• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LUBAR: tak jsem napsala paní designérce - použila jsem tvůj námět, :-) akorát jsem se rozhodla nechat stůl spíš pod oknem (od rohu až pod okno) s tím, že druhý se pak může dodělat vedle něj nebo kus dál.

    MEDVED007: vzhledem k umístění okna a dveří není reálné ani praktické, aby stoly byly rozestrkané, ale nemusí být spojené, můžem časem ten druhý udělat o kus dál.
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    GINGERCAT: já od chvíle, co jsem k vánocům dostala "fatboye" jsem do těch válecích pytlů fakt zamilovaná... v tom se skvěle sedí, leží, pracuje na notebooku, čte, válí s miminkem, no prostě super věc :) A navíc to teda u našich dětí je nejoblíbenější část obýváku :))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MADIETTA: ja ze zkusenosti ditete, ktere sdilelo pokoj s bratrem po cele detstvi musim rict, ze me ve vsech navrhovanych konceptech prijde jako problem, ze psaci stoly jsou vzdycky blizko u sebe, nejlepe vedle sebe...my meli psaci stoly kazdy v jednom rohu pokoje, sedeli jsme zady k sobe a bylo to paradni reseni, protoze ac jsme sdileli jeden pokoj, tak ten vlastni kout (roh) byla takova nase oaza soukromi, ten druhy vetsinu casu ani nemel dovoleno se k tomu priblizovat nedej boze tam neco delat...takze i diky tomu mi neprislo vubec jako problem mit spolecny pokoj, protoze u toho stolu jsem soukromi mela.

    cili jak vidim treba ten navrh lubar, tak me by prislo fajn, kdyby jeden psaci stul byl jakoby vedle te postele v rohu a ten druhy by zustal v tom protejsim rohu jak je....jestli to je samozrejme prostorove mozne
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    LUBAR: to je pravda. Zvlášť jestli budou mít oba postel vysoko, tak místo, kam se dá sebou švihnout s knížkou, bude určitě potřeba ;)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LUBAR: spousta dobrých nápadů. Děkuju oběma!
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    MADIETTA: tak nenakreslila jsem to já, ale zhruba to črtnul manžel takto




    Poměry skříněk u psacích stolů a stolů manžel trochu netrefil :) stejně tak tam nejsou žádné zábrany na postelích a police na stěnách a tak :)
    Já bych tam ještě přidala police nad psacími stoy, další úložný prostor event. nad dveřma a plus nějaké police na knížky nad postelema, nad tím prázdným rohem, a, jestli by to rozměrově vyšlo, tak bych tam udělala jako vstup do té postele podél delší stěny "schody" s knihovnou, resp. policema na hračky. Teď by to volné místo mezi postelí a vnější stěnou domu, bylo na hraní, časem bych tam já osobně dětem dala nějaký válecí pytel. Jako dítěti mi v pokojíčku zoufale chybělo pohodlné válecí místo, ať už na čtení, nebo třeba jen tak na válení a trucování :)

    LUBAR
    LUBAR --- ---
    MIST: já se kdysi snažila platformu vymyslet do garsonky - s vysouvacím spaním a musím říct, že se mi to nepodařilo, prostě to nebylo kam vysunout, aby to bylo dostatečně velké, aby ta platforma byla co k čemu. A to bude asi podobný problém i v případě toho dětského pokojíčku - kam by to člověk vysouval, když u psacího stolu potřebuješ dost prostoru na židli...
    MIST
    MIST --- ---
    GINGERCAT: nepsala jsem, ze si ma dat do pokoje presne to, co je na fotce.....platforma se da udelat i pod stul, nizsi, treba jeden schod a pod tim ti vzniknou supliky a ulozny prostor.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MIST:
    MIST: nic proti, ale připadá mi, že toto jsou paradoxně útvary do větších pokojů - dát to do menšího znamená udělat v něm val, přes který nebude pomalu vidět z okna ;)
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    LUBAR: dodatek - fotka 5
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    MADIETTA: ještě jsem narazila na tohle zajímavé řešení... http://bydleni.centrum.cz/interiery/2009/4/30/galerie/detsky-pokoj/item/214715-sunset/ ale neřeší to tu skříň :(
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    MADIETTA: zkusím to :) tipla jsem tu délku té stěny od okna ke dveřím dobře?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LUBAR: myslíš, že bys mi mohla nějak jednoduše nakreslit, jak to myslíš?
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    YENNEFER: toho jsem si tam taky všimla, ale mám pocit, že vzhledem k běžným režimům většiny domácností školáků je skoro utopie, že by se úkoly dělaly za světla :) Já jsem sama pravák, a měla jsem jak stůl dobře umístěný, tak stůl špatně umístěný, a nakonec mi přišlo, že to bylo jedno, že důležitější pro mě bylo, jak moc na tu pracovní plochu pařilo sluníčko.


    MADIETTA: Já jsem tak o tom vašem pokojíčku přemýšlela, a přijde mi, že máte tu pracovní plochu na těch stolech fakt naddimenzovanou... koukala jsem na běžné rozměry kancelářských stolů, a ty mají 120 až 140 cm, což by se vám na tu levou stranu mělo nejspíš vejít i bez toho zatočení, i s nějakým úložným prostorem, ne? Jestli jsem dobře odhadovala, tak byste tam měli mít délku od okna ke dveřím nějakých 330 až 350 cm, ne? Jestli počítám dobře, tak bych tam zkusila dát úzkou vysokou skříňku (30-40 cm), stůl 140 cm, zase úzkou vysokou (30-40), další stůl 140, když k tomu přidám šuplíky pod stolem a police na stolem, tak mi to přijde jako dostatečný objem na uložení všech školních potřeb.
    A na druhou stranu bych dala zvýšené postele s úložným prostorem pod sebou, když vezmu, že naše děti mají hadrů mraky, a vejdou se jim každému do komody o objemu maximálně polovičního, než je objem, který by vznikl pod postelí, tak se mi to zdá jako dostatečný prostor. Uvážila bych ty postele dát do L - s nějakým příjemným "odrušením" pohledu od dveří - jen jako nápady - kreslící tabule a nad ní síť s dekoracema, žebřiny, a tak. Pod oknem a do rohu by ti pak zbylo místo na hraní, které výhledově může být s nějakým válecím vakem pro puboše bezva zašívárna :) . A na uložení sezonních věcí bych využila ten nápad s úložným prostorem nade dveřma, plus event. nad tím hracím prostorem.
    A pokud jde o knížky, tak police nad postelí :) I když tuším, že to bude u vás nedostatečný prostor :))
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    YENNEFER: to je zajímavý, nevím, jestli by to šlo pořešit. Na pravé straně od okna je totiž dvakrát tolik místa jako na levé, tudíž na pravou stranu se vejdou postele, na levou ne...
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    MADIETTA: jestli nejsou kluci leváci, tak to máte stranově špatně, světlo by mělo jít z opačné strany, než kterou ruku používáš na psaní
    MIST
    MIST --- ---
    CONTENIDONETO: v tom si deti vyhrajou hodne, ale takovyhle bedny bych doma nechtela. Mam to skladaci, slozim to, zapnu do pytle a nemusime na to porad koukat.

    MIST
    MIST --- ---
    kruci, nepriklada mi to fotku, grrr.....znova....muzes jeste ulozny prostor resit vyrobou platformy

    CONTENIDONETO
    CONTENIDONETO --- ---
    devoto | zakázková výroba nábytku
    http://devoto.snfn.cz/cs/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam