• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    JUANITA: Jj, maso se marinuje s rybí omáčkou (někdo dává ústřicovou), drceným česnekem, citronovou trávou, cukrem, solí, pepřem a olejem. To je asi ta nejklasičtější verze, ale každý to dělá jinak.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: jeste tam ma byt citronova trava k marinade na maso, myslim.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---

Tak jsem nakonec navštívila Malešice, protože to mám fakt kousíček. A hlásím, že se to tam za poslední rok velmi změnilo, velká spokojenost. Jídlo jsem si tam nedávala, ale pořídila jsem tam kompletní výbavu na Bún bò Nam Bộ, včetně "tří krabů", ač byly mnohem dražší než jiné rybí omáčky (120,-) a musela jsem pár krámků projít.

V obchodě, kde jsem nakoupila všechnu zeleň, byl pán, který sice neznal názvy v češtině, co je perilla neměl tušení, ale nechal mě si vybrat co potřebuju, a když jsem mu oznámila, že budu vařit Bún bò Nam Bộ, tak mi nacpal i arašídy, na které jsem zapomněla a smaženou cibulku, kterou jsem si původně chtěla udělat doma. A chtěl mi vzít mou milovanou červenou perillu, protože tam nepatří :-) Což je super, když náhodou nebudu vědět nějakou ingredienci, stačí říct název jídla a on dokáže poradit, snad tam bude vždycky! Když projdete vchodem a půjdete furt rovně až nakonec, tak je to po pravé straně, snad poslední obchod než začnou bistra.
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    SALVATOR: no ono to jako neni úplně omáčka...prostě ta Chuť.. :D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAD_CADDY: Sakra, já to znám spíš suchý O.o (a mastný).
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    Zdravím, chtěl bych se pokusit udělat podobné "smažené nudle s kuřecím masem" jako se dělají v čínských restauracích...nebo něco na ten způsob prostě dobrého.

Nemáte někdo nějakej osvědčenej recept? hlavně tedy na tu "omáčku"
    Díky
    HATOR
    HATOR --- ---
    TIGRE: Indonéská je tahle - já Ghillie Basan miluju, mám od ní těch cizokrajných kuchařek víc
    The Indonesian Kitchen: Classic recipes made easy with over 70 step-by-step recipes: features sensational and authentic dishes for all occasions, ... than 400 stunning step-by-step photographs: Amazon.co.uk: Ghillie Basan, Terry Tan: Books
    http://www.amazon.co.uk/Indonesian-Kitchen-step---step-sensational/dp/1844769925/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1346080828&sr=1-1

a thajskou tuhle, tam mi akorát vadí ten malý formát, teda.
    Hamlyn All Colour Cookbook 200 Thai Favourites: Amazon.co.uk: Oi Cheepchaiissara, Hamlyn Cookbooks: Books
    http://www.amazon.co.uk/gp/product/0600619370/ref=oh_details_o05_s00_i00

HITOMI
    HITOMI --- ---
    FLU: vsak ten si tam clovek muze klidne podle potreby dodat :) driv jsme taky jeli striktne podle jejich receptu, ale ted uz si to vsechno pekne upravujem :) hlavne podle toho, jakou zeleninu zrovna mame :)
    FLU
    FLU --- ---
    AUDIAC: jj, manjula je super (az na to, ze nepouziva cibuli a cesnek:)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    mám pocit, že to tu možná kdysi dávno proběhlo, nicméně jsem se zamiloval do stránky www.manjulaskitchen.com - indická kuchyně s videorecepty.

o víkendu jsem ochutnal date & raisin chutney a nemohl jsem se od toho odtrhnout.
    Date And Raisin Chutney (Khajoor and Kishmish Chutney) | Manjula's Kitchen | Indian Vegetarian Recipes | Cooking Videos
    http://www.manjulaskitchen.com/2012/02/22/date-and-raisin-chutney/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    HATOR: jakou? dej link :)
    HATOR
    HATOR --- ---
    Děkuju všem za rady. Mám novou thajskou a indonéskou kuchařku, tak to potřebuju vyzkoušet :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    HATOR: jojo, obvykle neni problem se s nim domluvit. Taky jsme si uz u nej onehda nejake to zbozi nechavali objednat.
    HATOR
    HATOR --- ---
    HAAALA: Tam ji právě neměli, když jsem tam byla. Ale jestli ji mívají, tak se zkusím pána zeptat, jestli by mi ji neobjednal. Působil velice schopně. Každopádně děkuju.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    HATOR: třeba v Modrým slonovi ve Francouzský na Vinohradech
    HATOR
    HATOR --- ---
    HATOR: Můžu vědět zač ten mínus? Já to fakt nevím, v Praze nebydlím, a těch pár asijských krámků, co jsem navštívila, nabízí akorát leda tak jasmínovou nebo na suši, a jestli chápu správně kuchařky, tak to je taky něco jiného. Kdybych si to dokázala někde snadno najít na netu, tak se blbě neptám. A jestli je to zde na nástěnce, tak mi to taky uniklo. Myslela jsem, že aspoň v tomhle klubu jsou normální lidi, asi jsem se spletla. Sorry, že jsem narušila dotyčnému kruhy :(
    HATOR
    HATOR --- ---
    Kde se dá u nás koupit lepkavá rýže, prosím?
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    hlasim, ze v sape maju z rybich omacok aj troch krabov aj tu s modrou nalepkou a maju aj ine...
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    apropo, nijak zvlášť mě to neuchvátilo :-)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MRMNK: to zni dobre, diky!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    HITOMI: u ty cinanky v malesicich, ale matne si vzpominam ze to maji i v Tamde v Sape.. docela velky baleni za asi 60kc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam