MRMNK: to je recept na aloo-gobi, dhal je preci jenom neco jinyho ;-)
NOISEGATE: dhal delam pokazdy jinej, podle toho, jakou zeleninu mam doma ;-)
zacinam osmazenim 2-3 cibulek na oleji
pak namelu koriandr a jeeru (rimskej kmin) a osmazim....koreni smazim az na smazici se cibuli, obcas se mi stalo, ze koriandr se dlouhym smazenim vyvoni a obcas umi pekne zhorknout...a koriandru a kminu se neboj, dej ho tam fakt hodne
nastrouham do toho zazvor a osmazim
kdyz mas cerstvy dobry sladky chilli papricky, tak nakrajej na kousicky a taky osmaz, mas-li suseny nebo drceny chilli, tak ho pridej az v zaveru, jinak to moc zhorkne (osobne doporucuju habanera...ta jejich bananova vune je v tom dokonala)
a furu na kousky nakrajenyho cesneku
pak pridam nakrajenou zeleninu - co mam doma ;-)
...dobra kombinace napr. 2-3 mrkve, 2 brambory, 2-3 rajcata
...vyborna je i kombinace - cuketa, rajcata, porek
...nebo - kvetak, rajcata, paprika
atd.
ted to trochu, ale fakt jenom trochu posolim, aby to pustilo stavu, dhal se vetsinou soli az tesne pred dovarenim ;-)
ted muzes jit 2 cestama, bud si uvarit cocku s kurkumou zvlast a pridat to do smesi, az nakonec, nebo to varit dohromady se zeleninou, to delam ja, protoze cervena cocka je uvarena v cukuletu...
pak pridam omytou cocku (cervenou loupanou, nebo cervenou neloupanou, nebo normalni cocku, nebo zlutou, nebo....) a zaleju vodou...
pridam 1 vrchovatou kavovou lzicku kurkumy
necham rozvarit do mekka
nakonec pridam bud dobrou garam-masalu, nebo cerny pepr, chilli, na spicku noze roztlucenyho hrebicku, muzes i malicko skorice,...
a zvhledem k tomu, ze bez cesneku nefunguju, tak este vetsinou prolisuju tesne pred dovarenim dalsi cesnek
a uplne pred vypnutim do toho vmicham furu nasekanyho cerstvyho koriandru, cerstvym koriandrem i ozdobim
kdyz chces bejt hodne hoch, tak muze sjeste nahoru, do kazdy misky dat orisek masla, nebo lzici ghi a bozskou krmi mas pripravenu k servirovani ;-)
a podavam s plackama a "indickym salatem" (cibule nakrajena nakousicky pokapana citronem, nebo limetkou)
placky - polohruba mouka, voda, udelat hladky, tuzsi testo a smazim je na suchy panvi