• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIDLOHP&PoHB (6) - spoilery
    KISSA
    KISSA --- ---
    BIDLO: a nebo proste Harry nepocita s tim, ze bude do konce zivota nekym porazen... :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    BIDLO: nema, protoze harry ji nebude pouzivat, vrati ji do dumblydorova hrobu
    LOG_LADY
    LOG_LADY --- ---
    tak se taky hlásim, před chvilkou dočteno, podle mně nejlepší kniha série, no teď nemám slov...
    když už házíte ty recenze, tak ještě jedna je tady : http://kultura.ihned.cz/c4-10136710-21665860-005000_d-temny-temny-temny-potter-sedmy a pozor na spoilery, i kdyz ve spoilovacim klubu to mozna vadit nebude...
    VANEK
    VANEK --- ---
    Teprve v tištěné MfD jsem si všiml, že měi dvě verze recenze - se spoilery a bez, a velkými oranžovočernými varováními "bacha, tohle nečíst".

Ale super je Právo, kde v textu tvářícím se jako recenze (včetně bibliografického obdélníčku) taky opsali ten hoax. Na netu to pořád nemají, možná zítra na http://pravo.novinky.cz/minule/kultura.php
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    QUANTI: ;)))) tak to keby povedal, to by bol gol;)
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    Se mi zda, ze tam JRK ma chybu v logice, kdyz Harry uplne na konci rika Dumbledorovi:
    "Pokud zemru prirozenou smrti, tak Bezova* hulka ztrati svou moc."
    *ker nikoliv barva :)
    Nejde o to jestli zemre/bude zabit, ale o to jestli bude ci nebude v zivote porazen. Stacilo by aspon jednou a i bez zabiti. Dumbledore nezabil Grindelvalda, kdyz ho porazil, a ani Draco nezabil Dumbledora a presto ta hulka zmenila svoji prizen.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KORINKA: hasta la vista, baby :D
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    LEDOFREDO: Ocividne spatny preklad, spatneho spoileru z tech fotokopii. Udajne pry stejny text (od MF), tj. vcetne tech chyb, prevzaly i sobotni LN :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    ted sem si precet ten clanek na idnes ze 17. a dost sem se pobavil, by me zajimalo odkud cerpali ty informace -)
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    inac si tak citam hp 6 a Slughorn tam ma krasnu vetu na prvej hodine potions ked spikuju o Amortentii(ten brutal silny love potion):

"When you have seen as much of life as I have, you will not underestimate the power of obsessive love..."

jaka nahodicka, ze sa to tam vyskytlo,co?;)
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    QUANTI: jasne, ze jeho smrt mala zmysel, ale hlavne pre HARRYHO;)
    serpent ho kusol preto, aby stihol povedat jednu z buducich najznamejsich frazi potterworldu: "Look...at...me"
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    BTW, nezrezivela moje anglina jeste natolik, ze mam "overtake" za predbehnout? Tj. chapu do tak, ze Charlie W. Slughorna predbehl, nikoliv premohl? Bojim se ze ve fan-prekladu to bude naopak :( Navzdory kontextu.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    Dalsi recenze. Clovek by skoro chtel rict, ze bez spoileru. Ale protoze nadhazuje otazky, ktere byly ty nejdiskutovanejsi pred vydanim knihy, tak kazdemu dojde, ze je to tak a ne onak a je to spoiler na entou (Albusuv charakter, snape zaporak?, akorat jsem uplne nepochopil, c mysli tema Death Eaterama, ?Malfoyaci? ti mu rozhodne nevzdoruji, Lucius je zbabelej, Draco vydesenej - jeste ze ho Snapik zachranil, akorat snad Cissy, ale to je matka bojujici o syna).
    Ale coz, preci jen uz je pondeli.
    http://www.lidovky.cz/posledni-potter-nic-pro-deti-dg5-/ln_kultura.asp?c=A070723_111912_ln_kultura_bat
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    ELLIE: Ze zaverecne kapitoly se mi libi nejvic Ronova hlaska : a hlavne se s nim moc nesblizuj Ruzo, dedecek Weasley by neprenesl pres srdce, kdyby sis vzala cistokrevnyho :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    SATAI: nejak mi to prislo uplne mimo Rowlingove styl, ale je fakt, ze tohle mohla opsat treba i z Matrixu:)
    SATAI
    SATAI --- ---
    AETHER: nejspis neumyslna, ale tezko rict
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LEDOFREDO: mne to prislo symbolicky, no, takovy spojeni s detstvim, se skolou, pro dej byla taky zbytecna, tak co ;) spis me mrzi dobby...
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    QUANTI: ron se o pigwidgeona taky nestaral, to nemohla hedwig zustat v tichosti v burrow ? me to prislo uplne zbytecny
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LEDOFREDO: mno, imho proto, ze by se o ni stejne nemohl na uteku starat, takova ekologicka likvidace ;))
    KORINKA: dyt to smysl melo, a volaky serpent ho kousnul proto, aby mel cas predat vzpominku :)
    ELLIE: nad tim jsem se rozbrecela, jak chudacek s tyrkysovejma vlasama zustal sam :( aspon ze ma babicku. To tam ta blba Tonksova musela lizt? :]

jinak me celkem nastvalo, ze tam nebylo nic o Jamesovych rodicich... a taky, jak se vlastne James a Lily dali dohromady... ale musim rict, ze o Snapovi jsem si to presne myslela - vcetne toho, ze jsem tusila, ze Brumbal vedel, ze umira, a pozadal ho, aby ho pri vhodny prilezitosti zabil :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam