• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy


    DĚTSKÝ POKOJ - DĚTSKÝ SVĚT

    Jak jste zařídili svému dítěti pokoj? Kde jste se inspirovali? Co jste si sami vyrobili? Jakpak jste ho vyzdobili?
    Vše o dětském pokoji patří sem: fotky, články, rady, typy, plánky apod.


    spřízněné kluby na NYXu:

    rodina: KLUB POKROČILÝCH RODIČŮ + MATEŘSKÝ CIT + TVOŘÍME S DĚTMI A PRO DĚTI
    kutil: DOMÁCÍ VÝROBA ORIGINÁLNÍHO NÁBYTKU + DOMÁCÍ KUTIL + KUTÍME A VYRÁBÍME
    domácnost: DOMÁCNOST, ANEB ... + DOMÁCÍ ROZPOČET + FOTKY BYTEČKŮ A DOMŮ
    design: BYTOVÉ DEKORACE + DOMÁCÍ FLÓRA + INTERIER DESIGN + ŽIVOT NA BALKONĚ + ZAHRADY
    nábytek: BAZAR NÁBYTKU + IKEA + POČÍTAČOVÝ NÁBYTEK + EDITACE KOLEJNÍHO POKOJE


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: nepočítaje v to moji smečku.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    když se to tu řeší - nemáte někdo doporučení na venkovní prolézačku s pískovištěm? Takovou nějakou tu sestavu s houpačkou, skluzavkou a tak, na které se vyblbne už i dvouleťák.
    Na místním hřišti nejsme úplně vítaní (stavělo se svépomocí a kdo se neúčastnil nebo neplatil, tak teď tam nemá co dělat - ale informace o tom, že je sbírka, se šířily jen mezi tehdejšími matkami a to jsme my ještě děti neměli), navíc v dubnu se narodí dvojčata a bude pro mě výrazně jednodušší vypustit staršáka jen na zahradu.
    Příval "hracích kamarádů" na prolézačku je zajištěn, jen v naší ulici je asi 12 dalších dětí do 6 let.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    u nás se osvědčila kupodivu jenom ta venkovní trampolína, tam skáčou děcka ( 8 a skoro 4 ) cleoročně, i teď v zimě. a lego, bez toho ten starší nepřežije ani den, de fakto si bud stavi z lega, hraje s hero factory, kresli nebom odeluje z hliny, nic jineho ho moc nezaujme. i kdyz ted vede čteni, uz zacina tak rychle, ze si na konci vety pamatuje, co zhruba bylo na zacatku :-D

    add svetla, take jsem to pred mesicem resila, ma pokoj docela clenity, co se sten tyce a potrebovala jsem, aby videl do skrini naproti dverim, aby bylo svetlo v centru pokoje i nad posteli v zastrcenem rohu a u stolu kvuli malovani a ukolum. nakonec ma primo nad dverma pokoje led listu na sviceni do skrine, kdyz si bere obleceni, na strop do prostred pokoje se dala usporna zařivka s prikonem 20W, je to silene silne, ale dosviti to tak akorat na podlahu pokoje, kde si nejcasteji hraje, coz bylo cilem. a na stole ma lampu s takovou tou, co je jako slunecni svetlo, ale spis to tam lezi ladem, ukoly nemiva a maluje si u nas v pokoji na posteli.
    take jsme na zem dali nizkou matraci, kdysi se to prodavalo v ikea jakozto nizka sedacka, co se pohodlne sklopila na spaci luzko, muze si na otm sedet/lezet a stavit z lega, nebo oprit o zed a cist si. v dnesni dobe nejvyuzivanejsi cast pokoje :-)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Přesně. Proto nekupuju žádné domečky - improvizujeme je (ze škatulí, z dek...) - a pak se zlikvidují a příště "zase táhnou".
    Jediné, co dokupujem je lego - a to se taky musí vždy zase odložit - pokud by se nechalo rozložené (vláčky, dráha), pes by potom neštěk.

    A ve dvou letech je nejlepší prolejzačka máma... :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SANTAL: mám stejnou zkušenost....to co je jinde hrozný hit se doma rychle okouká...na zahradě máme velikou trampolínu, holky zajímá tak na jaře 14 dní po tom co jí složíme a pak tam stojí a padá na ní prach. jdou si zaskákat maximálně, když přijdou kamarádi, kteří nadšení jsou a to nadšení na ně přenesou. a když jsme byli tuhle v jedné velké herně, tak holky první co, že letěly na trampolíny, které tam byly....holt naše zahradní je už zase pár měsíců složená....takže taky bych se přimlouvala za to, aby se do nějakých pevných prvků nějak moc neinvestovalo
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MENTOSHEK: Moje zkušenost je taková, že když to pořídíš dočasně (ať doma - improvizace ala opičí dráha, nebo někde v centru pro děti) - baví je to. Jak to maj dlouhodobě, okouká se to a jen to tak stojí...

    Co se nám ještě oplatilo, bylo asi za 35 euro klouzačka něcoi jako tohle: http://www.veselyobchudek.cz/veselyobchudek/eshop/67-1-ZAHRADNI-NABYTEK-A-HRACKY/0/5/808-Skluzavka-vodni-MINI-Pu - dá se to rozložit a použít do opičí dráhy (žebřík mezi postel a křeslo, dítě leze "přes propast" :-)

    Podle velikosti bytu (u nás je dětský pokoj standard cca 20m2) lze koupit i větší, jako http://www.veselyobchudek.cz/veselyobchudek/eshop/67-1-ZAHRADNI-NABYTEK-A-HRACKY/0/5/922-Klouzacka-s-vezi-a-prolezackou.

    Stejně to vydrží pár měsíců a zapadne prachem, těch 1000Kč ještě jde, ale jinak... spíše zaplatit dítěti 2-3 hodiny v nějakém centru... kde maj jiný a větší a lepší, samozřejmě :-) Navíc rychle rostou, pro 5r už tohle není...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    u nás teda vede v herně houpačka....a protože holky mají momentálně něco jak je na linkovaném webu pod jménem závěsné křesílko, tak na tom dělají psí kusy....nesedí tam, ale nejčastěji leží resp. visí hlavou dolů, poslední dobou přišly na nejlepší zábavu lozit nahoru na tu dřevěnou tyč a houpat se v sedě tam, na tyči často i visí, nejen za ruce, ale i za nohy....no prostě tělocvičný prvek jak bič :-)
    MENTOSHEK
    MENTOSHEK --- ---
    SANTAL: opičí dráhu taky praktikujem a kinekt je super, hráváme, malý jen přihlíží nebo spolu něco hodíme, často se i zapotím .) My se stěhujeme, bude mít svůj pokoj a ráda bych mu tam vytvořila aktivní zonu, lana, houpačka, žebřiny snad i nějaká klouzačka tak hledám co kde je, a upřímně řečeno nic moc nenacházím, spíš v nějakých eshopech pro školky, a pak specialky se sportovním.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MENTOSHEK: Na pohybové aktivity používáme "opičí dráhu" - která vzniká z kdečeho po ruce (postel, křeslo, gauč, obrácené houpací kouhouty, vědro... - úkolem je projít z bodu A do bodu B bez toho, aby se dotkl země.
    Dnes si už kluci (5 a 2) sestavují dráhu i sami - a jen nás zavolají abychom se koukli...

    Dále na pohyb doma využíváme Kinect - i když jen ten starší (je to asi od 3 let, jde o výšku, aby kamera uměla správně zachytávat pohyby)... vyblbnem se u toho skvěle, a 5r syn mě v lecčems porazí (protože tady mi nepomůže ani síla, ani velikost - jde jen o mrštnost, takže třeba v plážovém volejbalu nemám šanci :-) )
    MENTOSHEK
    MENTOSHEK --- ---
    http://e-gabi.eu/index.php?route=product/category&path=60 dnes jsem objevila zajímavou věc, třeba to padne do oka i jinému, popřípadě máte tipy na podobné či lepší pohybové aktivity do pokoje pro kluka ( zatím 2 roky )
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    UFOLOG:
    no ty kokso... myslete si o me co chcete, ale prijde mi to jako dalsi tahani penez.. zarivka za 600
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    SANTAL:
    klasicka nebo halogenova zarovka.. usporky a zarivkove trubice mi neprijdou dobre, dle meho se svetlo mihota
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SANTAL: realisticky ? taky jsem se pojímala nad tím, jak dětem dobře osvětlit pokoj, pracovní stůl a tak...výsledek ? většinou si nerozsvítí dokud jim to nerozsvítím já osobně, u psacího stolu tráví naprosté minimum času, vlastně jen dcera si tam píše úkoly....když něco malujou, tak to nejčastěji provádí na ministolku v obýváku nebo někde na zemi s nohama za krkem, kde světlo samozřejmě žádné není.....čili bych se s tím zase tak moc nemořila :-)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Prosím vás - jakékoli dobré rady na osvětlení dětského pokoje - a obzvláště pak pracovního místa?
    Upřímně - na ceně mi nijak nesejde - POKUD je to investice do zdraví, ne do "dízájnu/značky".
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    QUAACA: au
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Konferencni stolek a domek pro panenky v jednom. Silim:)
    [ SRETSIS @ I}|{N}|{T}|{E}|{R}|{I}|{E}|{R}|~|{D}|{E}|{S}|{I}|{G}|{N ]
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    QUAACA: tohle je něco neuvěřitelného, zírala jsem na to jak puk. Hráblo by mi v tom během pár hodin, chudák dítě.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    něco z "pekla v interiérech" - prý dětský pokoj na zakázku - hodně šílený :))
    viz. [ ELESDY @ peklo v interiérech ]


    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KETHAMINA: 3,5 x 4,5
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MADIETTA: mě se to moc líbí, jaký je rozměr pokoje, pls?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam