• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ILLUZE: teď mě vlastně napadlo - že ta růžová postel nemá rošt co? a spí se jakoby na tvrdém?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MEDVED007: My jsme třeba synovi malou postel 150 cm koupili, ale mělo to ten důvod, že jsme věděli, že je to dočasné řešení, protože za pár let budeme stejně předělávat pokojík pro dvě děti (mladší až doteď spal s náma v ložnici). Tu postel jsme pořídili v IKEA za tisícovku sakumprásk, to fakt nebyl výdaj, kterého bychom litovali, navíc ji teď přepustíme kamarádům pro jejich chlapečka.

    A jinak naši kluci tráví ve svém pokoji více času až tak v posledním roce, vlastně až od té doby, co se naučili si spolu hrát. Mají tam totiž nejvíc místa na všechny své stavby, koleje a tak podobně.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    VERONIKA22: my jsme na něco podobného narazili ve Studiu zdravého spaní - chtěla jsem ji ozkoušet, když jsem o téhle kombinaci materiálu četla tolik dobrého... přišla mi hodně tvrdá
    nakonec jsme koupili jinde zn. Claudie - obzvlášť teď, na konci těhotenství jsem fakt ráda, že jsme ty obchody tenkrát poctivě prošli a ozkoušeli je


    VERONIKA22: osobně bych ji nekoupila, ale hlavně, že je malá spokojená a cítí se v ní dobře :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ILLUZE: díky za osvětu, fakt jsem to zatím nikde neviděla

    ILLUZE: ta růžová je roztomilá :o)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    VERONIKA22: ale oni tu kombinaci i pro dospělé dělají


    VERONIKA22: záleží i na dětech - naší malé prospělo, když jsme ji odstěhovali - rušili jsme ji ze spaní, konečně se dala odstavit - když mne "cítila", nebyla šance


    VERONIKA22: my jsme měli v plánu koupit rovnou tu velkou, jen jsme se s přítelem nebyli sto dohodnout, kterou z určitých dvou typů vybrat - nakonec, když jsme jednu z nich jeli obhlídnout do IKEA, narazili jsme tam na růžovou Mammut, zeptal se malé, jak by se jí líbila (měří cca 1,60 m) - na stránkách mají, že 1,70 m http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/S19837491/#/S99837492 - a Ela se do ní tak zamilovala, že až do nedávna odmítala spát kdekoliv jinde
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    a když už tu byla řeč i o těch matracích tak mě před pár dny napadlo - do kolika kg můžou tak být vhodné ty kokosové či kokos-molitanové matrace?
    protože si říkám - kdyby byly extra senzační tak se vyrábějí i pro dospělé.
    a pak jsem si taky vzpomněla - že tu kdysi někdo psal - že dítěti sebrali kokosovou a dali normální měkkou a najednou mělo dítě lepší a delší spánek.
    něviděl někdo na internetu nějaký váhový údaj?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MONKA: tak k dotazu se přidávám - protože mám v plánu pak taky prvorozenou strčit na vyvýšenou postel abych dolů mohla zastrčit postýlku s druhorozenou.
    šlo by to tak ve věku 2,5?
    MONKA
    MONKA --- ---
    Chci se zepatat, když jste u těch postelí: Od jakého věku jsou vhodné vyvýšené postele? Syn je zatím v děts. postýlce a nevíme jestli pořizovat prozatím nějakou "válendu" nebo už ho dát rovnou do vyvýšený. Chtěli bysme vyvýšenou postel, ale ne moc vysokou, ale obávám se, aby nespadl. Co si o tom myslíte?
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    Ja si myslim, ze pokud na to je prostor, tak rostouci postele jsou zbytecne...
    My kupujeme rovnou velkou postel 90x200cm
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TERRYNKA: ty bláho fakt? tak to jsem vůbec netušila :o) . moc a moc díky za info.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Veronika: do te rostouci postele je specialni matrace, take rostouci
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MEDVED007: já mám jen trauma z dětství - že když mě ve 4 letech strčili do velké postele tak jsem se v noci budila hrůzou jak je to neútulné a v celé místnosti se sama strašně bála.
    jinak moc děkuju za potvrzení - že malé děti se prostě vyskytují tam kde rodiče a v pokojíčku sami být asi nechtějí :o)


    ZEMINO: já si zase říkám, že na rostoucí postel kašlu - protože kdybych využívala těch postupných možností co postel nabízí tak bych musela kupovat min. 4 různě dlouhé matrace? tak chci koupit jen jednu mezi postel a pak už tu 2m.
    a moc díky za připomenutí, že fakt když si člověk s dítětem hraje v tom obýváku, tak se dá zvládnout i nějaká práce. to je vlastně obrovské plus :o)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VERONIKA22: máme děti starší a stejně si v herně hrajou spíš vyjímečně a furt se táhnou tam kde jsme my....na dětský pokoj bych se vybodla...kategorii malých postelí jsem nikdy nechápala. dítě se stejně dobře vyspí v posteli, která ma 150 cm jako 200 cm, akorát člověk řeší místo jedné postele dvě.....jedině snad kvůli místu....ale to jsem teda malé palandy neviděla...ostatně, ono by to ani dlouho nevydrželo...spící človek má mít nad hlavou cca 20-25 cm místa čili pro dítě to by 150 cm bylo někam do první třídy....docela luxus....
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: postele se dělají i tuším 150cm déllka,ale příjde mi to zbytečné utrácení peněz,neob se dá koupit rostoucí postel,kde prostřední délka je těch 150cm

    jinak k řešení bytu,taky máme 2+1 teda jen s jedním dítětem (druhé zatím neplánujeme) a zatím máme v obýváku hernu,beru to spíš ze své pohodlnosti,já stihnu v obýváku něco udělat-kdbych s ním musela sedět v pokoji,tak neudlěám vůbec nic.. "přestavbu plánujem,až bude více peněz,snad když bude malému tak 4roky,to vyjde ..tak,že zmenšíme ložnici na jeho pokoj a postel si přesunem do obýváku.. dřív to asi astejně nemá cenu a snad to stihnem než skončí školku
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KISSA: přesně to si říkám - v podstatě se ptám na ten věk co máš doma taky. že by u nás zrušení zdravého spaní pro dospělé určitě mohlo počkat ještě nějaký ten rok :o)
    a na dítě/děti v ložnici jsme si už zvykly a dokážeme se tak nějak vyspat všichni.
    KISSA
    KISSA --- ---
    VERONIKA22: my jsme ve 3+1 zavedli detsky pokoj (2 a 4 roky) a dopadlo to tak, ze jsou hracky a deti vsude krome detskeho pokoje... v pokoji jen spi
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    a ještě bych měla dotaz jestli někdo netuší zda palandy existují jen v té dospělácké velikosti nebo se dělají i v dětské velikosti do délky třeba 140-160cm?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Chtěla bych se zeptat zkušenějších: přemýšlím tady nad tím jestli má smysl byt 2+1 ( ložnice a obývák ) kvůli malým dětem ( max. do 4-5let ) předělávat na dětský pokoj a obývák?
    měli jsme v úmyslu, ložnici zrušit ( a spát na rozkl. gauči u televize ) a dětem vytvořit vlastní místnost kde budou mít hračky.... ale když zatím vidím tu prvorozenou jak během dne různě hračky roznáší po bytě a hraje si všude možně. Tak si říkám jestli má smysl připravit se o ložnici už nyní ( prvorozené by byly 2roky ) s úmyslem, že se v úbýváku hračky válet nebudou.
    Říkám si, že by to pak mohlo dopadnou tak, že hernu zatím nikdo neocení a děti a hračky budou všude možně jen né v místnosti k tomu určené.
    Že by tedy možná bylo rozumnější po zrušení postýlek dát oběma dětem větší postele do druhé rohu v ložnici a i nadále nechat jen herní koutek v obýváku?.....aspoň než děti poporostou a budou chtít soukromí ( myslím na konci mateřské školky ? )

    jestli mi nějaká vícenásobná maminka může poradit :o) díííky předem
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    neshani tu nekdo ten malirsky stojan? v ikea dens za 99Kč ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam