• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIHAJASárí, zaviňte se do krásy
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    Sari sraz (ze teda menim tema)

    jeden mame 17.4 vyrocni sraz (uz 6 let)
    a druhy bych rada jako piknik v trave. Navrhujte travu a datum (duben, jeste tam budem...tak snad radeji koncem)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TABBY: uspech se u nas moc nenosi ;) na druhou stranu treba lidi co fakt makaji a jsou machri v oboru nejsou nijak znami. Spis se proslavi ti, kteri o sobe vytrvale rozhlasuji jaci jsou mistri sveta a nic z toho. Takze to mas slozity.

    Predmanzelskou smlouvu schvaluju. mam rada ve vecech jasno. A to bych ted byla ta s "nizsi" pozici v takoveto smlouve, coz na tom nic nemeni.
    TABBY
    TABBY --- ---
    GENTIANA: To je neprijemna zkusenost. Nejak mne nikdy nenapadlo premyslet o tom, jak se muzou uspesni take citit...
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    DIABOLUS: Tyjo ne hele, jsou právě situace kdy to nemá s tím vztahem naprosto nic společnýho, třeba když má jeden z manželů nějaké třeba trochu rizikovější podnikání (živnostenské, něco kde ručí celým majetkem), tak je fakt na zvážení vyčlenit to předmanželskou smlouvou ze společného majetku, aby v případě průšvihu nemohli věřitelé šahat na majetek i tomu druhému... A tak podobně, fakt jsou věci na co je předmanželská smlouva zajímavá ani nemusí dojít na krizi ve vztahu.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    DIABOLUS: no, když pokračuju v tom OT.... zažila jsem ve svém okolí fakt hnusné rozvody se vší možnou špínou. Po desítkách let spokojeného manželství.

    Uznávám, že jsem velmi nedůvěřivá a velmi cynická - naši totiž založili firmu hned po revoluci, ještě podle socialistickejch zákonů a rychle a úspěšně se jim to rozjelo.... takže mé dospívání proběhlo v atmosféře, kdy z kamarádů a příbuzných vznikali podrazáci, paraziti nebo aspoň pomlouvači, co měli nutkavý pocit, že když moje máma vydělává víc, je její povinností se rozdělit, a když nechce, tak je to lakomá kapitalistická svině. Odpornej podnikatelskej spratek, tunelářská dcerka a vůbec odpad lidstva jsem byla i já, protože jsem odmítla platit za celý stůl nebo tak něco. Takže vím velmi zblízka, že lidi jsou sběř, že je dobré mít od všeho stvrzenky a vůbec. Kdyby mi jeblo a chtěla bych se vdávat, tak pochybuju, že by mě láska a hormóny zaslepily tak, abych neměla papír s ověřeným štemplem, kde by bylo vypsané, jak se budou platit společné výdaje a že stůl je můj a židle jsou drahé polovičky.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    PERTAKOIN:
    DALEEN:

    Jedna moudrá paní mi řekla, že pokud je člověk na určité duševní a duchovní úrovni, je čestný, ví co je úcta a zodpovědnost v prvé řadě sama za sebe a své činy. Ví co je láska a umění milovat, pak předmanželská smlouva není třeba a naopak je to nesemínko neúspěchu.
    Nicméně pokud my a ani protějšek tyto kritéria nesplňuje, pak si myslím, že předmanželská smlouva je na místě. Ale upřímně je na zamyšlenou jestli si takovou osobu brát.
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    GENTIANA: Gratuluji, vypadá nádherně:o)
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    Tedy, že takhle vířím OT... My jsme nějakou předmanželskou smlouvu chtěli, ale nepřišli jsme na jedinou věc co tam napsat... Mám pocit že je to užitečné jen pro lidi v určitých specifických majetkoprávních nebo rodinných situacích.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    GENTIANA: No jo.....ono to máš těžké, jsou jedinci kteří berou předmanželskou smlouvu jako nedůvěru....ale to sem nepatří :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    DALEEN: já ti nevim, většina lidí, když na to přijde řeč, začala békat, že oni se milujou, oni by si nikdy neublížili, oni se vždycky domluví, přece. Ale možná žiju v divné společnosti.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    GENTIANA: Tak já bych řekla, že v dnešní době není předmanželská smlouva nic zvláštního ;)
    Pak sem hoď fotku jak ti to slušelo ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    .... a právě jsem zakoupila to béžové. Sbohem, výplato.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    DALEEN: Nějak to dopadne a budu referovat. Mám nutkání být cynicko-praktická a poradit tý kamarádce hlavně dobrou předmanželskou smlouvu, což je podle mě důležitější než výška podpatků, ale za to bych mohla dostat po čuni, tihlencti zamilovaní jsou hrozný citlivky:D
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    GENTIANA: Tak v tom případě OK :)
    To modré se ti bude hůř oblékat, je to tužší materiál. Nevím jak moc jsi v oblékání zběhlá a pečlivá, ale radila bych ti něco co oblékneš, zašpendlíš a pak se o to nebudeš muset celý den starat. Viskózu nebo jemné hedvábí. Takže to smetanové z toho vychází líp.
    A jen drobnost, v případě, že je svatba venku a bude tam trávník,budou se ti bořit jakékoliv podpatky, ale nižší a širší jsou na tom lépe :) (vím z vlastní zkušenosti)
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    SELLIGAN: mi to béžové :-)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    GENTIANA: me se libi to modre :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    DALEEN: Sárí mám schválené, nejspíš v něm nebudu jediná.

    Průšvih je, že panna nevěstinka je tak trochu poděs, takže vím, kdy, kde přibližně a že venku, že tam bude hodně lidí, takže bude bifé. Soudím, že to nebude na pláži ani na fotbalovém hřišti, protože jehlové podpatky jsou prý v pohodě.... a to je tak všecko, co se mi podařilo zjistit. Ne, že bych se nesnažila.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    GENTIANA: A nevěsta ví o tom že půjdeš v sárí? Být tebou to s nevěstou proberu, jestli jí nebude vadit, že v sárí půjdeš a klidně se jí zeptej, které by se jí víc líbilo.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Poraďte. Mám diléma, půjdu kamarádce na svatbu a nemůžu se rozhodnout, jestli tohle GENTIANA nebo tohle


    Pro krémové jest výhodou, že mám v podobném odstínu nádherné Blahniky. Akorát nevim, jestli to neporušuje pravidla o nezastiňování nevěsty a tak.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Tak to zkusíme jinak :) Kolik má to dhoti metrů? Pokud se nepletu tak běžný rozměr je cca 4 metry
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam