• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIDLOHP&PoHB (6) - spoilery
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    QUANTI: jasne, ze jeho smrt mala zmysel, ale hlavne pre HARRYHO;)
    serpent ho kusol preto, aby stihol povedat jednu z buducich najznamejsich frazi potterworldu: "Look...at...me"
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    BTW, nezrezivela moje anglina jeste natolik, ze mam "overtake" za predbehnout? Tj. chapu do tak, ze Charlie W. Slughorna predbehl, nikoliv premohl? Bojim se ze ve fan-prekladu to bude naopak :( Navzdory kontextu.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    Dalsi recenze. Clovek by skoro chtel rict, ze bez spoileru. Ale protoze nadhazuje otazky, ktere byly ty nejdiskutovanejsi pred vydanim knihy, tak kazdemu dojde, ze je to tak a ne onak a je to spoiler na entou (Albusuv charakter, snape zaporak?, akorat jsem uplne nepochopil, c mysli tema Death Eaterama, ?Malfoyaci? ti mu rozhodne nevzdoruji, Lucius je zbabelej, Draco vydesenej - jeste ze ho Snapik zachranil, akorat snad Cissy, ale to je matka bojujici o syna).
    Ale coz, preci jen uz je pondeli.
    http://www.lidovky.cz/posledni-potter-nic-pro-deti-dg5-/ln_kultura.asp?c=A070723_111912_ln_kultura_bat
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    ELLIE: Ze zaverecne kapitoly se mi libi nejvic Ronova hlaska : a hlavne se s nim moc nesblizuj Ruzo, dedecek Weasley by neprenesl pres srdce, kdyby sis vzala cistokrevnyho :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    SATAI: nejak mi to prislo uplne mimo Rowlingove styl, ale je fakt, ze tohle mohla opsat treba i z Matrixu:)
    SATAI
    SATAI --- ---
    AETHER: nejspis neumyslna, ale tezko rict
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LEDOFREDO: mne to prislo symbolicky, no, takovy spojeni s detstvim, se skolou, pro dej byla taky zbytecna, tak co ;) spis me mrzi dobby...
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    QUANTI: ron se o pigwidgeona taky nestaral, to nemohla hedwig zustat v tichosti v burrow ? me to prislo uplne zbytecny
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LEDOFREDO: mno, imho proto, ze by se o ni stejne nemohl na uteku starat, takova ekologicka likvidace ;))
    KORINKA: dyt to smysl melo, a volaky serpent ho kousnul proto, aby mel cas predat vzpominku :)
    ELLIE: nad tim jsem se rozbrecela, jak chudacek s tyrkysovejma vlasama zustal sam :( aspon ze ma babicku. To tam ta blba Tonksova musela lizt? :]

jinak me celkem nastvalo, ze tam nebylo nic o Jamesovych rodicich... a taky, jak se vlastne James a Lily dali dohromady... ale musim rict, ze o Snapovi jsem si to presne myslela - vcetne toho, ze jsem tusila, ze Brumbal vedel, ze umira, a pozadal ho, aby ho pri vhodny prilezitosti zabil :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    btw. taky vam Kings Cross prisel byt jako jakasi reminiscence na Neverwhere?

KISSA
    KISSA --- ---
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    ELLIE: zabudas na snupin a snarry a snack...

...fanfic je osemetna zalezitost. ale je hodne vela snape-hermiony tiez.

p.s. sirota - od toho bola stara matka tonksova, ne?
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    KORINKA: No, priklad nepriklad, proste to bylo kruty :( Harry se stejne o sirotu nejdriv nestaral, musel dodelat skolu.

A ve fanficu by byly manzelske dvojice zhruba takto: Harry - Draco, Hermiona - Ginny... ;)
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    ELLIE: chcela dokazat ze harry mal pravdu, ked poslal lupina spat k tehotnej manzelke, a ze tak boli spolu aspon rok, kym neumreli. oni boli proste priklad podla mna. a tiez asi potebovala sirotu, o ktoru sa harry bude starat, aby mal nejake zadostucinenie, ze ked jeho vychovavali blbi dursleyovi on to moze napravit pri niekom, alebo co...

ten fanfic- nj, az na to, ze vo vacsine fanficu je snape nazive;)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Bueee, chudinka Snape!!! Ja to vedela presne tohlecto... A ani na stranku jsem o nem nezapochybovala ;((((
    A samozrejme chudinka Lupin s Tonks :(((( Proc oba?? Proc vubec? Chtela killnout vsecky Marauders?
    Ja tu zenskou nesnasim...

A posledni kapitola byla pocta vsemu fanficu, co kdy JKR cetla, nejspis, nebo co :D
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    Alice Horackova na idnesu (MD) k 7. dilu
    http://show.idnes.cz/z-harryho-pottera-se-ve-finale-stal-psanec-fid-/literatura.asp?c=A070722_205951_literatura_kot
    "Die hard" fanousci nebudou asi prilis souhlasit, ale je to taky nazor. Mainstreamovy, od cloveka, ktery HP cte castecne protoze musi (novinar) a jen castecne, ze ho zaujme. Nebyt to ale spolecensky fenomen, tak po nem asi nesahne. Tj. jak to vidi oni, z druhe strany.
    Tim nechci rict, ze bych s ni v nekterych jejich vyvodech nesouhlasil. Ale jsem presvedcen ze JRK ma spoustu tech nevyrcenych veci v poznamkach, nebo je bude nechavat bez komentare na libovuli fanousku, protoze nekdy je lepsi neco jen naznacit, nez rict na plnou hubu.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    Skoro bych se taky tesil na Viktorovo "Vot" [What] v prekladu, uz jsem skoro zapomnel jak byl prelozenej ve ctyrce.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    JANOS: Ja bych tipoval, ze James jde do druhaku (tj. 12). Jiny nazor?
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    LEDOFREDO:Souhlas!
    KORINKA: Proto je celkem for, jak se v tech nepovedenych prekladech spoileru na MF (v bilem ramecku), od ktere to pry pak prevzaly i sobotny tupe LN, pise, ze umrel Percy a RON! Rozdil mezi SF a pohadkou uvadel uz kdysi Sapkowski v studii "V Sedych horach zlato neni" (vyslo v Ikarii, tak 2-3 stranky) a byt HP fantasy, tak aspon jeden z hlavni trojice zarve. Protoze to je pohadka pro maly deti, tak se sice mrtvol objevi spousta, ale nejak to za srdicko netaha - nejplactivejsi pro mali haranti bude asi Hedwig, ale jinak hrozna soap opera, pardon diky posledni kapitole cervena knihovna.
    JANOS
    JANOS --- ---
    Victoire je zrejme dcera Fleur a Billa, a kedze je Teddymu 19, ju by som tipoval asi fakt na 18 ci 17, a teda v 7 alebo 6 rocniku.

Pottrovi spratci maju 9,11, a james ma neznamo kolko rokov, ale viac ako 11.
    Weasleyovi maju 11 a menej ako 11.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam