• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIDLOHP&PoHB (6) - spoilery
    AETHER
    AETHER --- ---
    ANNIKA: coz ovsem z pohledu toho, ze VOldy predtim v lese Harryho skoro zabil taky nedava smysl, tim ho premohl, ne? Nebo hraje rolik ze se Harry nebranil?
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ALISTAIR: Ano, ale bez těch drobných oprav by to už nedávalo smysl vůbec.

Přikláním se k názoru, že Rowling je dobrá spisovatelka, ale občas něco nedomyslí nebo se do toho zamotá. A při té obří délce příběhu se není čemu divit.Kdo nikdy ve své práci neudělal chybu asi souhlasit nebude, ale zbytek by mohl...
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    ANNIKA: OK, netvrdím, že tvoje teorie nedává smysl, ale je to až příliš mnoho překvapení drobných oprav v teorii v závěrečném duelu.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ALISTAIR: No, vlastníka hůlky údajně musíš porazit, aby přešla k tobě - a Harry Malfoe porazil. Ne sice s touhle hůlkou, ale asi jí to někdo prásknul:o) A nejspíš se Elder wand odmítá postavit proti svému pánovi. To je jediný způsob, jakým mi to dává smysl, ale netrvdrím, že jediný možný:o)
    PETTRUSE
    PETTRUSE --- ---
    alistair: ja sem to pochopila jakoze silnejsi kouzlo prekona to druhy, kdyz se stretnou, a protoze harrymu vsichni ctenari a cely bradavice drzeli palce, tak je to imho jasny ,))
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    Možná jsem nečetl příliš pozorně, ale přiznám se že mi trochu unikla ta logika "dědění" u Elder Wand.

Jestliže ji měl Dumbledore a sloužila mu, protože ji vyhrál v duelu, dává to logiku. Na poslední chvíli (v podstatě až při závěrečném rozhovoru/duelu Harry x Voldy) ale Rowlingová zavede dodatečné pravidlo, že pokud hůlka nebyla vyhrána, zvolí si někoho sama - což v tomhle případě byl Malfoy (ok, ale jak na to Harry přišel?), čímž pádem, pokud sebral Malfoyovi jeho vlastní hůlku (nikoliv Elder Wand) získal tím také přízeň Elder Wand? Mě to tedy nedává logiku. A hlavně proč Voldymu ta hůlka backfiruje? To je zas nějaké nové pravidlo, aby Harry přežil? Vždyť i nezkrocená hůlka přeci funguje normálně, ne? Sice to není "outstanding", ale pořád to jde, to znamená, že by si Voldemort Harryho dal k svačině. Jenže paní spisovatelka si vymyslí, aby zachránila situaci nějaký backfiring... chápete to někdo?
    ANOEL
    ANOEL --- ---
    a epilog mohl byt treba silne eroticky... to by, myslim taky bylo vsem jasne, a melo by to stavu :)
    ANOEL
    ANOEL --- ---
    podle meho nazoru by se v tom celem pribehu naslo hodne nesrovnalosti... osobne nevim, jak jsou nektere veci prelozeny, aby pak odpovidaly dalsim dilum, kdyz autori nemaji vedet nic, co se stane pak, protoze to je prisne tajne. napriklad zda R.A.B: bude fakt R.A.B. nebo jestli je to jmeno nekoho, kdo uz tam byl, ale byl prelozen a ma tedy jine inicialy; pak je tu problem s anglictinou, ktera nesklonuje pridavna jmena a nema problem s neutralnim zajmenem it, takze se clovek nemusi dozvedet nic, zatimco cestina si vyzaduje specifikovat rod. a casto mi prijde, ze Rowlingova udela nejaky zvrat, ktery se "nejak" vysvetli, ale kdyz se nad tim clovek zamysli, tak mu to nejde do hlavy... a pripada mu, ze tak by se dalo vysvetlit leccos, ne-li cokoli.
    BIE
    BIE --- ---
    KORINKA: jo to ja taky například u tý ronovi krve.... ale vydat takový článek to je doela troufalost. A ten smích byl bohuzel spíš ironic ;)
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    BIE: nahodou, ja som sa hodne nasmiala, ked som to citala;)
    BIE
    BIE --- ---
    BIDLO: uuaaaaa názor na tohoto autora článku snad ani nebudu vyjadřovat
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    Jeho, vidim, ze to mozem zacat citat odznova, ked som toto prehliadla :)
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    LEON_CHAMEAU: ale gde, to je len ta ronova hlaska z poslednej kapitoly;)
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    KORINKA: Si sa dala na inú kolej? :)
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    nejelpsi je ta prostredni :DDDDDDDDDDD
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    ...
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    tak zas par LJ ikoniek

LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    SAJMONDEE: Právě čtu V. díl a už tady jsou hinty. Teta Petunie na téma Dementoři:

"Slyšela jsem toho... příšerného mladíka... jak o nich vyprávěl ... kdysi dávno."

Harry si tehdy myslí, že mluví o jeho rodičích.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    Jo z netu so to ocividne ztratilo (neni se co divit) a ta noticka od senpaie, ze to sem hazel, je taky starsiho data a malokdo ji tenkrat stihl. Kdyby tu snad byl nekdo takovej, kdo cte komunisticky platek, doufam ze ted konecne vystrizlivi. Pozor pouze pro silne zaludky. A zaryti fanousci at se radeji predem posadi a odlozi ostre predmety.

Aneb debil recenzentem: [ WITTGENSTEIN @ Wittgensteinovy lyrické denunciace z nakladatelského podsvětí ]
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    myslím že mám svou nejoblíbenější kapitolu z HP7 a tím bude určitě "Princův příběh". To jak se to rozuzlilo, třebaže v tom je láska, mě dostalo a Snape mě potěšil, zvláštně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam