• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIHAJASárí, zaviňte se do krásy
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    YFF
    YFF --- ---
    tak mě napadá, proč to nenazvat "syntetika", některá taková sárí má třeba govinda butik, ani poly, ani viskoza, hotovo, vymalováno, no problem
    CNV
    CNV --- ---
    TRAMIN: To nevím :) Prostě to udělaj z toho, co jim zrovna padne pod ruku, lípnou na to štítek "viskóza" a dál to neřešej, typická Indie :)

    Zkusila jsem ještě dva vzorky, jedno je stejný šifon, druhé je lesklé, chovají se stejně - taví se, když vezmu větší vzorek a přinutím ho hořet, tak černě kouří a smrdí typicky pro polyester, část výsledné černé kuličky jde rozdrobit. Po viskózovém popílku a zápachu ani stopy.
    Všechny vzorky jsou z těch nejlevnějších "viskózových" sárí. Ještě nemůžu zaboha najít takové to lesklé, co se strašně mačká, tam bych věřila, že to bude lepší matroš.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    CNV: a jak by se ten material mel jmenovat?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    CNV: Indové všechno označují jako hedvábí (krom bavlny). Ale i na ten nejodpornější polyester jsou schopni napsat že jde o 100% silk :)
    CNV
    CNV --- ---
    Koupila jsem si dneska sárí, konkrétně je to tohle, jen v jiné barvě: http://www.sarishop.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=4141&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=53

    Poněvadž poslední dobou nějak ráda dělám testy ohněm, kousek jsem ustřihla a zjistila jsem, že to není viskóza. Ta totiž hoří a zůstává po ní popílek jako po bavlně, kdežto tahle látka se taví do nezčernalé kuličky. Podobně se chová třeba nylon.
    Tím si nestěžuju, jen by mě zajímalo, co to teda je a proč to Indové označují jako viskózu?
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    prosím všechny, co dorazí předvádět do Sue Ryder, ať mi napíší na kralovna.zesaby@centrum.cz, abych měla jejich aktuální e-mail, kde se budeme následně domlouvat :o)
    vítány jsou i příspěvky typu - Pomohu převlékat modelky. Budu fotit. Zajistím cokoli dalšího. - taky rozmýšlejte nad vhodnou hudbou, už mi dochází nápady, něco pomalejšího, ale zároveň dostatečně indického, bollywoodského a tak :o)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    NEVENA: ajupr, už nás pár je, tak potvrdím účast a vy si to zapište do deníčků :o))
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    OLEJOVKA: taky bych se ráda účastnila i aktivně:)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    TRAMIN: super, takže bude i autentická zkušenost :o)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    OLEJOVKA: pokud nebudu trpet nejakou indickou chorobou, tak prijdu. Uz bych mela byt zpet, tak se predbezne hlasim
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    RENNFRI: super, není to nic složitého, kudy se bude chodit si řekneme obvykle na místě, v čem kdo půjde uděláme jen rámcově, aby všechny neměly třeba stejnou barvu :o)
    jediná podmínka na modelky je dobrá nálada :o)
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    OLEJOVKA: připomeň to tak týden před akcí prosím ;-) teď neodhadnu jak na tom budu, pokud použitelně asi bych se jako nováček přidala ;-)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    Večer indické kuchyně v Sue Ryder 19.1.
    příští rok se koná již v lednu náš oblíbený příspěvek dobré karmě :o)
    prosím ty, kdo mají čas, ať se ozvou s kontaktem na sebe, pokud to půjde, uděláme ještě před akcí setkání, kde si řekneme podrobnosti

    jako každý rok se těším na nováčky i známé firmy, zase se pokusím vymyslet něco nového a vítána jsou sáríčka, polosáríčka a šperčíky a tak dále... čím více nás bude, tím lépe!

    info pro novicky: už tradičně pořádáme maličkou indickou přehlídku vlastních šatníků pro benefiční večer zaměřený na Indii v domově Sue Ryder v Praze... je to bez honoráře, jen pro ten skvělý pocit... publikum je vždy nadšeno a otevřeno, na závěr oblíbená součást stručné ukázky zamotání a následného zamotávání odvážlivkyň, loni nám dokonce došla sáríčka :o)jde o zábavu a modelkou může být skutečně kdokoli, i já jsem se před publikem prošla :o) není omezení věkové, velikostní, typové, prostě žádné, rozhoduje jen vůle se pobavit a ještě udělat dobrou věc!
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    NEVENA: v cerne vubec nevidim problem. Ostatne v nicem jinem nefotim
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    DALEEN: Právě že většinu sárí mám s bílými prvky, až na jedno, ke kterému mám choli v barně lemu, a na tohle:) bílou zásadně nenosím k věcem, které na sobě nemají nic bílého
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NEVENA: Pokud je sárí tmavomodré celé a nemá třebas růžové lemy (ber to jako příklad) a jen zdobení je zlaté (flitříky, třpitky), tak podle mě černé choli/tričko nemůže vadit. Navíc pokud budeš mít ostatní doplňky černé (boty, kabelku) tak bych neviděla problém.
    A jen drobné upozornění, bílá barva není univerzální. Nedá se vzít pod všechno :) Nejlepší je brát si choli v barvě sárí, případně v barvě lemů sárí (např. mám-li sárí vínové s oranžovým okrajem, vezmu si oranžové choli), vypadá to tak nejlíp. Bílé choli jen pod sárí s bílými prvky :)
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Mám upnuté tričko s kratičkými rukávy, černé. Na sárí ale není nic černého, nebude to nápadné? Vůbec nemám v tomhle odhad, protože choli mám jen bílá...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NEVENA: Jakýkoliv barevně se hodící vršek. Doporučuju bez vzorku a výrazné textury. Ale vůbec nevadí, že je dlouhý (naopak je to možná na společensku příležitost vhodnější). A v nejhorším případě dobře vypadá i obyčejné jednobarevné upnuté tričko....ono totiž choli není stejně skoro vidět a nikdo si ho nebude všímat :)
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    dobře by mohlo fungovat i černé viskozové choli... každopádně podle mého pod sárí vypadá dobře jen vlmi upnuté věci, body mi v tomhle prokazují dobrou službu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam