• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TRISSIE: tak já jsem sem fotky našeho reálného pokoje dávala poměrně nedávno a tím, že si tam v poslední době erik stále častěji zalézá odpoledne, tak z něj snad v blízké době uděláme víc pokoj a ne jen přespávárnu.

    ale snad ještě není zakázané se nahlas zamyslet o širších souvislostech výzdoby pokoje, designu pro děti a tak. a sretsis se tímhle zabývá dlouhodobě, má blog, chodí na designové akce, zná jména návrhářů apod., tak snad jí mohu říct svůj názor, protože ona se tím zabývá. nikomu jinému jsem tady nikdy nic nehanila
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    holky, já chápu, že se vám to třeba nelíbí, ale tohle není klub o bytovém designu, někdo se sem přijde pochlubit s tím, že vyzdobil pokojíček způsobem, jaký se mu líbí, a dostane pojeb...

    já bych si spoustu věcí, co tudy proběhne, domů rozhodně nepořídila, ale nebudu nikomu hanět to, co už doma má - je to jeho dům a daleko radši se budu koukat na cizí reálné dětské pokojíčky, než jen na výtvory designerů bez zapojení do reálných prostor.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Jen dodam, ze se nad tim, jake esteticke podnety synovi davam, snazim premyslet. Stravila jsem celou skolni dochazku na vytvarce, sice to nedotahla nikam zvlast daleko, ale vkus myslim mam. Hodne spolu cteme a snazim se vybirat knizky, ktere maji i nejakou grafickou uroven a pri vyberu literatury se zameruju i na ilustrace. Zvlast kdyz jsme uz nechali za sebou fazi obrazkovych knizek a i z tech jsem se snazila vybirat ty, ktere se mi libily.

    To same v obleceni, kde zas musim zohlednivat funkcnost, ale uz ted erik strasne rad nosi kosile. do skolky nosi, jak jinak, teplaky a triko, ale vybiram alespon to, co na sobe nema nejake silene animovane pandulaky apod. (Taky mu ve skolce kluci rikali, ze nema husty tricka, protoze ano, s masinkou tomasem, miluje vlaky, ma jen jedno, zbytek jsou kostkovana, pruhovan trika).

    A je fakt zajimave se divat, na co dite reaguje a vzdy je to i o nejakem kompromisu a lecky knihy/doplnky/obleceni/hracky se zajimavym vizualem proste nefunguji. Ty to resis zase o x levelu vic nez ja, ja na design design nemam a nemela penize. Nicmene teda tenhle konkretni mracek mi prijde krok stranou
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    SRETSIS: nooo... jako mně se mráček líbí, ale klidně může spadat zároveň do kategorie odfláklá šablona... a musim říct, že kdyby někdo napsal "hele, co jsem namalovala holčičce do pokoje" tak si pomyslim: no, zrovna se to trochu nepovedlo, ale je krásný, že to tam ta maminka namalovala sama :) ale jako jo, já taky fandim ilustrátorům. Berte to prosím s úsměvem.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SRETSIS: já netrvdila, že ostatní nálepky jsou superkrásný, jasně, že existují verze mrak s nechutnou duhou apod., ale zkrátka mi ani tohle nepřijde estetické. ale však víme, že to je otázka vkusu. proti spolupráci s designéry a ilustrátory samozřejmě nic nemám. komentovala jsem tento konkrétní mrak, který se mi nelíbí a ani nechci vědět, kolik to stálo
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    SINSEMILLA: No, když to dělal designér nebo ilustrátor, tak je to právě aspoň hezký. Rozhodně lepší, než když se jen stáhne nějaká odfláklá šablona, což je v rámci nabídky dekorativních samolepek běžná praxe. Myslím, že spolupráce s výtvarníky je správná cesta, jak do pokojíčku vrátit estetiku. I u nás se to tak v 60. letech dělalo, teď se to naštěstí pomalu začíná vracet.

    Co se týče samotnýho lepení, to je pravda, to mě dost naštvalo. Ale možná mi to jen nešlo, asi jsem čekala, že to půjde snadno a byla málo opatrná. Nevím.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SRETSIS: Omlouvam se, ale prijde mi hrozny. Presne ta vec, co sama o sobe nestoji vizualne za nic (plus teda to, ze se to ani neda poradne nalepit), ale kdyz to delal designer nebo ilustrator, tak se na to hned lidi chyti
    SNELA
    SNELA --- ---
    SRETSIS: děkuju :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    SRETSIS: odkud je prosím ten polštářek ? :)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Novinka v Domčině pokojíčku - mráček od španělského ilustrátora. Šlo mi to hrozně špatně nalepit, takže jsem přetrhla nápis, který k tomu byl. Ale Domi to naštěstí nevadí.)







    Takhle to vypadá celé.)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Recyklovaná DIY kuchyňka a židličko-stolička, které pro svou dceru vyrobila jedna slovenská designérka:


    Můj dům, můj squat: Recyklovaná kuchyňka od maminky designérky
    http://www.mujdummujsquat.cz/2015/01/recyklovana-kuchynka-od-maminky.html
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Zas neco z vlastni zahradky aneb boj s holymi zdmi..

    HAWKS
    HAWKS --- ---
    ZARZAROSA:
    taky mam ten dojem...ono teda za tech 17 tisicovek co stoji origos to ma jeste z dalsich stran jine didakticke pomucky, ale me zaujalo nejvic toto, ze to uci dite zachazeni s mechanismy dennich veci..
    asi navstivim galanterii
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HAWKS: tak to v našem dm teda není... ale není to zlý, docela dobrý. Já bych to vylepšila jakože by to byl třeba kapsář, až pomine období, že už to dítě umí, tak aby to mohlo sloužit k něčemu dalšímu... A pak se to dá dát třeba do skříně na dveře... asi to začnu vyrábět :D
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    ZARZAROSA:
    Takhle to vypada
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    1KA: :D níž se to už řešilo no... ale jde o inspiraci, žejo...
    1KA
    1KA --- ---
    BEBERA: ta cena?????? Za co, proboha
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam