• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIHAJASárí, zaviňte se do krásy
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    MOUNTBATTEN: My jsme motaly turbany z viskózy nebo bavlny o šíři cca 30 cm a délce alespoň 4 metry, skvělá je krepovaná (taková jako namačkaná bavlna.
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    MOUNTBATTEN: Nám takhle šli sárí lodí skoro půl roku.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    Když o tom mluvíte, kde bych našla nějak jednoduše sepsáno, co a jak podléhá clu? Vůbec se v té problematice nevyznám a tak jsem raději nic neobjednávala z ciziny.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ono ani uvest, co to je za zbozi a uvest castku nizsi moc nejde, neverej a zenou Te na celnici!:-(
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    YFF: bohuzel tohle uz na celnici znaji. Navigace mi prisla jako gift a urcenou cenou asi 2000,- a stejne jsem musela jit na celnici a podat vysvetleni a o kousek jsem utekla clu. Slovo gift uz dneska neni vsemocne.

    Diakritika v adrese je obcas problem. Ale uz mi prisel i dopis s adresou GANGA, Praha 3 Czech republic
    YFF
    YFF --- ---
    MOUNTBATTEN: to netuším, mně to posílali vždy "zdarma", protože už to dopravný mají zahrnutý v ceně zboží, navíc pokud se to platí převodem a napíšou tam, že je to "gift", tak by to nemělo zkysnout ani na celnici
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    YFF: jako z anglie, normalni zasilka, me prijmeni psane bez diakritiky celkove, tak to v poho dojde...
    a hmm,na kolik vychazi UPS z Indie? Chci mu navrhnout, at mi to posle UPSkem, ze to doplatim (protopze se to mozna vyplati, pze normalni postou budu platit DPH ze:-D)
    YFF
    YFF --- ---
    MOUNTBATTEN: s PPL řeším i menší prkotiny, než přepis v adrese, tak bych se ani nedivila, mně to posílali z Indie UPS a to bylo v pohodě, z Exotic indian art mi posílají dopisy bez diakritiky a chodí to, záleží na koho narazíš, někdy jsem schopná nesrovnalost vyřešit jenom po telefonu, ale když se najde ***, nechce se mnou nic řešit, že mají předpisy a s tím se nic dělat nedá, tuhle jsem poslala přítele na poštu, aby tam vyzvedl balíček na dobírku, a pošťačka mu ho nechtěla vydat, že to není na jeho jméno tak jsem tam musela běžet já jako trotl, no a na druhou stranu mamce přivezli tuhle balíček na dobírku, děda to podepsal, a odpoledne když se vrátila, tak zjistila, že to vůbec není pro ní, pošta reklamaci vůbec nechtěla uznat, jelikož tam byl podpis přebíratele, že to nebyl ten pro koho to bylo, to je tentokrát vůbec nezajímalo, prostě pakárna na entou, ještě aby se o něco snažili..
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Damy, jeste dotaz na ty, co si neco davali posilat z Indie - poslal mi to nejakym http://www.firstflight.net ;ma to byt nejake jejich DHL?
    No a pry od 14. bretzna to nemuzou dorucit, ze mam blbou adresu. Opsal mi ji a je dobre az na pismenko v diakritice. Misto "š" tam je "?". Muze byt kvuli tomu nedoruceno?
    A kdyz dam misto "š" "s", muzou mit strejny problem?

    Nejvic mne stve, ze to prijde po 31.3. asi a to krom toho, ze nestihnu to mit na pristi patek, tak to bylo o kousinek vic nez 22ojro, takze este budu muset si ulovit tu milou wherigokes s nazvem celnice:-(((((
    MALICKA
    MALICKA --- ---
    MOUNTBATTEN: ja koupila muselin za 19,- asi 150 na 150 ve zbytcich ve flextexu (byl to flekaty kousek, ale dal se vyprat), myslim, ze urcite budou mit i v normalni metrazi :-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MOUNTBATTEN: jestli můžeš stav se v Ganze, bývají tam i samostatné dhupatty od bavlněných polosárí, jednobarevné s bambulkama stopro a občas se najde i nějaká ta vzorovaná :)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    TRAMIN: nu, to nemam:-))
    (koukam na blesaku, ale ta pani, u niz sem koupila sari pred cca mesicem, uz tam vsechny skorosari vyprodala:-( )
    Vidim to na flextex a bavlnu, dva metry (a rozpulit).

    Rozhodne lepsi, nez priteluv napad, ze si koupi frote osusku a udela si z ni turban (coz by asi bylo dobry....jen se obavam,ze motiv sandokana na osusce apodobne by byl ponekud...psychedelicky;-) )
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MOUNTBATTEN: kdybys mela nejakou dhupatu od bavlneneho polosari, to by slo pouzit
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    MALICKA: vzdyt, ze jde o TANECNI akci, nikde psano nebylo:-O Naopak, ze jde o akci v uchylnem klubu.
    Sice bych rekla, ze odkaz je dost zrejmy, ze na nem najdou detaily, ale pravda je, ze lidi nectou, takze upozorneni na zakladni pravidla i zde je fer.

    btw:nu, kde sehnat muselin?:-))
    MALICKA
    MALICKA --- ---
    MOUNTBATTEN: Ja bych mozna zduraznila, ze nejde ciste o tanecni akci, ale primarne akci tohoto tematickeho klubu. A ano i novacci (novacci ne ve smyslu tanecni novacci, ale uchylni novacci) jsou zvani, ale bylo by dobre si uvedomit, ze na techto akcich plati urcita pravidla (napr. zakaz foceni, respektovani soukromi a jelikoz jsou ucastnici vystaveni erotice, tak i patricny vek).
    MALICKA
    MALICKA --- ---
    MOUNTBATTEN: a co bavleny muselin. Jinak ja jsem vzala min latky a motam to z nejakeho polyesteru, aby to neklouzalo je to sepnute sponou.
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    MOUNTBATTEN: Zadej turban, to najde nejvíc výsledků. Zkusila jsem zadat další termíny, které znám a víc výsledků mi to našlo jen pro dastar, což je turban sikhů, který to ale najde i pod pojmem turban.

    Doporučuju bavlnu, ta se vám bude motat nejlíp. Pokud budeš nakupovat za pár korun ve FT, tak bych klidně vzala víc metrů, kor jestli je pak ještě nějak využiješ. Ptala bych se po jednoduché šíři.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    MOUNTBATTEN: možná by se před motáním mohl lehce namočit ve škrobu, aby pak zaschnutý hezky držel tvar.. další možnost je to přelakovat :o)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MOUNTBATTEN: hedvabi neni vhodny. urcite nejakou bavlnu. a staci zadat do googlu slovo turban, pripadne how to tie turban
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    SHAHLAH: dekuju, jeste prosim porad terminy vhodny (krom me mizerne anglictiny nevim, jestli jsou i nejaky "spesl" terminy apod.).

    Pritel rikal, ze odhadem by to videl na sire 70cm, delka 5 metru, material,nejaky hedvabi (no, na to mu prdim, to je moc drahy:-))))) ) - co myslite vy? Hlavne ten material (ktery muzu sehnat ve flextexu:-)) )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam