• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    CALCULON: ne, co to je a kde to je?
    ROTTINGGIRL
    ROTTINGGIRL --- ---
    HITOMI: nedávno jsem tam byla na poledním bufetu. Za 120 i s pitím - byla jsem kapku skeptická, ale nakonec docela fajn. 3 jídla vege (dobrý sabdží, panýr a brambory) a 3 masový (myslim jenom kuře), výběr čatný, salát, raita, chapati atd included. 3 nebo 4 dezerty... Jako za ty prachy super. A ještě na odchodu dostaneš kartičku se slevou 50% na jídlo z lístku a 15% na večerní bufet (ten bude asi výživnější, neb stojí dvakrát tolik)...no a otázka je, zda se s timhle vyplatí kupovat slevu :) ...ale jo, asi jo
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    CALCULON: banana lassi?
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    TIGRE, MALKE: Jasně, prostě z ekonomického hlediska to nepřepálili, protože vyprodali a vyprodali by to možná i za víc. Na druhou stranu je taky pravda, že za litr by se člověk mohl naučit víc než uvařit vývar. Btw. tohle znáte? Já to viděl a ochutnal dnes poprvé...

    MALKE
    MALKE --- ---
    CALCULON: Že se nabídka setkala s poptávkou, ještě neznamená, že to není předražený... Holt Cuketka jí u Vietnamců, všichni jedí u Vietnamců. (Tedy - přepal to není, pokud se na to člověk dívá jen z hlediska podnikatele - nabídka se setkala s poptávkou, evidentně za to tolik můžou chtít, protože se vezou na vlně zájmu. Když sleduješ z hlediska zákazníka poměr cena/výkon, tak už to přepal je:) IMO.)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    CALCULON: Tak zas udělat si něco doma má svoje nesporné kouzlo. Jen mi teda příjde, že průměrný domácí kuchtík by si s jídlem jako je pho měl poradit podle receptu, nejsem si tam jistý, co víc ti chtějí na živo předat... Jak už jsem psal osobně by mi dávalo větší smysl, kdyby tam nějaký vietnamský chef učil techniky úpravy jídla a pak jejich logiku k jakému masu, které bylinky, jak s kořením, co kdy a jak se dochucuje. Za takový 5 hodinový kurz by mi litr přišel jako láce, protože nabyté znalosti pak můžeš rozpustit do spousty (nejen) vietnamských jídel.
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    HAAALA: Tak vzhledem k tomu, že je vyprodáno, tak to přepal asi nebyl. A když ji (pho) miluješ, není co řešit ;). Každopádně je asi lepší zajít si na autentickou do bistra než se s tím 4 hodiny vařit pro dva lidi...
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    HAAALA: (8h nieje vela. ked menis kosti tak aj dlhsie. samozrejme pisem o hovadziom vyvare. ale to je jedno o to nejde..)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    já v podstatě souhlasím s oběma, taky mi to přijde přepálený, ale věřím, že svoji cílovku si to najde, a především předávám tak, jak jsem našel.

    osobně by mně přišlo zajímavý, kdyby spíš dělali kurz, který by se točil kolem toho jejich prvního příspěvku na blogu - technik vaření, tam jde naživo předat nepoměrně víc vychytávek, postupů...atd. než u receptu na vývar a na nudle.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    TIGRE: litr za kurz vaření pho je skutečně nemalej přepal... navíc Thuy předznamenávala, že to nebude od začátku do konce, ale že už bude leccos předpřipravenýho, protože by se tam asi nikomu nechtělo hnít celou tu dobu, než se vývar připraví (osum hodin to není, ale tak čtyři klidně).

    A stejně... když dva vaří totéž, není to totéž... goj taky neuvaří gefilte fiš jako Žid...
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    teda, za liter sa naucit varit polievku do ktorej ide maso, zazvor, cibula a korenie X-D. LOL

    to budu 8h cakat kym sa im vyvaria kosti a maso?
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    HITOMI: masala nam take sedi nejvic
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    CALCULON: jo, to zni opravdu jako ta lepsi varianta :)

    Ja se tedka ve st jeste s kamaradama chystam do Masaly pod Karlovem, uz jsem tam jednou pres voucher byla a naprosta spokojenost :) mohu pak pripadne podat dalsi referenci z tohoto tydne. Dilli Delhi mi bohuzel uteklo, ale snad se jeste nekdy neco objevi :)
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    CALCULON: Nicméně oceňuju, že můžeš přijít, podívat se jak vypadá bufet a pokud to nebude nic moc, tak si dáš něco lepšího z menu...
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    HITOMI: My jsme tam jednou byli právě na takovém bufetu (bylo to tehdy tuším nějaké podivné - snad náhrada za voucher do tehdy již neexistujícího podniku nebo ten podnik byl přesunutý sem) a nějak nadšení jsme teda nebyli - v době, kdy jsme tam byli, byl bufet již dosti chudý - dal, nějaké ne moc ostré dobré curry, něco jako vindaloo a ještě jedno jídlo s tofu, všechno samozřejmě jen kuřecí plus chapati a rýže. Dezert vypadal tak, že jsme si jej ani nedali. IMHO ta konzumace za 1100 z jídelního lístku asi bude lepší. Ale za tu cenu do toho asi taky půjdu...
    Jinak co jsem v rámci voucherů z indických restaurací v praze ochutnal, tak nad výše uvedeným a Golden Tikka s přehledem vede Dilli Delhi kousek od Jiřáku.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    Byl jste nekdo z vas v restauraci Khajuraho Vsimla jsem si, ze Slevomat nabizi pomerne zajimavy voucher, tak by me zajimaly nejake reference :)

    299 Kč za neomezenou konzumaci formou bufetu PRO DVA v restauraci Khajuraho! Oslava 5. výročí, která nikdy nekončí.
    http://www.slevomat.cz/sleva/7808-neomezena-konzumace-v-indicke-restauraci-pro-dva
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    KASUMI: tak jsem mel asi kliku
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ARMADA: mam ale pocit, ze moc casto se neusmiva..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MRMNK: já se tam někdy chystám, minule jsem taky šel kolem. Jinak jsem teda koukal, že sice nemají stránky, ale jsou poměrně aktivní na fB http://cs-cz.facebook.com/pages/S%C3%B4ng-Lam-Restaurant/193514254046765
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam