• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    HATOR
    HATOR --- ---
    TIGRE: Indonéská je tahle - já Ghillie Basan miluju, mám od ní těch cizokrajných kuchařek víc
    The Indonesian Kitchen: Classic recipes made easy with over 70 step-by-step recipes: features sensational and authentic dishes for all occasions, ... than 400 stunning step-by-step photographs: Amazon.co.uk: Ghillie Basan, Terry Tan: Books
    http://www.amazon.co.uk/Indonesian-Kitchen-step---step-sensational/dp/1844769925/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1346080828&sr=1-1

a thajskou tuhle, tam mi akorát vadí ten malý formát, teda.
    Hamlyn All Colour Cookbook 200 Thai Favourites: Amazon.co.uk: Oi Cheepchaiissara, Hamlyn Cookbooks: Books
    http://www.amazon.co.uk/gp/product/0600619370/ref=oh_details_o05_s00_i00

HITOMI
    HITOMI --- ---
    FLU: vsak ten si tam clovek muze klidne podle potreby dodat :) driv jsme taky jeli striktne podle jejich receptu, ale ted uz si to vsechno pekne upravujem :) hlavne podle toho, jakou zeleninu zrovna mame :)
    FLU
    FLU --- ---
    AUDIAC: jj, manjula je super (az na to, ze nepouziva cibuli a cesnek:)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    mám pocit, že to tu možná kdysi dávno proběhlo, nicméně jsem se zamiloval do stránky www.manjulaskitchen.com - indická kuchyně s videorecepty.

o víkendu jsem ochutnal date & raisin chutney a nemohl jsem se od toho odtrhnout.
    Date And Raisin Chutney (Khajoor and Kishmish Chutney) | Manjula's Kitchen | Indian Vegetarian Recipes | Cooking Videos
    http://www.manjulaskitchen.com/2012/02/22/date-and-raisin-chutney/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    HATOR: jakou? dej link :)
    HATOR
    HATOR --- ---
    Děkuju všem za rady. Mám novou thajskou a indonéskou kuchařku, tak to potřebuju vyzkoušet :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    HATOR: jojo, obvykle neni problem se s nim domluvit. Taky jsme si uz u nej onehda nejake to zbozi nechavali objednat.
    HATOR
    HATOR --- ---
    HAAALA: Tam ji právě neměli, když jsem tam byla. Ale jestli ji mívají, tak se zkusím pána zeptat, jestli by mi ji neobjednal. Působil velice schopně. Každopádně děkuju.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    HATOR: třeba v Modrým slonovi ve Francouzský na Vinohradech
    HATOR
    HATOR --- ---
    HATOR: Můžu vědět zač ten mínus? Já to fakt nevím, v Praze nebydlím, a těch pár asijských krámků, co jsem navštívila, nabízí akorát leda tak jasmínovou nebo na suši, a jestli chápu správně kuchařky, tak to je taky něco jiného. Kdybych si to dokázala někde snadno najít na netu, tak se blbě neptám. A jestli je to zde na nástěnce, tak mi to taky uniklo. Myslela jsem, že aspoň v tomhle klubu jsou normální lidi, asi jsem se spletla. Sorry, že jsem narušila dotyčnému kruhy :(
    HATOR
    HATOR --- ---
    Kde se dá u nás koupit lepkavá rýže, prosím?
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    hlasim, ze v sape maju z rybich omacok aj troch krabov aj tu s modrou nalepkou a maju aj ine...
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    apropo, nijak zvlášť mě to neuchvátilo :-)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MRMNK: to zni dobre, diky!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    HITOMI: u ty cinanky v malesicich, ale matne si vzpominam ze to maji i v Tamde v Sape.. docela velky baleni za asi 60kc
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MRMNK: kdepak si to sehnal? taky u nas v sape/malesicich?

tedka jsem zjistila, ze jak jsem se prestehovala, mam to primakem do sapy krasnych 20 minut ^_^ parada!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TOMINA: na inspiraci to staci :)
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    nebo tahkle..

TOMINA
    TOMINA --- ---
    nevím jak se to dělá, ale vypadá to tahkle :-)

CALCULON
    CALCULON --- ---
    NENUFER: Pravda, v jednom mě nenechali ani nakoupit, ale jak říkám, v tom druhém to nefungovalo tak, že by to normálně načetli do kasy a pak přihodili nějaká deklarovaná procenta, ale prostě tak, že chlápek něco chvíli sčítal v kalkulačce a pak vyplivnul cenu cca o těch 60-80% vyšší. Hádat se mi nechtělo a bylo to celkem levný i tak, tak jsem to tak nechal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam