• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy


    DĚTSKÝ POKOJ - DĚTSKÝ SVĚT

    Jak jste zařídili svému dítěti pokoj? Kde jste se inspirovali? Co jste si sami vyrobili? Jakpak jste ho vyzdobili?
    Vše o dětském pokoji patří sem: fotky, články, rady, typy, plánky apod.


    spřízněné kluby na NYXu:

    rodina: KLUB POKROČILÝCH RODIČŮ + MATEŘSKÝ CIT + TVOŘÍME S DĚTMI A PRO DĚTI
    kutil: DOMÁCÍ VÝROBA ORIGINÁLNÍHO NÁBYTKU + DOMÁCÍ KUTIL + KUTÍME A VYRÁBÍME
    domácnost: DOMÁCNOST, ANEB ... + DOMÁCÍ ROZPOČET + FOTKY BYTEČKŮ A DOMŮ
    design: BYTOVÉ DEKORACE + DOMÁCÍ FLÓRA + INTERIER DESIGN + ŽIVOT NA BALKONĚ + ZAHRADY
    nábytek: BAZAR NÁBYTKU + IKEA + POČÍTAČOVÝ NÁBYTEK + EDITACE KOLEJNÍHO POKOJE


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    WERKA
    WERKA --- ---
    LUBAR: Hm, s tou velikostí pracovní plochy máš asi pravdu. Puboš vlastně měl taky původně menší stůl, za rohový, větší jsme ho měnili asi před třemi roky (bývalo by to chtělo možná o chvíli dřív). A zaskládat bordelem zvládl menší i teď ten rohák.
    Zvednutý postele (do menší výšky než je horní postel od palandy) mi přijdou jako zajímavý nápad
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    WERKA: My jsme třeba koupili dočasný pracovní stůl na takové tři čtyři roky. Došla jsem si totiž k tomu, že je pro dítě na koncentraci lepší, když bude mít malou pracovní plochu, na které se mu bude snáz udržovat pořádek, nevejde se mu tam tolik krámů a bude se víc soustředit na tu malou desku před sebou, než na celou širokou plochu s tím, že v případě nějakých fakt velkých školních projektů by se tyto dělaly na dvoumetrovém stole v kuchyni :)) Ale pravda je, že jsme stoly (nakonec chtěl samozřejmě ten stůl i ten mladší) koupili v akci v Globusu za nějakých 1200 jeden, což mi přišlo jako velmi přijatelné, obzvlášť když se o dva stoly vystřídají tři děti :))
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    MADIETTA: Chápu, že je to pokoj "napořád", ale nedalo by se to vymyslet trošku míň kancelářsky? Nějak mi ten koncept úplně nesedí, asi bych se snažila tam hledat i nějaký výškový rozdíly, tady to jsou jedna obrovská plocha psacích stolů, jedna obrovská plocha skříně, jedna obrovská plocha postel. Pocitově bych se snažila, aby tam hlavně nebyla ta obrovská plocha psacích stolů, aspoň teda ne hned teď. Podle mě, když už si to necháváte dělat na zakázku, tak bych šla cestou - navržený finální koncept, který se bude postupně doplňovat, jak děti budou dorůstat. Nemyslím, že prvňák potřebuje tak obrovský stůl, jaký je tam navržený, ale potřebuje místo na hračky, a o potřebách toho menšího vůbec nemluvě. S tím, že do finální podoby byste se dostali třeba za pět let, až budou oba kluci potřebovat jak psací stůl, tak prostor na počítač, ale hraček už bude výrazně ubývat. Víceméně bych teď nechala udělat skříň, postele, a nějakou oříznutou variantu psacího stolu pro prvňáka a event. i ořezaný pracovní stůl pro mladšího, ale nechala bych jim tam plochu na hračky a hraní.
    Jen tak jako nápad - když už stejně musí jedna postel být zvednutá, nešlo by je dát do výšky obě dvě a mít pod nima nejdřív prostor na hraní a pak úložný prostory? Podle mě by se tím z velké části dala eliminovat ta skříň. A odhadem tam na to prostor je...
    A s těma otevřenejma policema se teda naprosto shoduju s werkou.
    WERKA
    WERKA --- ---
    MADIETTA: Budou kluci ve skříni potřebovat prostor vysoký prostor na raminka? To je podle mne tak na šaty a kabáty a toho asi kluci moc mít nebudou. Náš mladej vystačí jen s prostorem, který je o málinko vyšší než pánská košile (a dost dlouho jsme ještě pod ty pověšené věci dávali složené kalhoty, protože tam bylo místo). Řekla bych, že por kluky se užije spíš víc polic a šuplíků.
    A na můj vkus je tam příliš mnoho otevřených polic. Přiznám se, že otevřené police moc nemiluju - víc se tam práší a je víc vidět binec.To co je v policové stěně jako modré obdélníky, to jsou zavírací skříňky nebo jej slepé plochy na rozčlenění?
    Kde počítáte, že budou sportovní potřeby (míče, rakety, in-line brusle...)? V pokojíčku nebo to plánujete dávat do nějakých jiných úložných prostor (komora)? A hračky ? Všechno asi nepůjde do té policové stěny (tu vidím spíš na knížky)...


    VERONIKA22: To mi přijde jako zvláštní teorie. Prvňák by pracovní stůl už mít určitě měl a pořízovat mu něco na rok, dva, to mi přijde drahá legrace. A když už se ten pokojíček předělává, tak mi přijde logické udělat psací stoly pro obě děti, když mezi mimi není nijak velký věkový rozdíl. Navíc ty mladší obvykle chtějí staršího sourozence napodovovat a to, že mladší nemá stůl, by bylo zdrojem konfliktů. Na hry tam podle mého zůstává dost prostoru na podlaze.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    mě ten pokojíček přijde až takový moc studentstký - je moc hezký ale pasoval by mi k dětem tak 10let a víc.
    tim, že jedno dítko bude stále ještě v mateřský školce a druhý bude na prvním stupni základky - tak si spíš furt budou ještě hrát než se nějak učit či většinu času sedět u stolu.
    po mojí dětské zkušenosti bych řekla: že třeba v těch 10letech kdy už člověk s učením u toho stolu opravdu prosedí hodně času už to tam studenty nebude bavit. stůl bude dávno okoukaný a učení u něho nebude tuplem bavit.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    MADIETTA: trochu jsem si myslela, ze by ta skrin tam nebyla, kdyby to slo :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    FUNTL: ne, opravdu nedá. Leda by měli hoši oblečení ve sklepě. :-)
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    MADIETTA: neda se ta skrin, resp. jeji obsah presunout nekam jinam do bytu? pokoji by to odlehcilo, a je otazka, jestli hosi oceni, ze maji vsechna sva tricka na dosah ruky z postele...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ILLUZE: já jsem na volné noze a pracuji naplno z domova (a dřív tak pracoval i manžel, takže máme pracovnu pro dva, i když teď už pracuje mimo domov a používá ji výjimečně) a prostě potřebuju mít svoji "kancelář", svoje pracoviště. Nemůžu se krčit někde v obýváku.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MADIETTA: popravdě řečeno - v tomhle mi je názor ostatních lidí ukradený - nehodlám bivakovat s počítačem někde v kuchyni, když pracovna je v naší rodině nejvyužívanější prostor a aktivně ji návdavkem využívají a potřebují ke své práci oba rodiče
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    A tady je vizualizace podoby, kterou jsme předběžně schválili. Barev si nevšímejte, žádné barevné schéma jsme zatím nevybírali, to je náhodný výběr designérky. Připomínky vítány.

    moggie | Dětský pokoj – rajce.net
    http://moggie.rajce.idnes.cz/Detsky_pokoj/
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MEDVED007:
    TRISSIE: náš děcák ma 15m2
    Je to po obývací kuchyni druhá největší místnost v bytě, takže není co řešit.

    MEDVED007: už fakt docela dost lidí na mě koukalo nevěřícně, když jsem řekla, že kluci budou mít vždycky společný pokoj. A když jsem pak nádavkem ještě prozradila, že důvodem je to, že náš byt má samostatnou pracovnu, již je bezpodmínečně nutno zachovat, už na mě vůbec koukali jako na tyranku, která kvůli svému pohodlí rozmařile odpírá dětem právo na soukromí. :-/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MEDVED007: tak pro dvě děti je 18m2 dostačujících, když pak otec konečně vypadnul a my se ségrou měly ten pokoj jen pro sebe, tak to bylo fajn (tedy když si odmyslím, jak příjemné bylo v prváku na vysoké sdílet pokoj s dvanáctiletou puberťačkou...).
    Ale pro tři lidi jako prakticky jediný prostor k žití je to fakt malinký. Ale vešly jsme se nějak, to jo...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TRISSIE: nahodou 18m2 mi prijde jako velky pokoj, my meli s brachou cele detstvi spolu pokoj o velikosti 12m2 a pravda, postel byla patrova, ale jinak jsme meli kazdy svuj psaci stul, byly tam nejake skrinky, knihovna a tak, zcela normos pokoj.
    taky povazuju jeden pokoj pro dve deti za normalni. akorat teda kdyz mame tech pokoju ted vic, tak je jaksi vyuzijeme :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MADIETTA: ta kombinace modré a zelené je moc hezká!

    a ze společného pokoje pro děti si nedělej hlavu, myslím, že na tom nás tady vyrostla spousta a nemáme tendence se navzájemn střílet na ulici, ne? :-)
    u nás to jednu dobu vypadalo tak, že byt 2+1 (přičemž to +1 byla původní vstupní chodba předělaná na kuchyň, takže průchozí nudle se spoustou dveří) byl rozdělen na dvě válečné zóny, otec obýval větší pokoj, a matka, já (cca od 7-10) a sestra (od 1-4) jsme měly na veškeré žití ten druhý pokoj o závratné velikosti 18m2. Když o tom tak zpětně přemýšlím, nemám tušení, jak se tam vešly dvě velké postele, jídelní stůl, můj psací stůl, sestřina menší postel, skříně, a ještě v té době matka doma učila angličtinu. Zato si pamatuju, že když jsem byla doma a ona měla žáky, tak jsem si hrála v koupelně na pračce :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Ha, na tuto diskusi jsem byla upozorněna právě včas. Letos v létě budeme dětský pokoj předělávat, protože starší syn jde do školy, a i když mladší jde teprve na podzim do školky, budeme to rovnou dělat pro dva školáky. Bohužel, nemáme dům a mít nebudeme, a tak budou naše nebohé děti nuceny sdílet spolu pokoj až do dospělosti. Vím, že se to dneska považuje za téměř kriminální, ale prostory opravdu samostatné pokoje neumožňují. Takže pokoj budeme dělat už tak, aby pokud možno následujících minimálně deset let vydržel stejný.

    Rozhodli jsme se nechat si udělat pokoj na míru, od kamaráda jsme dostali doporučení na dobrou firmu z Moravy, která má i vlastní návrháře a účtuje si rozumné ceny. Takže uvidíme, jak to dopadne.

    Tady je pro začátek aktuální stav pokoje - IKEA rulez :-). Mladší syn ještě spí s námi v ložnici, takže ten se bude stěhovat až po přestavbě. Zatím je to vyloženě herna, potom už to teda bude vypadat výrazně jinak...







    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    GINGERCAT: jo, taky se mi libil, ale presne ta cena :-O navic nakonec jsem usoudila, ze bude nejlepsi koupit psaci stoly rovnou dva, aby i mladsi mela svuj vlastni a neopruzovala na stole segry, ktera bude potrebovat klid na psani ukolu.

    tak abych popsala konec story. nakonec jsme skutecne vybrali v Ikee....hlavne proto, ze jak pise lubar, bereme to jako docasne reseni, holky budeme za par let rozdelovat do jejich pokoju a je mi lito dat ted x desitek tisic za nabytek, ktery se potom treba nebude hodit. koupili jsme uplne obyc bily, ke kteremu se uz nejake supliky daly dohledat. sice nejsem velky pritel bile, ale vymyslela jsem, ze jim k tomu koupim barevne zidle, nejspis oranzove bo maji pokoj do oranzova a koupim nejakou tu samolepici tapetu a castecne to polepim. mmch, nemate na ty tapety tip kde maji vyber ? stacila by mi obyc jednobarevna bez vzoru.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Nebo rostoucí stoly od Alaxu. Ale je to taky drahý jak zlaté prase....
    DĚTSKÉ ROSTOUCÍ ŽIDLE A STOLY MOLL - BASIC
    http://www.alax.cz/cz/produkty/moll-basic.html
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    MEDVED007: Mně se moc líbí stoly Hülsta, esteticky i prakticky. Jsou trochu dražší, ale říkám si, že kvalita a životnost by tomu mohla odpovídat.


    http://www.homestyle.cz/hulsta/Detske-pokoje/564/xpert-spot/">
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    GORK: mě se docela líbí nabídka jamallu http://www.jamall.cz/sestavy-detske-studentske/
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    GORK: ja zatim fakt nevim. vlastne vubec nevim jestli koupit jen stul a neco k tomu nebo rovnou uz vsechen nabytek, coz by v nasem pripade ale zahrnovalo navic tak knihovnu a mozna jeste nejakou mensi skrinku bo holky maji satnu a satni skrine nepotrebuji....ale zase kdyz se bude rusit herna, tak nekam ty hracky rozstrkat budou muset...ja proste nevim :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam