• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CYRUS_SMITH: sestra ji koupila na holesovicke trznici a pak se zlobila, ze ji v kauflandu maji za polovic a nijak horsi. Ale ja jsem ji nezkousela, nakupuju v malesicke trznici. Urcite ji maji Korejci v Gorazdove.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    viděl jsem ji i v holešovický tržnici
    KALTY
    KALTY --- ---
    CYRUS_SMITH: Zkusil bych právě tu Francouzkou 66 ale najisto ti to neřeknu
    CYRUS_SMITH
    CYRUS_SMITH --- ---
    ahoj - nevíte kde v praze koupit sticky rice? odhaduju že asi v sapě, ale rači bych nějakej malej krámek někde víc v centru... dík
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ale jinak oceňuju :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: Já si nemůžu pomoct, ale mně pořád chutná... všechno ostatní je taky fajn, ale když jdu v zimě do tržnice (a já rád i v zimě jím venku), tak se prostě horkému vývaru nic nevyrovná... už jenom proto, jak to rychle stydne :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    HO IS OVERRATED: dnes je den, kdy sem spachal hipstergurmetskou sebevrazdu. get on the case! http://www.facebook.com/pages/PHO-is-Overrated/313433422032069
    FLU
    FLU --- ---
    cely svazek poradne proprat ve vode. nechat par hodin proschnout a pak zamrazit. je to casove narocnejsi, ale vysledek je bez pisku ci hliny v jidle :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    CALCULON: To dělám taky a je z toho akorát tuna bordelu. Lepší způsob asi neexistuje, ale tenhle je teda krajně nevyhovující.
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    AUDIAC: Přesně jak píše GEJSHA: normálně tak jak koriandr přitáhnu v takovém tom plochém igeliťáku (balení s kořínky), tak hodit do mrazáku a pak už to přímo drolit do jídla.
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    zasadit a mít na okně :)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MACHALIK: aha? ale jinde (bez orestování) mně myslím nevadila, ale to bych už kecal /zase :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WIL_M: Thajská bazalka a naše bazalka jsou dost odlišný byliny.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    GEJSHA: tyjo ty poolejovaný orestovaný bazalkový listy jsem měl v thajsku a krutě mi to nechutnalo a to bazalku miluju...
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    GEJSHA: wow, to zní funkčně:) díky moc!
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---

AUDIAC:Co se tyka koriandru: Zabalit do papirovyho ubrousku, navlhcit a dat do igelitovyho pytliku. Takhle mi vydržel v lednici cca tri tydny.
    Pokud ho chces zamrazit, tak NEsekat a neoplachovat, v celym svazku dat do mikrotenovyho sacku a zmrazit.

Bazalku buď nasekat, dat do tvoritek na led a prelit vodou, anebo protáhnout olivovým(nebo v podstate jakymkoliv jinym rostlinnym) olejem a dat do mrazaku, tak listy zmrznou "naplocho" a vydrzi cca rok, dyl bych to nedoporucovala.)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    já to právě dělám tak, že to zabalim do mokrý utěrky a přetáhnu fólií, ale vydrží to tak do týdne. spíš jestli nemáte nějakou techniku zamražení třeba jako kaffir lime leaves, ale u nich to bude asi díky tý kožovitosti. napadlo mě udělat něco jako pesto, ale to pro mi pro účel asijský kuchyně přijde nepoužitelný...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    taky pomahaj poradne uzavreny "drogovy" pytliky ... ale tyden max
    HLEN
    HLEN --- ---
    AUDIAC:dat do misky a prikrejt mokrou cistou uterkou nebo papirem a dat do lednice .... vzdy kdyz uterka uschne, tak ji zase namocit ... vydrzi par dnu .... tak 4-5 max
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    máte nějaký tip na delší skladování bylinek jako je koriandr, bazalka apod? zkoušel jsem zamrazit lístky bazalky, ale výsledek nic moc. celej ten balíček totiž nespotřebuju a pak mi to akorát seschne. no a abych pro ně jezdil co týden do sapy, to se mi moc nechce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam