• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIDLOHP&PoHB (6) - spoilery
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    a cim se pak vlastne zivil, zejo.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    me by zajimalo jeslti se harry vratil do skoly a dodelaval si NEWTy
    BIE
    BIE --- ---
    KORINKA: jj, přesně tak mi to přišlo. Ale rozhodně nemůžu říct, že by mi to nějak vadilo.... Jen jsem si říkala, že jmenovat se Albus Severus Potter bych teda fakt nechtěla :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KORINKA: nicmene prepsat to beztak musela, kdyz posledni slovo neni scar >;]
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: ja bych teda taky nesnasela spratka, kterej jako by z oka vypadl mymu tridnimu nepriteli, matka nematka :)

WENOUSH: mej ohled na nas, co si chcem pobrecet nad svatbama a detickama ;)

ANNIKA: s tim pozdnim vekem je to taky zajimavy; a navic jsem teda myslela, ze se dozvime neco o Jamesovych rodicich, minimalne jak umreli, kdyz k nim Harry nemoh (a nerikejte, ze je zabil Voldy, mne jde o ty okolnosti :])

a zas az tolik synchronizovane a tak moc brzo to nebylo, btw, jen bych cekala, kdyz uz, ze Ron s Hermionou budou mit dite driv nez Harry s Ginny, kdyz G. je prece jen nejmladsi ;)
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    ja by som na adresu toho zaveru povedala, ze vidno,ze ho rowlingova pisala davno, lebo sa stylom hodi tak k prvym kniham, kde to jej pisanie bolo predsalen take viac pre deti, take sirupoidnejsie. a potom sa jej to mozno uz nechcelo velmo prepisovat, bo si myslela ze je to najlepsie tak ako to je. ved ona to jedneho dna objasni.
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    zrovna jsem dočet a musím říct že závěr po devatenácti letech je celkem sentimentální žvást, nicméně jinak je kniha výborná...
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    LORD_SHAPER: Nemusel, Brumbál mu to vyvoslil:o)
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    ANNIKA: Snape nečetl knihu. Z jeho úhlu pohledu byl arogantní - jako jeho otec.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    LORD_SHAPER: Harry sice pubertálně vysíral, ale arogantní nebyl. Každopádně by mi to přišlo logičtější.

A vůbec, Rowling myslím říkala, že se dozvíme něco důležitého o Lily a že někdo začne kouzlit v pozdním věku - a dozvěděli jsme se leda to, že Lily byla fajn a Snape ji měl rád (překvapení) a pokud jsem to někde nepřehlídla, tak nikdo kouzlit nezačal. Taky nevíme, co Dursleyovi, proč se Dudley najednou trochu vzchopil... a tak dál. Prostor pro fantazii je sice fajn, ale kdyby trochu omezila stránky věnované schovávní po lesích a jiné dlouhé pasáže, mohla trochu víc propracovat ten konec a nemuseli jsme nad tím hloubat:o) A taky je zajímavé, jak rychle se dětičky rozmnožily a že to provedly prakticky synchronizovaně:o)

Ale jinak, až na jisté výhrady, byly Deathly Hollows super.
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    HARALD: Kterej byl navíc stejně arogantní jako jeho otec!
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ANNIKA: V te scene mi Harry poprve po dlouhe dobe byl skutecne sympatickej... ne proto, ze tam byla moznost, ze chcipne, ale opravdu sympatickej ;) Mela jsem pocit, ze si velmi rychle musel srovnat hodnoty. V tu chvili konecne po letech vylezl z te sve strasne puberty...
    HARALD
    HARALD --- ---
    ANNIKA: myslíš, že měl podporovat toho spratka, kterého splodit ten hajzl, co ho celé roky ponižoval? :-))
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Nezdá se vám, že i po sedmičce zůstala spousta věcí nezodpovězená? A něco bylo vysvětlené divně - třeba že Snape Harryho celé roky týral, a přitom miloval Lily. Neměl by ho spíš podporovat kvůli její památce, James neJames?
    A kde vzali Potterovi tolik peněz a tak dál...

Jsem zvědavá, jestli to Rowling vysvětlí v tom slibovaném pokračování, když tam chce rozvádět další osudy a vysvětlovat vedlejší postavy...

A nejhorší z celé knížky byla ta scéna, jak jde Harry do lesa na porážku...brrr, ještě mi běhá mráz po zádech.
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    ELLIE: to nebol slash, to bol trapny het ;)
    MASAKRATOR
    MASAKRATOR --- ---
    BIDLO: uprimne nebyt "spoileru" (nehorazne dementni slovo), tak nektere knihy/filmy ani nedoctu/nedokoukam. Ta obvykla komedie ohledne vyzrazeni cehokoli z deje me pokazde desne vytaci.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    KOUDY: Prvni clovek, kterej spoiler CHCE slyset *rofl*
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    voldemort taky umre? :(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BIDLO: koukam :o)

jo, ja bych tam cmelaky nemichala, jak mi jich muze bejt lito, kdyz jsem je neznala predtim ;o) ale toho, co se stalo Ariane, mi teda lito bylo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam