• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    _AMBRA_: jsem psala proc tma je ;-) to neni Tv, jen "monitor" k DVD, na ktera ja koukam, kdyz pracuji ( coz je v dobe, kdy syn neni doma ). TV doma nemame, neuznavam to a on sam muze koukat na jednu pohadku v patek po skole a jednu v sobotu dopoledne, obvykle koukame spolu, jinak nic. bohuzel jinam v tom pokoji dat nesla tak, jak je ted usporadan, az si nasetrim na neco mensiho, bude tam mit dalsi prostor na hrani a ja si budu TV davat do skrine, kdyz ji nebudu pouzivat. btw, cele ot zarizeni neni v proudu, takze neskodi.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    GINGERCAT: zed je osetrena nejakym spesl naterem a nejakou vecickou ( houba? maly tvoreckove? ted nevim ), co sezere plisen a je to pritom zdravi neskodne, museli jsme to udelat vsude, protoze ja mam astma a plysen mi spousti zachvaty. v jeho a mem pokoji sem i dycha bez problemu, tak pocitam, ze pdo itm nic neni, navic polystiren dycha, ty mezery mezi jednotlivyma ctvereckama dodavaji prostoru pro pruduchy dost myslim ;-)

    na co se asi pouziva hlina? ;-) mladej miluje krouzek keramiky, s lhinou dela od malicka a sice hrncirsky kruh v pokojiku mit nesmi, ale s hlinou na stole problem fakt nemam.

    SWATKA: je to foecene narychlo kdysi kdyz jsme povesili obrazky, uklizet jsem kvuli otmu nehodlala. kabelaz je samozrejme bezpecne schovana v listach ve zdi ( mladej je elektrikar ), uz jen idky zviratum, co mame ( potkani ). bordel jak v dilne, nu, jak uz jsem psala, nemuzu jakozto pordelar chtti po vlastnim decku kominky jako na ovjne, to proste nejde. kazda krabice je na neco jineho, to dodrzuje, vic fakt neresim, jsem dite prehnane cistotne a uklizeci matky a vim, jak to byl vecny problem mezi nama, prislo mi to na palici, mit porad uklizeno jako v katalogu, kdyz to byl pokoj na hrani.

    GENTIANA: co je obscesivne kompulsivni osoba? podle netu nekdo kdo vedome porad neco dela nebo na neco mysli, tak nevim, jak jsi to myslel/a. opravdu nemyslim, ze by syn mel potrebu si kloktat savem, spis v nem nepestujeme pro me nenormalni a zbytecnou potrebu mit vsechno tip top uklizeny a srovnany.

    jako nebydlime si nobl, stary neopecovavany barak a zmenit na otm nemuzu zhola nic, pac mi nepatri, ale po zdravotni strance je to bydleni vyhovujici ( i pro alergiky a astmatiky ) a pokoj si vice mene zarizoval sam, sam si urcoval co kde chce jak mit a ze nema novy nabytek dle me fakt neni dulezite. dulezite je, ze ma svuj pokoj rad a rad tam pobyva, kdyby ne, zmenil by si to.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TRISSIE: oceňuji teď naše "dětné" přátele, co místo hraček doráží s balíkem plen v podpaží ;-)
    a babičky jsou "usměrňovány" vzájemnou dohodou, co je potřeba koupit - letos na Vánoce třeba kvalitní helmu na kolo...
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    KAWALSKI: ta telka v dětském pokoji má nějaký důvod?
    (osobně mám pocit, že bych neuhlídala, na co děcka po nocích čučej)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    SWATKA: hezký, čistý, útulný! :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAWALSKI: Sorry, ale to je fakt hrozný slum. Plíseň na zdi udělá z dítěte astmatika a prostředí obsesivně kompulsivní osobu, co si po každém jídle bude kloktat savem. V lepším případě.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SWATKA: a vy jako děti jste měly v pokoji vždy perfektní pořádek? :-) Já teda ani náhodou a to jsem měla hraček minimum:-)
    MONKA
    MONKA --- ---
    GINGERCAT: no toho jsem se u nás taky obávala, protože já jsem taky astmatik a v rodině máme další astmatiky tak mě to viděsilo taky a proto radši v tom místě nemá nábytek a poctivě větráme......musím zaťukat, že je to teď bez plísní, ale na jaře tu část zdi chceme omlátit a udělat znova.

    taky bych to ničím nepřikrývala, bude to horší a představa toho, že plíseň bude všude podél té zakrýté zdi mě děsí...........plíseň se bude rozšiřovat dál
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MONKA: no právě. On to není jen estetický, ale spíš zdravotní problém. Když synovi nedávno diagnostikovali astma, tak vlhkost a přítomnost plísní bylo to první, na co se doktor ptal. Následováno zvířectvem a koberci... ;)
    MONKA
    MONKA --- ---
    GINGERCAT: taky jsem si říkala, jestli je to dobrý nápad zadělat tím plesnivou zeď, syn měl v pokoji taky kousek plesnivé zdi a po vystříkání savem to zmizelo, ale nemůžeme tam dát do toho koutu nábytek, musí to větrat.........no a už se to tam neukázalo
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    KAWALSKI: to s tím zakrytím plesnivé zdi nevím, jestli je úplně dobrý nápad - bude to plesnivět o to víc, ne?

    A ještě by mě zajímalo, na co má v pokoji kýble s hlínou? ;)
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    KAWALSKI: hrášková je dobrá, uvidím co my vymyslíme s nástupem do školky nebo školy...

    tady od nás nějaké mobilovky
    (zmizel přebalovák, pořídil se stolek a židle...) kufříky s duplem a kostkama, krabice s autama, jezdítka a tatra okupují i obývák!! .)





    a moje čtecí křesílko ve svém koutku (strom života namalovala švagrová, prý si tam může syn vlepit fotky celé rozvětvené rodiny :)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    my mame bohuzel zrovna pokoj dost zaraseny hrackama, ale zas kdyz to uklidim, je to nekolik polic s knihama ( cteme je nebo cekaji, az si je bude moci precist sam a zatim prohlizi obrazky ), dve krabice s legem ( pouziva denne ), krabice auticek a krabice s drevenyma vlackama ( oboji pouziva uz spis jen jeho synovec, ale jelikoz s nami bydli a v synove pokoji si kazdy den hraje, nechavam to tam, mohou si i hrat spolu ) a pak uz jen par bioniclu ( pouziva skoro denne ) a haldy papiru a potreb na malovani, coz taky pouziva denne. jo a krabice se stolnima hrama, plysaci, kyble s hlinou a na fotkach je neskutecny bordel, jak je synovo zvykem...bohuzel, ja jakozto neskutecny bordelar, mu nemuzu nakazovat, aby mel uklizeno kazdy den, podminkou pro pohadku na noc je uklizena podlaha, coz dodrzuje.

    syn si nakonec vybral hraskove zelenou, ty barevne kosticky, to byla nutnost nejak zakryt proplesnivelou stenu ( dum je okál ), tak se koupily polistyrenove stropni desky s plastickymi ctverci a ctverecky se nabarvily a cele to nalepilo na zed, nejen, ze to rozveselilo jinak nudne steny, ale zaroven skvela tepelna izolace :-) obrazky malovala kamaradka a ta okna jsou silena, ale bohuzel vymena se konat nebude :-( a zavesy si zas vydupal synator, ja bych dala nejake cervene nebo bezove...

    tohle cosi na zdi jsme koupili v lidlu a hrozne si to pochvaluje jako vystavku na vyrobky z lega :-D

    a ta telka, to je spis pro me, pac u toho tam pracuju ;-) on ma odvoleno koukat na jednu pohadku v patek vecer a jednu v sobotu dopoledne, jinak je to vypnute. bohuzel nebylo misto jinde, takze se muselo umistit takhle :-/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TULENI, NACITALKA: to je pak radosti z náhle objevených pokladů, co? :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MONELLE: šlapat na psy a jejich hračky nebo na děti a jejich hračky? :-) To už mi vyjde nastejno :-)
    TULENI: já jsem dala poslední dáreček od Vánoc Tondovi včera, zato jinou hračku jsem zase odnesla, takhle řeším to, aby se nenudil.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    NACITALKA: od těhotenství. Maminky chodí s dětmi do šesti let, od šesti je klub už jen pro děti.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    TULENI: taky mam "prekvapeni" v krabicich :]]
    TULENI
    TULENI --- ---
    TRISSIE: ja to resim tak ze mame tak pulku, mozna vic, hracek uklizenych v krabicich a jedou za cas ty drobnejsi vymenim, nebo kdyz potrebuju zabavit a neco udelat co nemuze se mnou tak vyndam jednu krabici a vetsinou je treba na pul hodky aspon od ni "klid" :))
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    KETHAMINA: od jakeho veku tam s detmi chodi?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    TRISSIE: to je podminka pro vsecny nase pribuzne, protoze jen jedna osoba to nerespektuje, kupuje nepredstavitelne mnoho, s argumentem, ze je to nas problem, ale ze to tak ma byt aby se tesily k teto osobe, a pokazde prosime, bezvysledne, ale moje deti si hrajou poctive se vsim, ze vseho se radujou, a vsechno si pamatujou co dostaly, tak musim vyrazovat velice tajne. Ja kupuju jen knihy.

    Alespon to nuti ke zvazovani priorit, smyslu veci , matematice, trideni, logistice, nazvoslovi, premysleni. Ale i to je samozrejme u kazdeho jinak a spise to souvisi s okolim ditete, nez s nim samotnym. Je treba se diteti venovat a vest k vlastnimu usudku, ne k cizimu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam