• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WENCAOtužování
    SIVER
    SIVER --- ---
    NOZIMED: ne ne , je to v pohodě. poslouchej tělo mrkni třeba na wimhofa... lezou i doledové vody, já chodil i v minus deseti do puli tela, vse je to o nastaveni hlavy hlavne
    NOZIMED
    NOZIMED --- ---
    ahoj. som tu novy a mam (dufam, ze nie hlupu) otazku:
    ako je to so studenou sprchou po sporte? priklad: rano dobehnem do prace (10km) a cca po 10 minutach si davam sprchu, nehrozi, ze ak si budem davat studenu sprchu riskujem tym nachladnutie?
    dik za odpovede a nazory
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    SIVER
    SIVER --- ---
    Teď frčí wimhof, aplikuje někdo? :-)Za mně super, vidím hodně benefitů
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    PODFUCK: asi neva, spíš vadí ale jen z hlediska duševního (překonání té nechuti) pokud bys začal studenou a na to pak teplou. Já se sprchuji denně už od března studenou a nemůžu si to vynachválit. Výjmkou jsou situace kdy ze sebe potřebuješ dostat něco agresivního (hliníkový prach,skelná vata....) jelikož pod studenou vodou se kožní pory stáhnou a nedojde ke smytí všeho čurbesu. Pak si dej bacha na vymývání šamponu z vlasů studenou/ledovou vodou protože to trvá strašně dlouho ale hlavně to ničí vlasy. Já to dělám tak že začnu studenou a po opláchnutí a nanesení šamponu dám vodu na vlažnou ale strčím pod ní pouze škécu aby nedocházelo tolik ke kontaktu se zbytkem těla. Jinak výsledky to má ohromné ! Ať už lepší regenerace svalů, lepší činnost srdce,duševní pohoda, větší imunita vůči chladu, posílení imunitního systému (za tu dobu jsem nebyl ani jednou nemocnej)
    Jinak já jsem k tomu přišel na základě tohoto videa, dobré shrnutí pro začátečníky.
    SebeRevolta TV - Epizoda 3 - Ledová Disciplína
    https://www.youtube.com/watch?v=n-1RY-1Yzl8

    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    WENCA: A je v pohode, kdyz se rano a vecer normalne osprchuju a pak dam max studenou a dojedu se tou? Zacal jsem na minute postupne budu pridavat?
    WENCA
    WENCA --- ---
    PODFUCK: studená sprcha. postupně začni dávat míň a míň teplý vody a je to.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Ahoj, mate nejake tipy pro nekoho kdo zacina s otuzovanim? Chodim pravidelne 1x tydne do sauny a rad bych pridal nejaky otuzovani doma tak abych byl jednou schopnej "plavat mezi ledy".
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    På tynn is 4 / On thin ice 4 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=EF1V8HFfpTE
    WENCA
    WENCA --- ---
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    WENCA: My jsme byli na Vánoce po půlnoční mši ve Vltavě... už je to taková tradice.
    WENCA
    WENCA --- ---
    RESOLUT: jj, tohle uz taky zvladam. a prave si rikam, ze uz by to chtelo postoupit na dalsi level, tzn. koupacka v rece. :)
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    WENCA: studenou, až ledovou sprchu skro každý den.. zvykl jsem si na to, nejdřív jsem při tom dost řval, ale teď se na to těším.. :)
    WENCA
    WENCA --- ---
    RESOLUT: a ted zvladas co?
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    WENCA: Já ne, tohle by jsem ještě nezvládl :))
    WENCA
    WENCA --- ---
    RESOLUT: byl tam nekdo z vas?
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Otužilci přivítali nový rok plaváním – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/221150-otuzilci-privitali-novy-rok-plavanim.html
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    WENCA: Jo... 24.prosince po půlnoční mši se předpokládám tradičně půjde...
    WENCA
    WENCA --- ---
    je tu nekdo ochotny se vykoupat napr. ve vltave? :)
    FACELESS
    FACELESS --- ---
    ENKIE: http://pracovni.juristic.cz/169497/clanek/prac4

    Tyto otázky upravuje vládní nařízení č. 178/2001 Sb.,kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví zaměstnanců při práci. Poslední paragraf vládního nařízení ukládá povinnost uvést do souladu s jeho zněním veškerá pracoviště, i ta, která byla zřízena přede dnem jeho nabytí účinnosti, nejpozději do 1. ledna 2003. Přípustné hodnoty mikroklimatických podmínek (kam patří i teplota na pracovišti) jsou stanoveny v závislosti na tepelné produkci organismu, která je dána charakterem a intenzitou vykonávané práce.

    Pro první skupinu prací (sezení s mírnou aktivitou, uvolněné stání - kancelářské práce, práce v dozornách, šití, montáž malých lehkých dílců, jeřábníci) je teplota pro chladné období roku stanovena na 18 až 24 °C a pro teplé období roku na 20 až 28 °C.

    Pro druhou skupinu prací (činnost vstoje nebo při chůzi spojená s přenášením lehkých břemen nebo překonáváním malých odporů - laboratorní práce, vaření, strojní opracovávání a montáž malých lehkých dílců, práce nástrojářů a mechaniků, prodavači, práce vsedě s pohybem obou paží-např. obsluha lisů, výstupní kontrola, montáž TV baněk) je teplota pro chladné období roku stanovena na 13 až 21 °C a pro teplé období roku na 16 až 27 °C.

    Pro třetí skupinu prací (činnost spojená s přenášením středně těžkých břemen - mechanici, prodavači při silné frekvenci zákazníků, strojní opracování a montáž středně těžkých dílců, práce na ručním rotačním lisu, řidiči autobusů, trolejbusů a ostatních drážních vozidel, řidiči traktorů, lakýrníci, svařování, soustružení, strojové vrtání, obsluha koksové baterie, dělník v ocelárně, valcíř hutních materiálů) je teplota pro chladné období roku stanovena na 9 až 18 °C a pro teplé období roku na 14 až 26 °C.

    Chladné období roku se shoduje s otopným obdobím roku jak je stanoví vyhláška Ministerstva průmyslu a obchodu č. 152/2001 Sb. Podle této vyhlášky začíná otopné období 1.září a končí 31. května následujícího roku. Otopným obdobím se rozumí doba, po kterou musí být zařízení pro dodávku tepla v pohotovém technickém stavu, přičemž vlastní vytápění začíná, jestliže průměrná denní teplota venkovního vzduchu v příslušné lokalitě poklesne pod +13°C ve dvou po sobě následujících dnech a podle vývoje počasí nelze očekávat zvýšení této teploty nad +13°C pro následující den. Průměrná denní teplota venkovního vzduchu je čtvrtina součtu venkovních teplot naměřených v 7.00, 14.00 a ve 21.00 h ve stínu, přičemž teplota ve 21.00 h se počítá dvakrát. Pokud dochází v okrajových obdobích otopného období k diskomfortu ve vnitřním prostředí, je třeba volit v rozumné míře i vhodný oděv.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    18 stupnu pro pracoviste ? to by zensky do prace moc nechodily -) to bych spis rek tech 21-23 jak pises pro nemocnici
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam