• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    VECTOR: na nastence na konci sekce s obchody jsou asi 4 shopy kde sezenes cerstve ryby
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    VECTOR: Maji. Vietnamci pracuji v patek i ve svatek.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    V nedeli se chystam do Sapy, poprve, maji tam otevreno? (blba otazka, ale, nedele..).

A kdyztak prosim nejaky tip na cerstve ryby. Dekuju!
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: http://en.christinesrecipes.com/2011/01/luke-nguyens-crisp-tofu-in-tomato.html vypada to jinak, ale vyzkousim to... a priste si opisu jmena tech jidel.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    v Huang he maji tofu s cervenou omackou a u Vietnamcu na Jiraku jsem ho taky videla.
    nemate nejakej rozumnej, nebydlenkovskej recept? Ceskym zdrojum moc neverim, nasla jsem akorat tofu s rajcaty a provensalskym korenim... dekuju.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    CALCULON: Tambda ma smerovky k sebe :-) par som ich videla
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    CALCULON: dik, takhle to bohate staci
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    Jinak kdo si oblíbil v SAPĚ grilkachnu ngan nuong v takové té žrádelně, co skrz ni rostou topoly, tak pozor - budou se stěhovat...
    http://dl.dropbox.com/u/10747658/DSC00047.jpg
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    MRMNK: http://maps.google.com/maps/ms?msid=211633790205028211052.0004bdcb76c3b57cc6469&msa=0&ll=50.004802,14.471794&spn=0.003744,0.008572 bohužel mapy.cz neumožňují zobrazení zvoleného bodu, ale snad to bude trochu zřejmé. Supermarket se jmenuje TAMDA foods.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GUDRUN: +1
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    BARA_ONLY_ONE: muzes pliz udat souradnice supermarketu na mape? na nakupovani ve velkym jsem si celkym zvyk, ale posledni dobou uz normalni kramky slevy nedavaj ani kdyz se clovek zepta... pokud je nekde misto kde to porad delaj rad bych si tam zajel, diky :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    v tech Malesicich jsem poprve koupila pak choi a pohankove nudle. Zitra z toho bude vecere. Meli tentokrat uzasny vyber bylinek. Priste jdu s knizkou o exotickych potravinach a fotakem. Identifikovala jsem z tech podivnych perillu a vodni spenat, jinak jsem dost v lese.
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    Rád bych poděkoval ID MAKROUSEK, že mne promptně kontaktoval a provedl skrz neznámá území :) Bun cha byla úžasná a těším se, až nekdy vyrazím vyloženě pro potraviny... Takhle jsem se vrátil ozbrojen pouze novým sekáčkem :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    HAAALA: no rada se pridam jako pasazer, ja to znam jen v Malesicich, kam rada chodim, byla jsem o vikendu, vim, kde jsou kramy s potravinama a bistra, i kdyz je nemam uplne ohodnocena, nejim tam zas tak casto. Ale zase se nebojim se tam vydat se ztratit sama, to ma taky neco do sebe :-)
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: já kupoval misky na pho kolem 60 korun, velký, nezdobený, bez kazů
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    LADY_CANDAR:
    JANZAT: klidně s váma půjdu, ještě radši pojedu (pokud někdo z vás má auto - vláčet rejži a ostatní suroviny v báglu a igelitkách není vždycky nejlepší...)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    JANZAT: A za čím konkrétním by ses tam rád vydal?

Včera jsem se tam konečně začala orientovat, prostě to chce celý projít a člověk se začne chytat. A objevili jsme supermarket, kde prodávají za velkoobchodní ceny už od tří kusů, ale i maloobchodní ceny jsou mnohdy až o polovinu nižší než když to koupíš u svého osobního Vietnamce u baráku :-) Mimo to tam samozřejmě najdeš spoustu pokladů, které člověk jinde nesežene. A jako bonus navíc to tam na rozdíl od všech ostatních stánků a obchůdků v SAPA vypadá pěkně a čistě. Mít to blíž, jezdíme tam na klasické týdenní nákupy.
    Celkově jsem z té poslední návštěvy nadšená, tamější Vietnamci jsou hrozně milí lidé. Když si vzpomenu na svou první návštěvu Sapy, opravdu hodně se změnilo. Je to tam samý Čech, takže když vlezeš do bistra, nezačnou na Tebe všichni udiveně zírat.

Btw, zapomněla jsem se podívat.. nevíte někdo, v jaké cenové relaci se tam pohybují misky na Pho a na rýži?
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    JANZAT: Ja tam taky nikdy nebyla a rada bych se k vam pridala, pokud vas pujde vic :)
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Apropos Sapa... Nechce se mi tam chodit samotnému, rád bych měl napoprvé už alespoň trošku znalého průvodce... Nevydá se někdo se mnou?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Malá Hanoj v Praze: domácí vietnamská kuchyně i ovoce, které neznáte - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/trznice-sapa-v-praze-asijska-kuchyne-exoticke-ovoce-tradicni-suroviny-1mz-/recepty.aspx?c=A120413_092650_recepty_job

Dnes jsem to jejich bun cha vyzkoušela a byl to opravdu dokonalej zážitek. Mnohem lepší než v Ha Noi na Jiřáku.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TIGRE: a tyhle lidi tam z nejakyho duvodu neco bastli casto, i kdyz uz je kolem prazdno. loni v lete sem tam mel pho v deset vecer.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    TIGRE: zrovna v úterý jsem tam slídil, ale už měli zavříno... budu to muset někdy zvládnout dřív, protože tohle pho bylo nezapomenutelný
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam