• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy


    DĚTSKÝ POKOJ - DĚTSKÝ SVĚT

    Jak jste zařídili svému dítěti pokoj? Kde jste se inspirovali? Co jste si sami vyrobili? Jakpak jste ho vyzdobili?
    Vše o dětském pokoji patří sem: fotky, články, rady, typy, plánky apod.


    spřízněné kluby na NYXu:

    rodina: KLUB POKROČILÝCH RODIČŮ + MATEŘSKÝ CIT + TVOŘÍME S DĚTMI A PRO DĚTI
    kutil: DOMÁCÍ VÝROBA ORIGINÁLNÍHO NÁBYTKU + DOMÁCÍ KUTIL + KUTÍME A VYRÁBÍME
    domácnost: DOMÁCNOST, ANEB ... + DOMÁCÍ ROZPOČET + FOTKY BYTEČKŮ A DOMŮ
    design: BYTOVÉ DEKORACE + DOMÁCÍ FLÓRA + INTERIER DESIGN + ŽIVOT NA BALKONĚ + ZAHRADY
    nábytek: BAZAR NÁBYTKU + IKEA + POČÍTAČOVÝ NÁBYTEK + EDITACE KOLEJNÍHO POKOJE


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    WERKA
    WERKA --- ---
    MADIETTA: A jak konečná podoba nakonec dopadla? Když jsi sem dávala původní návrh, tak tu zazněly nějaké náměty na úpravy - použili jste něco z toho?
    A mimochodem - kolik stál samotný návrh (budeš-li chtít prozradit, stačí i jen do pošty)?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LUBAR: jsme ve fázi, že máme dořešenou podobu, všechno zaměřené a vybrané, zaplatili jsme zálohu a nábytek se vyrábí.
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    MONELLE: Mám tři kluky a sice by dům byl na to, aby měl každý výhledově svůj pokojíček, ale zatím se mi to čím dál tím silněji jeví tak, že my si ponecháme naší pracovnu, kterou časem uzpůsobím tak, aby tam děti mohly mít svůj počítačový kout a prostor na klidnou práci, když to bude potřeba (takže tam nejspíš budou tři pracovní stoly) a děti budou mít jednu společnou ložnici a jednu společnou "společenskou místnost"
    Teď jsou děti skoro 7, 3 a půl a 6 měsíců a zatím pořád vyhovuje koncept herna - ložnice. Kdyby nejstarší šel do školy (nejde, má odklad), tak bychom mu nejspíš udělali pracovní místo v naší pracovně, u něj to bude se soustředěním asi vždycky dost problém, tak aby bylo, kde mít fakt klid.


    MADIETTA: jak jste nakonec dopadli s pokojíčkem vy? už máte hotovo?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MONELLE: moji dva kluci spolu budou v jednom pokoji, dokud budeme bydlet v tomhle bytě, jinak to totiž jaksi nejde.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MONELLE: jako já vyrostla v jednom pokoji s dalšimi dvěmi sourozenci a opravdu to nebyl velky pokoj..vše bylo kolem stěn tak akorát a chodit se dalo jen mezi nábytkem..o vlastním stole jsme si mohli nechat zdát..prostě byl jeden
    v tvém připadě bych asi nechala holky spolu v pokoji a ten 4.nechala v rezervě že ho předeláš z pracovny na pokoj časem..bůhvi co bude za pár let (třeba dvojčata :))
    je určitě krásné mít vlastní pokoj,ale za sebe můžu říct,že mě to nepoznamenalo žít se sourozenci.. většinou jsme byli venku,ukoly můžeš udělat i v kuchyni,když ten prostor prostě není
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KOPRETKA: no obvykle taky funguje na NE,ale víš jak,nechci tam s ním být každý večer :) a riskovat zrak
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    ZEMINO: upozornění tam není. a já nevím, já malý řekla že to nesmí zvedat ze stolečku a že s tím nemá hýbat, no a vona je v tomhle docela rozumná, a nebo funguje, když na to budeš hmatat, rozbiješ si to a máš po hračce(viz dudlík, funguje)))
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    NOVAKOVAPETRA: To já právě zařizuju (a to od podlahy... :-D ) - ale pokoj pro dva (3 a 1), doteď taky spali se mnou. Takže - bude to jen pro jednohho, nebo tam má být rezerva pro dva?

    Jestli jeden, šla bych do vyvýšené postele (žebřík, skluzavka... pod ní buď hrací prostor, nebo prostor úložný. Docela levné (100+ euro) mají v mobelixu, předpokládám, že v ČR je taky. Já kupovala český nábytek, masiv, v domestav.cz (koukni, inspiruj se). Je dražší (než mobelix), zato hodně variabilní, to oslovilo mě.

    Jo, rozhodně masiv - i ten mobelixí je dřevěný... dřevotřísky pouští ze sebe sajrajty ještě 10 let (tady u nás se vyrábí :-( je to děs).
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KOPRETKA: jojo to bych brala :o) taky už bych další nepořizovala. když já mám zatím tak nemluvící či i nechápavý dítě, že si ani nedokážu představit - že by pochopilo proč už není dudu.
    no želvu asi pořídim jakmile začne být v tu naši usínací hodinu trochu šero a snad to někam dopracujeme :o)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KOPRETKA: a může to "oslnit" dítě,když by se kouklo dovnitř?od těchh známých ta přehrávačka byla právě zakázaná koukat se dovnitř.. a nemám kam tu želvu položit než hned vedle postele a nevěřim,že malý na to nebude sahat,byt´to nebude mít povolené :)
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    NOVAKOVAPETRA: takže asi tak(sory sem ikeácká a zbytek nakupuji po bazarech)
    něco pro hračky (299)
    nebo (399)
    na prádlo nebo plyšáky (99)

    na tvoření (499)
    pro pastelky (69)
    na knížky (99)

    na kouzelný svět her. (499)

    pak ještě nějaký koberec s autodráhou a je to.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    VERONIKA22: no my měli dudlíka skoro do dvou let. Měli jsme ho pouze na spaní a to asi od roku(kůli práci). celou dobu jsme měli pouze jeden, a když si ho ve dvou letech ukousla(a už to nebylo takový super dudání), tak dle mota které jí učím(každá akce, vyvolá reakci), bylo po dudlíku a bylo potřeba usnout bez něho. Naštěstí, vždy když si vzpomněla na dudlík(asi první dva tři dny a pak až za měsíc), tak si i sama odůvodnila, že ho prokousla a že si ho zničila a není. v drogérce, když viděla dudlík, tak sem jí řekla, že každé miminko, když se narodí dostane dudlík a když ho ztratí nebo prokousne, tak už nemá na další nárok.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    začínám se do té želvy docela zamilovávat a taky nutně potřebuju změnit domácí usínací rituál abych už konečně odbourala dudlíky.
    mohla bych se tak nějak hloupě zeptat co jste za usínací rituály měli před tou želvou? protože mě se dítě ( 15měs ) zatím kromě dudlíků odmítá uklidnit/uspat u čehokoliv :o( ( ani plyšáci či hračky nejsou oblíbení :o(
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    GINGERCAT: je tam automatický vypínání po hodině. mám dobíjecí baterky, jak jsme psala už jeden tak týden a už to bude dýl..))

    VERONIKA22: já mám dítě naprosto k neutahání. vstává kolem osmý, odpo nespí a v létě když je hezky tak jdem spát tak kolem osmé až deváté(dřív stejně neusne) a to už je docela tma.

    ZEMINO: emce budou tři. a jako fakt mám potřebu koupit ještě jeden sobě do ložnice!
    HRABALKA
    HRABALKA --- ---
    YENNEFER:ty fosforeskující planetky máme nakoupené ve větším množví už pár let, měli jsme je i naaranžované na stropě v pokojíčku, ale na mě to působí strašidelně, já bych se toho bála sma, takže moc nevěřím, že ještě přijde jejich čas, ale nežíkej nikdy nikdy, že.. možná až bude někdy probérat planetární soustavu.. spíš věřím želvě :-)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    YENNEFER: a taky bych asi zauvažovala nad fototapetou, což mi přijde o něco lepší než kreslení na zeď, zvlášť tedy v pokoji pro větší dítě :-)
    http://www.asrovi.cz/shop/fototapety/8-dilne/fototapeta-komar-8-019.htm
    http://www.domnabytkuonline.sk/vesmir/c-1687/
    http://shopiq.cz/vesmir-1841350/
    http://www.zoznamtovaru.sk/tapety/9172043/
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    YENNEFER: takhle jsem to právě také myslela pro Hrabalku, že než se malovat se sluníčkem atd tak nakoupit lustr a jiné lampičky v podobě těch nebeských doplňků :o)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    GINGERCAT: to mi připomíná dotaz na majitelky želvy - dost se mi už taky zamlouvá ale jak ty děti vlastně usínají nyní v létě třeba kolem té 19-20hod? kdy je ještě strašně světla. nepláčou děti když nejsou na stropě vidět hvězdičky?
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Želvu by určitě ocenila dcera, která neusne, když je úplná tma - jak dlouho tam vydrží ty baterky?
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    HRABALKA: promiň :) já to nepochopila,že ji jdeš koupit :) věřim tomu,že když na ní narazím v obcodě,tak ji taky vezmu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam