• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIHAJASárí, zaviňte se do krásy
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    TABBY:
    CAMELLA: No, u nás by to taky vypadalo dobře, kdyby všechny ženské místo těžkých kabelek na jedno rameno nosily batohy ;)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TABBY: to kvuli tomu nošení břemen na hlavě :).
    TABBY
    TABBY --- ---
    ZUZKAOU: Drzenim tela jsou to kralovny! Tedy v porovnani s tim, co vidam na ulicich u nas (ci v zrcadle pred sebou, haha)...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A ještě nějaké nejchudší dělnice při práci...

    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    juj sorry za velikost
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    pozvanka pro plzen


    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    EILINE: nebo eBay.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    EILINE: Co třeba tady http://www.sarimagic.com/textiles/KurtaPajamas/ Pokud vím, tak pár lidí odtamtud už objednávalo a byla spokojenost.
    EILINE
    EILINE --- ---
    Můžete mi někdo poradit kde je možné zakoupit sherwani pro muže,nemusí být nový ani tak vyšívaný.Děkuji všem za informace.

    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    MOLLY: Já myslím, že to je jen o tom, že prostě tajemství přitahuje.... třeba když tanečnice začíná částečně zahalená závojem, pak ho odhodí, je to moc pěkné.... Viděla jsem jednou tanec sedmi závojů, tam tanečnice začínala jako "hýbající se kus látky" a skončila v klasickém oblečku na břišní tance.
    Osobně nemám ráda u nás časté kostýmy na břišní tance, průhledná sukně je fajn, ale když jsou pod ní kalhoty vypadá líp nebo když si tanečnice na sukni pod penízkový pás dá jeden nebo dva trojúhelníkové šátky s třásněmi, hned je to lepší.... hlavně se mi moc nelíbí úzké sukně s velkými rozparky, je to nuda a hlavně málokdo to má hezké, to provedení, ve kterém se běžně tančí je druhá až třetí kvalita.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    TRAMIN: to máš pravdu, mnohem nadšeněji i vlastní máma přijme, že dělá její dcera orient a prakticky ve spodním prádle a v průhledné sukni hází vyzývavé pohledy, než když se v polosárí neseš ulicemi jako dáma...
    v dokumentu o muslimkách v Čechách to krásně shnul rozhovor s maminkou konvertitky, která argumentovala proti zakrývání její dcery slovy, že je hezká a měla by se světu ukazovat :o)
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    omlouvám se za "břišák" (ne břišáky). Nicméně i estetická stránka a to, že si moc nedokážu představit, že bych polonahá někde vystupovala a kroutila se, tak mne přivedlo ke kathaku :-).

    myslim, že i naše "civilizace" začíná bejt nahoty přežraná... už to nešokuje, nenadchává...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MOLLY: a postaveni tanecnice neni nijak uchvatne ani dneska ;)
    hlavne pote, co se kostym zmensuje na par kousku latky a tanecnice se snazi zaujmout vyraznym dekoltem.

    A vysvetluj doma, ze ty mezi tenhle stredni proud nepatris. Ja to mam jeste o to zajimavejsi, ze v indickem tanci se zapojuje i muz... no a jak pochopi pritel, ze me drzi v naruci jiny? nijak... takze asi ani dnes neni ve svobodomyslne spolecnosti postaveni tanecnice o tolik jine.

    Pobavila me situace v Olomouci, kde jsme vystupovali. My v sari a polosari, kaminky, sperky... a skoro nahe holky se sambou. Kdo mel asi tak vetsi uspech, ze...
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    TRAMIN: no vidis, u nas se "brisaky" pouziva na "sklapovacky"
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MOLLY: v podstate jak jsem napsala i ja ;)
    ovsem prosim prosim prosim... nerikej lekce brisaku. To mi asociace prelozi jako krecaky a predstavim si modre nohy od krecovych zil.
    Pokud tedy tancis, je od tebe takoveto pojmenovani zvlastni. Vetsina tanecnic pouziva vyrazy jako lekce orientu...kdyz uz...

    Me totiz strasne dere, kdyz prijde pani a prohlasi "ja delam ty brisaky a potrebuju satek". Slovo delat je uplne zcestne a brisaky jak uz jsem napsala...
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    K těm Muslimkám v Indii - je to dost různý - ale Pákistánsko-Indický Islám (i ten víc východně) je hodně specifický i co do oblíkání. (A minimálně Bollywood zobrazuje i muslimky v sari - i když si pamatuji jen doma - napr. Bombay).
    A pokud jde o tanečnice z Arabie, tak co si pamatuju z lekci břišáku a co tak vím, tak když už břišní tance opustily harém a tančilo se i před mužema, tak většinou jen v uzavřené a vysoké společnosti - tedy nic veřejného. A společenské postavení tanečnice z hlediska běžné morálky nebylo nic úchvatného - rozhodně rodiče by ze své dcerušky, kdyby chtěla být tanečnicí, neměli moc radost. Z důvodu jakési "šedé zóny" a sociální nejistoty břišní tanečnice často měly jako jediný majetek svůj kostým, proto všechna cingrlátka byla ze zlata a měly jich na sobě hodně. (holt se mohla kdykoliv přesunout i ve spěchu kamkoliv se svým majetkem).
    Nicméně tanec a to včetně i klasických indických tanců je i v Indii ač oblíbený, tak přecejen chápan jako morálně riskantní povolání pro holku - přecejen ukazuje sebe a své tělo.
    (Z podobných - tj. rodinných a společenských - důvodů je možná i v Bollywoodu víc herců-muslimů než hereček-muslimek.)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    Trička
    blíží se zima, vánoce a tak...
    co byste řekli na další vlnu sárí triček? :o)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KATERINA: asi jako fakt, ze pod jakymkoliv cernym habitem se skryva krasne a barevne obleceni podle posledni mody...
    jen to narozdil od nas nevystavuji na ulici, ale doma
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    TRAMIN: co jsem četla v odborné literatuře o postavení indek, tak některé mladé indické muslimky, které třeba drží Pardu (mimo domov jsou celé zahalené a žádný muž je odhalené nevidí) nosí sárí jen ve svých částech domu, kde jsou opět jen se ženami. Ovšem to, že to příležitostě vezmou na sebe i muslimky z toho nedělá muslimský oděv, že :)
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    kdyby ste meli zajem, muzu nabidnout i hedvabne a vlnene satky z Varanasi....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam