• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    JUANITA: hele všechny bistra, kde jsme byli, jsem znal a jedl v nich, tohle mělo přidanou hodnotu průvodkyně, která ti vysvětlí zásady stolování, bonton, přípravu těch jídel, co se k čemu jí a co a kdy... takže v tomhle ohledu to objevnější než na vlastní pěst rozhodně bylo. navíc v kšeftech ti zpravidla nikdo neřekne, co je co a na co to je / jak se to upravuje...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    HAAALA: bylo o moc objevnejsi, nez na vlastni pest? ja byl v sape asi 6x a docela me bavi kupovat si nahodny veci, co jich musim pulku nakonec vyhodit, ale uzivam si mystiku. ale zase takovy veci jako kuchyne nebo asistovany vareni si tezko prohlidnu. :[
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BARA_ONLY_ONE: nesouhlasim s nazorem, ze jidla, ktery jsou extremne palivy uz nemaji zadnou dalsi chut. chut maji a dovedou ji mit velmi dobrou, ale zalezi na tom, kdo a jak to dela. Nejakou osobni (americkou) zkusenost s tim mam, ze jsme jedli palivy jidlo. Ale je fakt, ze todle uz nevypada moc jako nejaka polivka, kde by se kuchar snazil o chut, ale o tu palivost no.
    Jsem rad, ze nejaky hospody u nas todle delaji, nejaky extremni vykon/zazitek ---> nastenka v hospode. Todle jidelni soutezeni me vcelku bavi :-)
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: imho restaurace, která ti naservíruje papričky zalité horkou vodou/vývarem nějak nezvládnu považovat za dobrou. to totiž s jídlem nemá nic moc společného, byť souhlasíš s rizikem. ale je to jen názor a ten je jak díra do pr.ele - každý má nějaký :)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    WIL_M: My jsme byli na hell menu v YAM YAM před necelým rokem. Polévka byla fakt jen rozsekané chilli papričky. To, že chuťově nebyla nijak zajímavá je dost pochopitelné - extrémně pálivá jídla opravdu většinou už žádnou chuť nemají. Snesu hodně, ale tohle jsem nezvládla. Strašná bolest projížděla celým mým tělem a začala jsem mít o sebe i docela strach (léčím se s vysokým krevním tlakem). Pískání v uších, zatmění před očima, celkově strašný fyzický i psychický stav. Chtěla jsem si k tomu dát rýži, ale bylo mi řečeno, že s rýží už to potom ale není na jejich nástěnku a v případě zdolání polévky bych ji neměla zdarma (o což mi samozřejmě nešlo, bylo to o překonání sebe sama).
    Přítel to zvládl, ale také nevypadal úplně fit :-)
    Zde foto http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/155258_1754114175816_1327794605_1908243_920432_n.jpg
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    TIGRE: nefotil jsem, neb to bylo nedoporučeno... a nejsem z těch, co si fotí talíře s jídlem, do kterých se chystají pustit.

Jako první chod bylo pho á la Hue (na výběr s tofu a šneky / hovězí / hovězí s vepřovým kolenem), pak se šlo na bún cha (Thuy říkala, že tohle je s přehledem nejlepší a že tam mají i nejlepší omáčku... což souhlasí, ostatně mi jenom došlo, proč tam instinktivně chodím pokaždý, když jedu do Sapy) do toho podniku, u kterýho je z vnější strany chlapík a opejká maso nad žhavým uhlím s větrákem v ruce. Pak jsme šli na závitky z rýžovýho těsta s houbama a masem (byli jsme připuštěni i do kuchyně a viděli, jak vznikají) a smaženou viet. sekačkou, jako tečka byla viet. káva se slazeným kondenzovaným mlíkem a krátká exkurze do jednoho většího obchodu s potravinama.

Chystá se asistovaná vařba pho... a příští týden prý už snad konečně blog Viet Food Friends...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    HAAALA: dodej víc fotek a textu o SAPA, prosím! :)
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    TIGRE: výlet se věru vyvedl, jenom výklad o zelenině a koření by býval mohl být obsáhlejší... slečna Thuy se snažila a tři hodiny se zdály nakonec skoro málo.

Sasazu je luxus, byl jsem tam koncem srpna na večeři a byla to chuťová symfonie... jedno jídlo lepší než druhý. Fusion to je... interiér eklektickej až až... bohužel tam celý večer neskutečně nahlas řvala hudba (obsluha tvrdila, že to je "koncept" a že to nejde / nesmí ztlumit).
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    EXTREME: thx.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    LOPIN: pozeram na letak a maju otvorene do 21:00
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    v binh minh asi budou mit otevreno kolem 19:00? ted se tam chystam. dik
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Apropos Scuk výlet do tržnice SAPA s Viet Food Friends - ty fotky vypadají dobře, chuť bych teda měl na všechno...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150408195899238.374444.233245674237&type=3
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    já vždycky vnímal sasazu je jako takovou fusion, že se klasickým asijským restauracím prsotě trochu vymyká... i když osobně těžko můžu soudit, znám pouze z rautu, na klasickém jídle jsem tam nikdy nebyl.
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    MRMNK: ja tam mel zatim hovezi medailonky, kachnu na tamarindu, ryzove nudle s kuretem (trochu slabsi), krevety a susi (genialni), celkove docela zazitek, ale neni to na prilis caste a pravidelne navstevy, protoze to leze lehce do penez :)

JUANITA: jak rika Nietzsche, fakta neexistuji, jen interpretace ;) ja bych rekl, ze je to klasika, ale pravda je, ze ji znaji spise cizinci. kuchyne je takovy multikulti mix od Vietnamu, pres Kambodzu a dalsi sousedici staty az po Cinu.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    já měl v Sasazu akorát nějaký krevetky a ty byly luxusní
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    KAZUO_KIRIYAMA: ..anebo tak obvij's, ze je implikovana? :]
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    o tom slysim prvne, dej nakou referenci ... kazdopadne podle toho co vidim na netu to vypada trochu silene.. :)
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    proc vlastne na nastence neni holesovicke Sasazu, nejaky cileny bojkot? :)
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    jestli změnili, tak jedině dobře. zkusím to tam teda ještě jednou :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    WIL_M: Kamarádka tam ochutnávala jejich "pekelně pálivou" polévku a byla dost nespokojená - přišlo jí to jako spousta rozsekaných papriček zalitých vývarem, sice poměrně pálivé, ale krom toho nijak zajímavé. Od té doby změnili jídelní lístek, třeba je nové "hell menu" nápaditější...
    Ale jinak je to docela milý podnik. A dělají výtečný jasmínový čaj. ;)
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    HLEN: dik, asi to bude ono ale hodil by sa cesky nazov.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam