• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VERONIKA22: ten mladší tam nemá postel.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MADIETTA: tak jestli můžu ještě mini dotaz - proč se do stávajícího pokojíčku nedá jen něco přidat pro toho školáka?
    protože to fakt máte moc hezké a když si uvědomim, že tomu mrňouškovi je teprve 2,5roku tak by se mu v tom stávajícím určitě ještě dlouho líbilo ne?

    a jak tady padl dotaz na ten úložný prostor v té skříni. tak kam se budou uklízet boxy s hračkama a stavebnicema? protože já si vzpomínám na svůj pokoj, že oblečení zabralo tak 50% a zbytek byly hračky a blbiny.
    MIST
    MIST --- ---
    MADIETTA: a co dat psaci stoly nad postele?

    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    A jinak opravdu moc děkuju všem za podnětné připomínky. Jen kritizujte dál. :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LUBAR: 4,5 x 3,3 metru
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    MADIETTA: Já chápu, že potřebuješ úložné prostory, s tím asi bojuje každý, ale jak moc z těch věcí, které do nich potřebuješ dát používáš denně? To jest - jaký objem potřebuješ mít "po ruce" a co může případně být někde nahoře nebo hůř přístupný?
    Ten nápad se skříňkou nad dveřma, co tu od někoho zazněl, se mi moc líbí ...
    Jaký rozměry ten pokoj má?

    LUBAR
    LUBAR --- ---
    MADIETTA: Jen ještě k tomu spaní na zvýšené posteli - my tenkrát, když na ní začínal spávat hyperaktivní, v noci velmi divoký Maxík, (bylo to nějak po narození Sebíka, takže dejme tomu tři a čtvrt, tři a půl max) nemohli sehnat síť, tak jsme mu tam vymysleli tohle https://lh4.googleusercontent.com/-9iZNOJTe6Y8/TgYhcGKNIII/AAAAAAAAF_E/qj3d2bVfhv4/s400/DSC00386.JPG Bylo to vytahovací a fungovalo to naprosto skvěle, nejen jako zábrana proti pádu, ale bylo to fajn pak i v době, kdy v tom pokoji začínal spát Sebík, protože mu to tam dělalo větší klid :)

    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LUBAR: Obě postele nahoře jsme původně sice také uvažovali, ale zase když tam budou, tak tam nebude moci být ta skříň. A já ji tam fakt potřebuju, ta tam není jen tak pro srandu, úložných prostor máme minimum.... takže tam nemůžou být "jednou možná nějaké skříňky"... uf, to je věda :-)
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    MADIETTA: nemyslela jsem přezařizovávat, myslela jsem mít ten koncept udělaný tak, aby se dodělával postupně, takže teď udělat postele a stůl a část skříněk, za tři roky dodělat další kus stolu, za další tři roky to dotáhnout do finální podoby s velkými stoly a hodně úložného prostoru na knížky... fakt mi to, že to necháte u truhláře teď pro tříleté dítě a prvňáka v podobě, v jaké to pro ně bude použitelné i pro třináctileté a maturanta přijde moc univerzální.

    A pokud jde o to spaní - i to se dá přeci levně vymyslet - buď, než se naučí spát na posteli, tak ho nechat na zemi na roštu a matraci (takhle začínaly obě moje děti), to jest v tom prostoru, kde by jednou byly nějaké skříňky, anebo to řešit sítí, to není drahá, ani věčná investice, navíc to pro ně může být zajímavá dekorace...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    WERKA: jo to je jasné, že stůl pro školáda to bude chtít ale útulný stůl. né "letiště". no nevim jestli je drané pořizovat něco jen dočasně - všechno se dá pak dobře zpeněžit při prodeji. a stoly koupené v nějakém obchoďáku typu Sconto přece nejsou špatné ne?
    LUBAR to napsala hezky a totálně vystižně - je vidět, že má spoustu dětí :o))
    KETHAMINA: to je fakt, že jak mi to přijde až moc studentské tak třeba ty nástěnky by tam určitě mohly být a další pitomosti typické jen pro děti řekněme do prvního školního stupně.

    Jinak já nechci moc rýpat. Madietta určitě svoje kluky zná nejlépe a třeba nejsou takoví hračičkové a tuhle "polodospěláckou" místnost ocení už nyní? :o)

    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Takže jsem si to přebrala tak, že ze stávajícího návrhu se nelíbí nikomu nic :-)

    WERKA: ta slepá místa v policích jsou uzavřené skříňky... jinak to má být jako knihovna, to nad těmi stoly. Kluci už teď mají přes 200 knih. Částečně jsou v malé knihovničce v pokojíčku, částečně přetékají z dospělé knihovny v obýváku...

    LUBAR: když my opravdu nemáme na to, abychom ten pokoj nechávali předělat natřikrát. To je pro nás docela velký luxus, neustále přezařizovávat... to je totéž jako obě postele do výšky. Mladší má 2,5 roku. Není reálné, aby mohl spát ve výšce, tudíž by tam provizorně musela být ještě další postel, na které bude spát teď...
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MADIETTA: pokud je plán dělat skříně na míru, tak bych doporučila využít místo v rohu nad dveřmi, udělala jsem si takhle v pracovně polici na větší věci, které nepoužívám pravidelně nebo se tam daj dávat věci po starším, do kterých mladší nedorostl. mně to udělalo skoro 2m3 úložiště a pokoj nepůsobí přecpaně.

    v konceptu mi chybí oddělení polic, nástěnky nebo nečeho co by si každé dítě mohlo tunit podle sebe. Netuším jakou mají kluci povahu, ale předem oddělené plochy změnší rizika konfliktů :)

    viděla jsem krásné řešení pokoje pro dvě slečny v nějakém časopisu, kdy podél stěny v jednom kuse byly takově jako "lože", úložný prostor pod postelemi, v prostoru mezi postelemi skříň a před postelí zatahovací závěs, že si každá mohla udělat intimčo. Kolem celé postele ze 3 stran polstrování - pro případné návštěvy to posloužilo jako gauč a polce od stropu do výšky cca 1,5 metru na hračky, poklady, přpadnětřeba aktuálně nošené oblečení. Na druhé straně pokoje byly psací stoly a jinak místo na hraní. Zkusím to někde najít - taky to bylo v malém prostoru.
    WERKA
    WERKA --- ---
    LUBAR: Hm, s tou velikostí pracovní plochy máš asi pravdu. Puboš vlastně měl taky původně menší stůl, za rohový, větší jsme ho měnili asi před třemi roky (bývalo by to chtělo možná o chvíli dřív). A zaskládat bordelem zvládl menší i teď ten rohák.
    Zvednutý postele (do menší výšky než je horní postel od palandy) mi přijdou jako zajímavý nápad
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    WERKA: My jsme třeba koupili dočasný pracovní stůl na takové tři čtyři roky. Došla jsem si totiž k tomu, že je pro dítě na koncentraci lepší, když bude mít malou pracovní plochu, na které se mu bude snáz udržovat pořádek, nevejde se mu tam tolik krámů a bude se víc soustředit na tu malou desku před sebou, než na celou širokou plochu s tím, že v případě nějakých fakt velkých školních projektů by se tyto dělaly na dvoumetrovém stole v kuchyni :)) Ale pravda je, že jsme stoly (nakonec chtěl samozřejmě ten stůl i ten mladší) koupili v akci v Globusu za nějakých 1200 jeden, což mi přišlo jako velmi přijatelné, obzvlášť když se o dva stoly vystřídají tři děti :))
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    MADIETTA: Chápu, že je to pokoj "napořád", ale nedalo by se to vymyslet trošku míň kancelářsky? Nějak mi ten koncept úplně nesedí, asi bych se snažila tam hledat i nějaký výškový rozdíly, tady to jsou jedna obrovská plocha psacích stolů, jedna obrovská plocha skříně, jedna obrovská plocha postel. Pocitově bych se snažila, aby tam hlavně nebyla ta obrovská plocha psacích stolů, aspoň teda ne hned teď. Podle mě, když už si to necháváte dělat na zakázku, tak bych šla cestou - navržený finální koncept, který se bude postupně doplňovat, jak děti budou dorůstat. Nemyslím, že prvňák potřebuje tak obrovský stůl, jaký je tam navržený, ale potřebuje místo na hračky, a o potřebách toho menšího vůbec nemluvě. S tím, že do finální podoby byste se dostali třeba za pět let, až budou oba kluci potřebovat jak psací stůl, tak prostor na počítač, ale hraček už bude výrazně ubývat. Víceméně bych teď nechala udělat skříň, postele, a nějakou oříznutou variantu psacího stolu pro prvňáka a event. i ořezaný pracovní stůl pro mladšího, ale nechala bych jim tam plochu na hračky a hraní.
    Jen tak jako nápad - když už stejně musí jedna postel být zvednutá, nešlo by je dát do výšky obě dvě a mít pod nima nejdřív prostor na hraní a pak úložný prostory? Podle mě by se tím z velké části dala eliminovat ta skříň. A odhadem tam na to prostor je...
    A s těma otevřenejma policema se teda naprosto shoduju s werkou.
    WERKA
    WERKA --- ---
    MADIETTA: Budou kluci ve skříni potřebovat prostor vysoký prostor na raminka? To je podle mne tak na šaty a kabáty a toho asi kluci moc mít nebudou. Náš mladej vystačí jen s prostorem, který je o málinko vyšší než pánská košile (a dost dlouho jsme ještě pod ty pověšené věci dávali složené kalhoty, protože tam bylo místo). Řekla bych, že por kluky se užije spíš víc polic a šuplíků.
    A na můj vkus je tam příliš mnoho otevřených polic. Přiznám se, že otevřené police moc nemiluju - víc se tam práší a je víc vidět binec.To co je v policové stěně jako modré obdélníky, to jsou zavírací skříňky nebo jej slepé plochy na rozčlenění?
    Kde počítáte, že budou sportovní potřeby (míče, rakety, in-line brusle...)? V pokojíčku nebo to plánujete dávat do nějakých jiných úložných prostor (komora)? A hračky ? Všechno asi nepůjde do té policové stěny (tu vidím spíš na knížky)...


    VERONIKA22: To mi přijde jako zvláštní teorie. Prvňák by pracovní stůl už mít určitě měl a pořízovat mu něco na rok, dva, to mi přijde drahá legrace. A když už se ten pokojíček předělává, tak mi přijde logické udělat psací stoly pro obě děti, když mezi mimi není nijak velký věkový rozdíl. Navíc ty mladší obvykle chtějí staršího sourozence napodovovat a to, že mladší nemá stůl, by bylo zdrojem konfliktů. Na hry tam podle mého zůstává dost prostoru na podlaze.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    mě ten pokojíček přijde až takový moc studentstký - je moc hezký ale pasoval by mi k dětem tak 10let a víc.
    tim, že jedno dítko bude stále ještě v mateřský školce a druhý bude na prvním stupni základky - tak si spíš furt budou ještě hrát než se nějak učit či většinu času sedět u stolu.
    po mojí dětské zkušenosti bych řekla: že třeba v těch 10letech kdy už člověk s učením u toho stolu opravdu prosedí hodně času už to tam studenty nebude bavit. stůl bude dávno okoukaný a učení u něho nebude tuplem bavit.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    MADIETTA: trochu jsem si myslela, ze by ta skrin tam nebyla, kdyby to slo :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    FUNTL: ne, opravdu nedá. Leda by měli hoši oblečení ve sklepě. :-)
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    MADIETTA: neda se ta skrin, resp. jeji obsah presunout nekam jinam do bytu? pokoji by to odlehcilo, a je otazka, jestli hosi oceni, ze maji vsechna sva tricka na dosah ruky z postele...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam