YENNEFER: toho jsem si tam taky všimla, ale mám pocit, že vzhledem k běžným režimům většiny domácností školáků je skoro utopie, že by se úkoly dělaly za světla :) Já jsem sama pravák, a měla jsem jak stůl dobře umístěný, tak stůl špatně umístěný, a nakonec mi přišlo, že to bylo jedno, že důležitější pro mě bylo, jak moc na tu pracovní plochu pařilo sluníčko.
MADIETTA: Já jsem tak o tom vašem pokojíčku přemýšlela, a přijde mi, že máte tu pracovní plochu na těch stolech fakt naddimenzovanou... koukala jsem na běžné rozměry kancelářských stolů, a ty mají 120 až 140 cm, což by se vám na tu levou stranu mělo nejspíš vejít i bez toho zatočení, i s nějakým úložným prostorem, ne? Jestli jsem dobře odhadovala, tak byste tam měli mít délku od okna ke dveřím nějakých 330 až 350 cm, ne? Jestli počítám dobře, tak bych tam zkusila dát úzkou vysokou skříňku (30-40 cm), stůl 140 cm, zase úzkou vysokou (30-40), další stůl 140, když k tomu přidám šuplíky pod stolem a police na stolem, tak mi to přijde jako dostatečný objem na uložení všech školních potřeb.
A na druhou stranu bych dala zvýšené postele s úložným prostorem pod sebou, když vezmu, že naše děti mají hadrů mraky, a vejdou se jim každému do komody o objemu maximálně polovičního, než je objem, který by vznikl pod postelí, tak se mi to zdá jako dostatečný prostor. Uvážila bych ty postele dát do L - s nějakým příjemným "odrušením" pohledu od dveří - jen jako nápady - kreslící tabule a nad ní síť s dekoracema, žebřiny, a tak. Pod oknem a do rohu by ti pak zbylo místo na hraní, které výhledově může být s nějakým válecím vakem pro puboše bezva zašívárna :) . A na uložení sezonních věcí bych využila ten nápad s úložným prostorem nade dveřma, plus event. nad tím hracím prostorem.
A pokud jde o knížky, tak police nad postelí :) I když tuším, že to bude u vás nedostatečný prostor :))