý tvor, jak to vyřešit? silnější bavlnku? ale - slučuje se silnější bavlnka s ne zrovna dokonalou postavou?
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    SIHAJA: Ano, dostala jsem brož od kamarádky, je to ale dost pofidérní výrobek, ten špendlík vypadává, už jsme jí několikrát spravovala. Je to nějaká kamenina nebo něco takového, kulaté se skleněnými kamínky a zlatým vzorem. Nemám ji nafocenu. Sárí je hedvábí a koukala jsme, že jsme tou broží možná vytáhla nitku, tak to budu muset spravit.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    CNV
    CNV --- ---
    To sárí je krásné, přesně takovou barvu mám ráda :)
    Co třeba nějakou brož? Upevnit a rovnou dělat parádu. Druhá možnost je zastrčit ho na rameni za výstřih čoli, ale jestli je klouzavé, tak to asi moc nepomůže...
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    TANAIS: Někdo psal, že vlásenkama. Zkoušela jsme to jednou, ale asi mám špatný typ těch vlásenek, vyklouzávalo mi to.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Mám dotaz - máte nějaký trik, jak upevnit sárí na rameni (kromě špendlíku :)?
    Mám sárí z těžkého klouzavého hedvábí (viz. obr.) a velmi špatně drží na rameni.


    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    hedvábná stezka :-)

    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    SHEEN: fakt? jak se jmenuje? nechci ji pomlouvat, nebo tak, je to čirá zvědavost...
    moje mamka je taky krejčová, jednou mi vysvětlovala rozdíl mezi švadlenou a krejčovou, a taky si vždycky na místo, kde se má střihat dělá značku, ze začátku si tam i přišpendlovala papírek "tento kus patři pryč" :o)))) a u jednoho sárí si takhle i označila líc, který jsme po dlouhém pátrání odhalily...

    jo, fotka včerejšího pola na mně je na http://1234lucka.rajce.idnes.cz/2008-08-08_Cesticka_do_Gangy/#DSCN5619.jpg a http://1234lucka.rajce.idnes.cz/2008-08-08_Cesticka_do_Gangy/#DSCN5620.jpg
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    Tak to já mám zase nové polo. Letos už asi fakt poslední. Ale to se nedalo nechat ho tam ležet. ... Akorát úděsně barví. Někdo by měl těm indům dát pořádný barvy, tohle se nedá. Když jsem si o suché obarvila po dvou oblečeních prsty, tak jsem se to pokusila ustálit octem, ale marně. Jediný efekt praní je, že se uvolnila spousta zlatého potisku a te´d je to nazlátlé tak trochu všude a pak že je to mokré a do zítřka to asi neuschne.

    GRETKA
    GRETKA --- ---
    TRAMIN: no tak ja ne teda :))))))

    SHEEN: :))) bylo to na tento styl: http://sari.cz/zobraz.php?id_s=134
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    A ještě jeden dotázek. Mám to hedvábí prošívané zlatým drátkem, teda nepoznám, zda je to pravé zari, ale je to takové jako drátek. Konce jsou jak štětinky a docela to je nepříjemné přímo na kůži. Jak se to dělá, aby z toho šlo ušít to čoli. Na tom kousku látky na čoli mám hodně mírnou výšivku tuhle a fakt nemám ráda, když mě něco kouše.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    SHEEN: silonky nejdou, pořiď si bavlněné podkolenky :o) takové ty se strečem :o)
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    TRAMIN: To mě přivádí k myšlence, ajk to děláte, když je chladněji a potřebujete silonky nebo něco takového. Mně se u sárí ta spodnička tak neuvěřitelně lepí na silonky, dokonce i když si dám jen podkolenky, že to snad ani není možný.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    SHEEN: a je rozhodně třeba mít overlock, protože na normálním stroji pak musíš řešit začištění a šev vezme víc látky... takže doporučuji najít švadlenku :o) podle mne ti to tak do tří stovek udělá, v podstatě jde o to jen tě změřit, najít střih, střihnout a sešít.. pokud nebudeš chtít nějaký speciální střih nebo výstřih... stejně není vidět :o) a jestli si budeš dělat vzadu na zip, tak si ho nech našít naopak, tedy zapínání dolů, je to praktické, když nemáš po ruce pomocníka :o)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    SHEEN: pokud máš doma Burdu, nebo tvoje maminka, vytáhni si vršek z princesového střihu šatů... akorát než to střihneš, několikrát přeměř, že máš kolem dost látky na švy a tak :o))
    když jsem kutila z hedvábí čoli, tak jsme to vyměřovaly asi půl hodiny aby to vyšlo s lemy kde mají být a bylo to tip ťop :o)
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    Neodolala jsem a nakonec si ho objednala. Nemám čas zajet do Prahy, tak doufám, že mi ta barva sedne.

    _ERENDIS_
    _ERENDIS_ --- ---
    Ehm...tak znovu, omlouvám se, přepsala jsem se u ceny :)
    Kamarádka se zbavuje skoro nenošeného sárí. Má krásnou jablíčkově zelenou barvu, zdobené je drobnými bílými kytičkami, okraje a vlečka jsou jasně červené.
    Materiál je (patrně) umělé hedvábí s částečnou saténovou úpravou, nebo nějaká jiná umělotina, která je ale velmi příjemná a vzdušná. K sárí je i kus červené látky na choli.
    Cena 550 Kč.
    Zájemce (Zájemnkyně :) ) prosím do pošty...
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    CNV: zrovna tady to posílají jako gift :-)
    jinak objednávali jsme z utsavu a nedoporučuju, byli jsme s nimi domluvení, že to pošlou jako gift, ale neposlali, ještě tam někam napsali poštovné (které nebylo zrovna nízké) a tudíž nám z té částky vyměřili clo a daň (taky nic moc), tak se teď s nimi snaží elza dohodnout a dostat z nich rozpis toho poštovného, aby nám vrátili peníze...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam