• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy


    DĚTSKÝ POKOJ - DĚTSKÝ SVĚT

    Jak jste zařídili svému dítěti pokoj? Kde jste se inspirovali? Co jste si sami vyrobili? Jakpak jste ho vyzdobili?
    Vše o dětském pokoji patří sem: fotky, články, rady, typy, plánky apod.


    spřízněné kluby na NYXu:

    rodina: KLUB POKROČILÝCH RODIČŮ + MATEŘSKÝ CIT + TVOŘÍME S DĚTMI A PRO DĚTI
    kutil: DOMÁCÍ VÝROBA ORIGINÁLNÍHO NÁBYTKU + DOMÁCÍ KUTIL + KUTÍME A VYRÁBÍME
    domácnost: DOMÁCNOST, ANEB ... + DOMÁCÍ ROZPOČET + FOTKY BYTEČKŮ A DOMŮ
    design: BYTOVÉ DEKORACE + DOMÁCÍ FLÓRA + INTERIER DESIGN + ŽIVOT NA BALKONĚ + ZAHRADY
    nábytek: BAZAR NÁBYTKU + IKEA + POČÍTAČOVÝ NÁBYTEK + EDITACE KOLEJNÍHO POKOJE


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MADE: To jsem chtěla napsat, ze ten stůl pro prvnaka není tak zásadní. děti mají společný dětský pokoj, ale je nejmenší a nejdál v byte, byl tam stůl, ale ten sloužil jako knihovna (má policiviu nástavbu). S prvnakem jsem dělala úkoly v kuchyni, abych mohla případně odskočit k vaření večeře. My nemáme pracovnu, ale dva stoly v obýváku, nemáme televizi a děti okupovaly můj počítač, kreslily si něm a ne u sebe, ale u mě. Dosáhlo to bodu, ze to bylo neúnosné, takže jsme přesunuli jejich stůl taky do obýváku (což je prakticky pracovna (rovněž delam z domova a muž taky dost) a dost se to zkepsilo (modelina, kreslení a starý notas maji proste na svém stole) a můj stůl je konečně můj a mohu si na něm nechat rozloženou práci. A projekty do školy stejně vyžadují víc místa, takže to se stále děla v kuchyni u jidelniho stolu (jsme čtyři a máme stůl pro osm)
    MADE
    MADE --- ---
    ANNNA: Hm, tak v tom pripade me napada, zda je v prvni tride nutne mit stale pracovni misto - ukoly si stejne nebude delat skolacka sama, ale slo by to treba u jidelniho stolu... takze mit jen nejakou policku na skolni veci treba v te pracovne, treba by to stacilo a na vetsi zmeny by se mohlo pockat s presunem nejmladsiho ditete... napad a okoukano z okoli:)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MADE: Starší holky byly s náma v ložnici do 15 měsíců a dvou let. Docela to tak vyhovovalo, takže bych to viděla podobně.

    Stěhování pracovny do ložnice připadá v úvahu až po odstranění postýlky. Úplné vyklizení pracovny dětem si po pravdě teď neumím představit. Máme spoustu knížek a máme to tak rádi... A na knihovny už v ložnici prostor není...

    Ach jo, je to nějaký zasekaný :-)
    MADE
    MADE --- ---
    ANNNA: Taky nas ted ceka vybudovani prostoru pro prvnaka. Mame sice dum, ale co se tyce pokoju-loznic, jsou taky tri (jeden vetsi a dva totozne male). V jednom mensim jsme ted my s miminkem (8m) a deti (5 a 3 roky) jsou v tom velkem. Treti pokoj je ted pracovna (ale nedosahne nam tam wifi), takze spis slouzi jako hostovsky pokoj.

    Rozhodli jsme se, ze i pres caste a pocetne prespavaci navstevy hostovsky pokoj zrusime a udelame z nej skolacky pokoj pro dceru (pod postel ji mozna dame jednu vyjizdeci matraci a pokud se vejde, tak i rozkladaci kreslo). Krome veci do skoly ji tam asi dame i nejake knizky a jeji hracky, ktere by ji treba mohla nejmladsi dcera v nastavajicim skodicim obdobi nejak znicit...

    Nejvetsi pokoj bude ryze detsky (mame tam palandu), vsechny ostatni hracky + ve vyhledu tam prihodime i nejmladsi dceru v detske postylce.

    Pracovni stul (taky pracuju z domova) mam ve velkem obyvaku, ale jako hratelna varianta mi prijde pracovni stul v loznici.

    Napadame k tomu - jak dlouho chcete mit nejmladsi dite u sebe v loznici? A neni lepsi (pokud se vejdou) dat jiz ted dohromady loznici s pracovnou, tim dat vetsi prostor detem a zaroven uchranit pracovni veci, ktere by jim mohly prijit pod ruku?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Tak schválně, jestli to tu má potenciál ožít:

    Potřebovala bych se vypsat s dilematu, a budu ráda za případné nápady a komentáře.
    Pomalu promýšlíme změny uspořádání bytu, až nám nejstarší doroste do školáka. Máme v zásadě 3+1, plus průchozí halu/obývák/jídelnu. Současné využití pokojů je ložnice (2 dospělí + mimino), dětský pokoj (2 holky) a pracovna (pracuju z domova a asi se dá počítat s tím,že dlouhodobě budu). Nejstarší půjde za rok a půl do školy, v té době bude mít sourozence 5 a 2 roky staré. Zvažujeme zatím pracovnu držet, a všechny tři děti mít na spaní a hraní zatím v pokojíčku - s přestavbou a jednou palandou by se vešli. Zároveň školačka už bude potřebovat prostor na práci. Zvažujeme udělat v dospělácké pracovně dětský pracovní kout, kde by si mohla psát úkoly, mít svůj koutek s pomůckami, aktovkou... zatímco já budu třeba vyřizovat maily.

    Myšlenka oddělení prostoru na práci a na hru u dětí se mi líbí (mně osobně to funguje), ale neznám nikoho, kdo by to tak měl... tak nevím, jestli to není to blbost?

    Výhledově, až půjdou děti do puberty, počítáme s přestěhováním pracovny do ložnice (až tam nebude dětská postýlka, půjde to líp), a rozstěhování dětí podle toho, kdo se bude jak s kým nesnášet :-).
    KERB
    KERB --- ---
    tak to už nevyrábí, ale dělají teď tohle, omlouvám se za monolog, třeba to někoho taky zajímá

    MOSSLANDA Police na obrázky - 55 cm - IKEA
    http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/40291766/#/40291766
    KERB
    KERB --- ---
    nevíte, kde by se dala sehnat police tohoto typu?

    SKAKLARA
    SKAKLARA --- ---
    Ahoj, nemá někdo na prodej palandu dlouhou 190cm? Nebo tip kde ji levně pořídit? Díky moc :) Ideál Praha ale v případě dobré ceny můžu dojet dál... :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EDERA: GIO: FILOMENA: KEYA: Až se kluci vrátí s foťákem, vyfotím, protože teď už vypadám, že snad kecám :)
    KEYA
    KEYA --- ---
    My máme taky ikea - bílé lamino a nezdá se mi to tak hrozné (police Besta a psací stůl Alex-desku jsme k tomu pořídili kuchyňskou a krásně drží..) Mnohem víc otlučenou a vypadající zničeně máme postel ze smrkového masivu, vyráběnou v truhlářství (taky v bílé barvě...) nějak je to na tom víc vidět... (a to ji máme teprve rok) tak nevím :)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    BEBERA: také máme tři roky v dětských pokojích a žádná známka únavy a to je dětem dnes necelých sedm a 4,5...
    GIO
    GIO --- ---
    jamam ten expedit urcite dele nez rok v detskem pokoji, v loznici jeste dele, nic tomu neni a to je to dost namahane... divne.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BEBERA: Máme dva roky Ikea Expedit bílý 2x4 na výšku a na tom ještě 2x2. V tom zasouvací boxy na panenky a deskové hry, dvířka, šuplíky... Pořád je to jak nové. Ale je pravda, že jsme to holkám zařizovali, když jim bylo šest a nešplhají po tom.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Mám jeden postřeh pro rodiče, kteří se teprve chystají vybavit malým dětem pokojíček. NENÍ vhodné používat Ikea dřevotřísko-nábytek, zejména bílý. Bohužel jsme se poučili až na vlastní chybě. Chtěla jsem pro děti nízké otevřené regály a ulakomila jsem se nakoupit nábytek z masivu, když za rok odjíždíme na několik let pryč. Ikea expedit (Kalax?) nám přišel ideální - na větší hračky otevřené poličky, pěkně oddělené pro každou hračku/skupinu hraček zvlášť, na duplo, vláčky a kuličkovou dráhu zasouvací boxy, vysoké tak akorát, regály 2x4 naležato přiměřené výšky, když na to děti lezou, neublíží si. Navíc jsem původně myslela, že to je laminovaná dřevotříska, což není. Po pár měsících používání je nábytek celý odrbaný, všude jsou škrábance a díry a vzhledem k tomu, že povrch je bílý, vyloženě to bije do očí :(
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Francouzská grafička Sandrine Guigou odešla z práce a založila značku pro děti Lilipinso - dekorace a doplňky do pokojíčků, na kterých spolupracuje s ilustrátory z celého světa. Jsou fakt šikovní.





    http://www.mujdummujsquat.cz/2015/09/lilipinso-art-for-kids.html
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    LENNI: diky... nakonec jsem sehnala za pomerne dobre penize lehce zvysenou postel pro starsi, pod tim je domecek/ulozny prostor, mladsi pujde do nizke postele po ni a casem se koupi normalni vyvysena a pod ni se da kolmo ta nizka.. no je to boj, ale snad se to nakonec vejde a budou vsichni spokojeni :) (odkaz ukladam, dik!)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Tohle mě teď dostalo... na oslavu jako krámek se zrmrzkou, jinak do pokojíčku jako polička na knížky, divadlo a tak.)
    LENNI
    LENNI --- ---
    HABRENKA: My jsme loni pořizovali tady http://www.postele-palandy.cz/posuvne-palandy.html a musím říct, že jsme spokojeni. Nakonec jsem neobjednávala tu nízkou, protože mi to připadalo moc nízký, ale máme tuhle http://www.postele-palandy.cz/palandy-denisa.php , žebřík k tomu máme rovný, aby to moc nepřekáželo. A až děti nebudou chtít palandu, tak jim to rozložíme na 2 postele.
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Dostali jsme jako dárek dva plakáty do pokojíčku, tak je tu zkoušíme nadekorovat. Třetí fotka je teda z balkónu, trošku se tam připletla.)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ANNNA: vicemene takhle, ale s tim, ze spodni postel neni spojena s horni, ale to by mohlo jit domluvit, diky moc! hlavne maji moznost mensiho rozmeru, coz v mem pripade vypada dost spasne :), vcera jsem si nakreslila detsky pokoj, nadsena, jak to jde a ... krive zdi a chybi mi doslo par centimetru, aby se vesla postel, kam chci... doted byl favorit toto http://www.hpnabytek.cz/palandy/bukovy-masiv/102b-lucas-horni-spani-buk, diky za zkusenost a tip, prubnu :)!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam