• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIHAJASárí, zaviňte se do krásy
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    OLEJOVKA: Jo, to bys měla spěchat. My, co se dostaneme do Prahy ledatak jednou za čtvrt roku a ještě v tak unikátní termín jako byla tato neděle, my jsme prostě nebezpečné, vysloveně. :-)))))))))))))))))
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    SKLIBA: jojo, Ikea je super na takové vychytávky, já od nich na skladování používám ty textilní přihrádky do skříně, hezky si sárí motám do ruliček... ale asi už jsem se rozrostla, protože ségra vytřeštila u mé skříně oči: "To už jich máš tolik?!" na obranu dodávám, že jsem ji zamotala a sice se jí to líbilo, ale patří ke skupině dívek a žen, co říkaj: "To je fakt hezký, ale já bych v tom neměla kam jít. To se mi nehodí."

    mimochodem, nepůjdete někdo do Ga? musím rychle, než to mimopražské kudlanky vykudlankujou (pardon, ale to, co se děje, už se nedá nazvat tak mírnými pojmy jako "kobylkování") :o)
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    OLEJOVKA: Tenhle způsob mi nějak nejde, klouže mi to z rukou, nedaří se mi dělat stejnou šířku a rozčiluje mě zbývající camfour, který se mi plete a nevím, co s ním. Třeba se to časem naučím.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    NEVENA: také přidám svůj drobný tip, takhle poskládaná sárí dávám na ramínka - ovšem taková ta sukňová s klipsy (ikea 15 kč/ks)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    Olejovka to v podstate popsala uplne ;)
    jen dodam,ze kvuli profesionalni deformaci maji vsechny sari poskladana v me skrini lem vpravo a lezi samozrejme hrbetem dopredu,proste jako v obchode ;)
    MISERY
    MISERY --- ---
    aha, oki dekuji, vyzkousim :)
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Já to dělala jako Olejovka, ale pak jsem to provlékala ramínkem, aby se vyvěsilo... ony se tam ale neudělaly sklady ani když jsem to rovnou složila:)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    MISERY: natáhnu na roztažené ruce, lehce pokrčené abych měla prostor na manévry, přepůlím a podle téhle mírky pak dělám vlastně sklady :o) když mi na konci vyjde cancour jinak, neřeším... přepůlím nakonec ještě na půl a ten pruh pak už půlím dokud to nemá velikost, jakou ve skříni uskladním :o)
    SHAHLAH: na cesty dělám z toho pruhu skladů ruličku, míň se mi to mačká a subjektivně mi přijde, že efektivněji využiju prostor :o)
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    SHEEN: Nějak na tenhle způsob taky skládám nebo motám do ruličky, kterou převážu nějakou pěknou stužkou nebo provázkem s korálky, je to ideální i na cesty, vypadá to pěkně, zabere to míň místa a lépe se s tím manipuluje (alespoň mě :).
    MISERY
    MISERY --- ---
    SHEEN: hmmm hmmmm :-) ok zkusim to....jeste ze ta viskoza se nemacka hehehe :D
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MISERY: Vezmu oba konce k sobě a jedu po okraji, pak si do jedný ruky trošku přidržím něco jako čtvrtinu a až dojedu na konec do skutečné poloviny, tak si ji přiložím k těm koncům a tu přidržovanou čvrtinu si doladím, většinou už mi to stačí na moje rozpětí rukou. A pak už to jde.

    Ale profesionálně se to skládá jinak, to nedokážu, vždy koupím nové sárí a snažím se to nějak dle skladů na něm odhadnout, ale dost marně.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Která z vás dnska jela kolem dvou odpoledne tramvají z Modřan? Byla mně povědomá, měla na sobě béžové polo, ale nemůžu si ji zařadit...
    MISERY
    MISERY --- ---
    SHEEN: ale jak?
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MISERY: Jsem neumělec, tak to dělám na půlku, tu si přidržím uprostřed a složím na čtvrtinu a pak už to jde.
    MISERY
    MISERY --- ---
    hele takovej mozna blbej dotaz, ale jak skladate sari? jako myslim, kdyz ho chci ulozit do skrine...ja se do toho vzdycky strasne zamotam, na pulky to nejde, to je strasne dlouhy....
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    ZMYZULKA: Do toho, alespoň zjistíme, jak to tedy je :o))
    ZMYZULKA
    ZMYZULKA --- ---
    SHAHLAH: můj zeleňáček je taky z Go, koupený někdy v létě a bylo to u toho napsáno... že bych zkusila ohýnek? :)))))
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    ZMYZULKA: To je možná nějaká novinka, já mám totiž tyrkys právě z Góvindy (koupený ai před 2 lety) a když jsem zkoušela zapálit pár vláken, tak se seškvařila, což by ani jedna z vypsaných "surovin" dělat neměla, pokud vím. Mimochodem na něm byla cedulka silk :o) A i jinak je znát, že je to umělina, i když příjemná
    ZMYZULKA
    ZMYZULKA --- ---
    CAMELLA: nádhera!!! úžasná barva, taková by se mi taky líbila :) (mám zelenou a červenou, ale ještě bych klidně nějakou tu barvičku přibrala, páč jsou to nejoblíbenější sárí mého přítele). Jinak Govinda uvádí, že je to směs bavlny, přírodního jutu a hedvábí...
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    CAMELLA: Taky bych tipovala, že jde o viskózu. přijde mi, že to dává často větší lesk než klasické hedvábí. Dají se s tím dělat divy. ale zase hedvábí je prostě hedvábí, je takové milejší k lidskému tělu.
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    CAMELLA: Krásné je, já mám podobné v tyrkysové barvě, ony tyhle viskozky mohou udělat i větší parádu než pravé hedvábí ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam