• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    FLU
    FLU --- ---
    AUDIAC: jj, manjula je super (az na to, ze nepouziva cibuli a cesnek:)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    mám pocit, že to tu možná kdysi dávno proběhlo, nicméně jsem se zamiloval do stránky www.manjulaskitchen.com - indická kuchyně s videorecepty.

o víkendu jsem ochutnal date & raisin chutney a nemohl jsem se od toho odtrhnout.
    Date And Raisin Chutney (Khajoor and Kishmish Chutney) | Manjula's Kitchen | Indian Vegetarian Recipes | Cooking Videos
    http://www.manjulaskitchen.com/2012/02/22/date-and-raisin-chutney/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    HATOR: jakou? dej link :)
    HATOR
    HATOR --- ---
    Děkuju všem za rady. Mám novou thajskou a indonéskou kuchařku, tak to potřebuju vyzkoušet :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    HATOR: jojo, obvykle neni problem se s nim domluvit. Taky jsme si uz u nej onehda nejake to zbozi nechavali objednat.
    HATOR
    HATOR --- ---
    HAAALA: Tam ji právě neměli, když jsem tam byla. Ale jestli ji mívají, tak se zkusím pána zeptat, jestli by mi ji neobjednal. Působil velice schopně. Každopádně děkuju.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    HATOR: třeba v Modrým slonovi ve Francouzský na Vinohradech
    HATOR
    HATOR --- ---
    HATOR: Můžu vědět zač ten mínus? Já to fakt nevím, v Praze nebydlím, a těch pár asijských krámků, co jsem navštívila, nabízí akorát leda tak jasmínovou nebo na suši, a jestli chápu správně kuchařky, tak to je taky něco jiného. Kdybych si to dokázala někde snadno najít na netu, tak se blbě neptám. A jestli je to zde na nástěnce, tak mi to taky uniklo. Myslela jsem, že aspoň v tomhle klubu jsou normální lidi, asi jsem se spletla. Sorry, že jsem narušila dotyčnému kruhy :(
    HATOR
    HATOR --- ---
    Kde se dá u nás koupit lepkavá rýže, prosím?
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    hlasim, ze v sape maju z rybich omacok aj troch krabov aj tu s modrou nalepkou a maju aj ine...
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    apropo, nijak zvlášť mě to neuchvátilo :-)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MRMNK: to zni dobre, diky!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    HITOMI: u ty cinanky v malesicich, ale matne si vzpominam ze to maji i v Tamde v Sape.. docela velky baleni za asi 60kc
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MRMNK: kdepak si to sehnal? taky u nas v sape/malesicich?

tedka jsem zjistila, ze jak jsem se prestehovala, mam to primakem do sapy krasnych 20 minut ^_^ parada!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TOMINA: na inspiraci to staci :)
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    nebo tahkle..

TOMINA
    TOMINA --- ---
    nevím jak se to dělá, ale vypadá to tahkle :-)

CALCULON
    CALCULON --- ---
    NENUFER: Pravda, v jednom mě nenechali ani nakoupit, ale jak říkám, v tom druhém to nefungovalo tak, že by to normálně načetli do kasy a pak přihodili nějaká deklarovaná procenta, ale prostě tak, že chlápek něco chvíli sčítal v kalkulačce a pak vyplivnul cenu cca o těch 60-80% vyšší. Hádat se mi nechtělo a bylo to celkem levný i tak, tak jsem to tak nechal.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    BARA_ONLY_ONE: kdyz tam vlezes tak hned po levy strane jsou jedny viet potraviny, pak nejaky figuriny a dalsi je kram co ma cinanka, dri tam byvali taky vietnamci s potravinama ...
    ma tam vseijaky rasy, nudle na vahu, cinsky klobasy... zas krapet jinej sortiment u kteryho si clovek rika sakra co s tim?

btw.zkousel jste nekdo delat neco se susenym tofu (dried bean curd)? uz se na me smeje ze skrine se zasobama :)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    MRMNK: A nikde jinde než v Sapě si nedáš tak dobrý Bun Cha.

Já nevim, mně se ty Malešice nějak nelíbí, mám to fakt kousek, naopak Sapu hrozně daleko, ale myslím, že ta cesta do Sapy za to stojí.
    Pravda, v Malešicích jsem byla jen třikrát a naposled asi před půl rokem... jakej čínskej krámek?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    CALCULON: Tamda mi neprijde nejak extra, imho ceny stejny jako drobny obchodnicci vsude okolo, jen se clovek nemusi doptavat a ceny vidi na stitku... vyber stejnej
    stejne si ale myslim ze malesice sou cenove nejak krapet lepsi (ne ve vsem ale vetsina zbozi) + je tam ted ten cinskej kramek kde je spousta novejch veci na objevovani ..... i kdzy v sape zas pro zmenu delaj na ulici vietnamsky kafe a ty slizovity deserty.. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam